Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Απόφαση – σταθμός για υπερχρεωμένο άνεργο ζευγάρι στην Ξάνθη

Απόφαση – σταθμός για υπερχρεωμένο άνεργο ζευγάρι στην Ξάνθη

0
dikasthria 1-empros

Δικαιώθηκε με μηδενικές καταβολές στις δανειακές τους υποχρεώσεις έως ότου παραμένει άνεργο από το Ειρηνοδικείο Ξάνθης

 

Χρωστά 117.000 ευρώ σε τράπεζες

 
 
Μια βαθιά «ανάσα ανακούφισης» έδωσε το Ειρηνοδικείο Ξάνθης σε ένα άνεργο ζευγάρι Ξανθιωτών με χρέη 117.000 ευρώ σε τράπεζες. Με δικαστική απόφασή του (υπ. αρ. 145/2014) ορίζει να μην πληρώνουν τίποτε έναντι του χρέους τους   μέχρι ότου αλλάξει η ….ανενεργή κατάσταση τους και ορίζει επίσης νέα δικάσιμο αν γίνει αυτό! Η απόφαση αποτελεί σταθμό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς στο συγκεκριμένο ζευγάρι που βιώνει την ανεργία αποτελεί με …παράταση ζωής ενώ αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την δικηγόρου Ρόιδου Μαρία που χειρίστηκε την υπόθεση ως συνήγορος υπεράσπιση του ζευγαριού
 
Δεν θα πληρώνουν τίποτε έως ότου είναι άνεργοι
Όπως εξηγεί η κα Ρόιδου το ζευγάρι ανέργων ζήτησε με βάση τις διατάξεις του Ν.3869/2010 “ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ” γνωστός και ως Νόμος Κατσέλη , να ρυθμισθούν οι οφειλές τους ύψους 117.000 ευρώ προς πιστώτριες τράπεζες , με την εξαίρεση της κύριας κατοικίας τους.
«Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι αιτούντες ,όντας άνεργοι, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των χρεών τους και άρα συντρέχει πραγματική αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους προς τις πιστώτριες τράπεζες. Κατόπιν λοιπόν αιτήματος μας για ορισμό μηδενικών καταβολών μέχρι να αλλάξει η οικονομική κατάσταση των αιτούντων, το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη τους και έκανε δεκτό το παραπάνω αίτημα. Οι ενστάσεις των πιστωτριών τραπεζών απορρίφθηκαν ως αβάσιμες από το Δικαστήριο. Σίγουρα αυτή η απόφαση αποτελεί μια ανάσα γι το άνεργο ζευγάρι αφού το Δικαστήριο ορίζει επιπλέον νέα δικάσιμο για την έναρξη της καταβολής όταν αλλάξει η κατάσταση τους» , επισημαίνει η κα Ρόιδου. Η απόφαση αυτή δίνει επίσης ελπίδα και σ’ αλλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά που βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Και από υπερχρεωμένα η Ξάνθη άλλο τίποτε…δυστυχώς!!!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…