Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χέρι-χέρι με την Καραλευθέρη ο Θ. Μίχογλου

Χέρι-χέρι με την Καραλευθέρη ο Θ. Μίχογλου

0
proedreio dhmou topeirou

Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι στα όργανα του Δήμου Τοπείρου το πρωί της Κυριακής

 

Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μιλούν για ένα συναινετικό δήμο που στόχο θα έχει το συμφέρον των δημοτών του

 
 
Το όνειρο τους για ένα καλύτερο δήμο απέδειξαν έμπρακτα οι εκπρόσωποι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης του Δήμου Τοπείρου, οι οποίοι συμφώνησαν για συναινετική διοίκηση, που στόχο θα έχει το συμφέρον των δημοτών.
Έτσι, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ακολουθώντας την επικεφαλής τους κ. Μαρία Καραλευθέρη βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρώτη τους συνεδρίαση το πρωί της Κυριακής με τις καλύτερες προθέσεις. Την ίδια διάθεση, όμως είχαν και οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης με αποτέλεσμα η διαδικασία εκλογής του Προεδρείου αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής όσο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να διεξαχθεί ομαλά. 
Πέρα από κάποιες «παραφωνίες», οι οποίες μαρτυρούν προσωπικές αντιπαλότητες, οι εκπρόσωποι εκλέχθηκαν παμψηφεί με τον κ. Μίχογλου να σπεύδει να τις δικαιολογήσει ως απροσεξίες.
 
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Πολυχρονιάδου
Κατόπιν πρότασης της συμπολίτευσης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη παμψηφεί η δικηγόρος κ. Ελένη Πολυχρονιάδου, ενώ την θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα κατέλαβαν ο κ. Αντώνης Δρίγγας και ο κ. Γιώργος Ρόιδος αντίστοιχα. 
 
Τα μέλη των Επιτροπών
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου είναι ο κ. Θωμάς Μίχογλου με Τακτικά Μέλη τον κ. Χρυσόστομο Κοτόπουλο, τον κ. Χαράλαμπο Κουτσομιχάλη, τον κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον κ. Αναστάσιο Τσάκαλο, τον κ. Βασίλη Χαραλαμπίδη και τον κ. Δημοσθένη Τσιλιγγιρίδη, ενώ Αναπληρωματικά Μέλη ορίστηκαν οι: Νικόλαος Κιατίπης, Στέργιος Κουραμίδης, Χαράλαμπος Σπυριδόπουλος, Άγγελος Κιλικιώτης και Χρήστος Δελής.
Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στελεχώνουν η κ. Ειρήνη Θεοδωρακάκη, η κ. Αναστασία Καρκαλιάνη, ο κ. Στέργιος Κουραμίδης, ο κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς, ο κ. Νικόλαος Αποστολίδης και ο κ. Σιαμπάν Χουσνή Ογλού με Αναπληρωματικά Μέλη τους: Κωνσταντίνο Γιουβατζίκ, Θεόδωρο Τζελεπάκη, Σουνάϊ Χουσείν Ογλού, Άγγελο Κιλικιώτη και Αντώνη Δρίγγα.
Εκπρόσωποι στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων ορίστηκαν ο κ. Θωμάς Μίχογλου, ο κ. Γιώργος Ρόϊδος και ο κ. Χρήστος Δελής και αναπληρωματικοί τους ο κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς και ο κ. Δήμος Τσιλιγγίρης.
 
Θ. Μίχογλου: «Όλοι μαζί θα επιλύσουμε τα πολλά προβλήματα του δήμου και θα τον πάμε μπροστά»
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον δήμο μας, καθώς έγινε η πρώτη αρχή συναίνεσης. Όπως είπαμε και προεκλογικά, οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές σε όλο τον κόσμο και στην αντιπολίτευση. Μάλιστα, σήμερα έγινε πραγματικότητα με την σύμπνοια που υπήρχε μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Να ευχαριστήσω όλο το σώμα, όλα τα μέλη, που βγάλαμε τα προεδρία μας ομαλά και να σημειώσω ότι ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος για τον Δήμο Τοπείρου, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα. Βέβαια, πιστεύουμε ότι με αυτή τη σύμπνοια θα τα επιλύσουμε και ο τόπος μας θα πάει μπροστά» αναφέρει στο «Ε» ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου αμέσως μετά την διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων του δήμου.
 
Μ. Καραλευθέρη: «Δεν είμαστε εδώ για να βγάζουμε απωθημένα, αλλά για να υπηρετήσουμε τους δημότες μας»
Ευχαριστημένη με την διαδικασία και με τις καλύτερες προθέσεις για την επόμενη πενταετία ήταν και η Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Μαρία Καραλευθέρη η οποία μιλώντας στο «Ε» σημείωσε: «Σήμερα είναι η μέρα που εκλέξαμε το Προεδρείο μας και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η αντιπολίτευση στέλνει το μήνυμα προς όλους τους δημότες μας ότι είμαστε εδώ να τους εκπροσωπήσουμε με συναινετική διάθεση εφόσον βρούμε από την απέναντι πλευρά ανταπόκριση προς αυτό. Δεν είμαστε εδώ για να βγάζουμε απωθημένα, είμαστε εδώ για αν εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας. Ελπίζω να πάμε καλά και φαίνεται από την πρώτη μέρα ότι ξεκινήσαμε ωραία.
 
Ε. Πολυχρονιάδου: «Είμαστε ένα Προεδρείο για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους»
«Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου, όπως και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια πανελλαδικά εκλέξαμε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας που μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε στο δύσκολο ρόλο μας. Θα είμαστε Προεδρείο γτια όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων και όλων των δημοτών για το καλό του δήμου. Έχουμε μια πενταετία μπροστά μας για να δουλέψουμε όλοι μαζί ειρηνικά για να επιλύσουμε τα προβλήματα. Άλλωστε για αυτό το λόγο μας έχει εκλέξει και ο κόσμος» αναφέρει στο «Ε» με την σειρά της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Πολυχρονιάδου και συμπληρώνει «επίσης, σήμερα εκλέξαμε και τα μέλη των επιτροπών και της ΠΕΔ. Το ευχάριστο είναι ότι όλα κύλησαν ομαλά με συναινετικές διαδικασίες, κάτι που μας ικανοποίησε όλους και σηματοδοτεί μια καινούρια εποχή στο Δήμο Τοπείρου».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…