Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αντ’ αυτού ο Γιώργος Παπασταματίου

Αντ’ αυτού ο Γιώργος Παπασταματίου

0
papastamatiou 2

Ορίστηκαν χθες οι τρεις πρώτοι αντιδήμαρχοι. Παπασταματίου στα Οικονομικά, Παρτσαλίδου στον Πολιτισμό και Παπαδόπουλος στη Σταυρούπολη

 

«Δοκιμασμένο» στέλεχος της παράταξης επέλεξε για να συνεργαστεί στενά στην πρώτη φάση της θητείας του ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος


 
Τη θέση του αντ’ αυτού αντιδημάρχου του νέου δήμου Ξάνθης και δεξί χέρι του Μπάμπη Δημαρχόπουλου αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπασταματίου, που μέχρι τώρα διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, ενώ κατείχε τη συγκεκριμένη, αρκετά βαρυσήμαντη θέση, και στην τετραετία 2006-2010.
Τις θέσεις τριών αντιδημάρχων ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Ξάνθης, ολοκληρώνοντας τις συνεννοήσεις για τα άτομα που θα στελεχώσουν την εκτελεστική επιτροπή και με τα οποία θα διαμορφώσει την πολιτική του δήμου Ξάνθης.
 
Αντ’ αυτού και επί των Οικονομικών ο Γ. Παπασταματίου
Για τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών ο κ. Δημαρχόπουλος επέλεξε ένα παλιό και έμπειρο στέλεχος του συνδυασμού, το Γιώργο Παπασταματίου, ο οποίος παραχωρεί το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που διαχειρίστηκε επί σειρά ετών στο δήμο της Ξάνθης.
Και άλλα ονόματα, παλιά και νέα, είχαν τεθεί υπόψη του δημάρχου για τη θέση του αντ’ αυτού, ωστόσο, προφανώς ο ίδιος επέλεξε στην πρώτη φάση της θητείας του να συνεργαστεί σε αυτό το κρίσιμο πόστο με κάποιον που έχει ήδη συνυπάρξει πολιτικά και να αφήσει την ανανέωση για το μέλλον.
Ο κ. Παπασταματίου ορίστηκε αντ’ αυτού αντιδήμαρχος, που σημαίνει ότι θα αναπληρώνει το δήμαρχο, ενώ ως αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών θα αναλάβει το ταμείο και τη διοίκηση του δήμου. Επίσης, θα τελεί τους πολιτικούς γάμους.
Η θητεία του λήγει στις 07/03/2017.
 
Αντιδήμαρχος Τουρισμού- Πολιτισμού η Δέσποινα Παρτσαλίδου
partsalidou despoinaΓια τη θέση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας , Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού και τις υπηρεσίες Δια βίου Μάθησης- Απασχόλησης του Δήμου καθώς και του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, μια αντιδημαρχία που συστάθηκε στην τελευταία θητεία του Μιχάλη Στυλιανίδη και είχε ως τελευταίο «κάτοχο» το Μανόλη Φανουράκη, ο δήμαρχος επέλεξε ένα νέο πρόσωπο, τη δικηγόρο Δέσποινα Παρτσαλίδου. Βέβαια, δεν είναι γνωστό αν η ίδια θα αναλάβει και την προεδρεία του Κέντρου Πολιτισμού, όπως ο προκάτοχός της, καθώς οι διεργασίες για τις ηγεσίες των νομικών προσώπων του δήμου συνεχίζονται. Άλλωστε, μέχρι τώρα η θέση του αντιδημάρχου Τουρισμού- Πολιτισμού κλπ δεν αξιοποιήθηκε από κανένα πρόσωπο και είχε έναν αρκετά διακοσμητικό ρόλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να δοθεί νέα προοπτική από δω και μπρος. Η δε θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού είναι αρκετά πιο κρίσιμη, αφού στηρίζει «στις πλάτες του» τις κορυφαίες διοργανώσεις του δήμου, καρναβάλι και γιορτές παλιάς πόλης.
Η κ. Παρτσαλίδου, με βάση την απόφαση του δημάρχου, αναπληρώνει, στα καθήκοντά του και τον Αντιδήμαρχο που ορίσθηκε ως αναπληρωτής του Δημάρχου όταν απουσιάζει. Η θητεία της λήγει στις 07/03/2017.
 
Συνεχίζει ως αντιδήμαρχος Σταυρούπολης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
papadopoulos kyrΧωρίς έκπληξη στη θέση του παραμένει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην αντιδημαρχία που χειρίζεται τα θέματα σχετικά με τη Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης. Ο κ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει συνολικά την εποπτεία θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα χωριά της ορεινής περιοχής του δήμου Ξάνθης, αναφορικά με όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου. H θητεία του λήγει στις 28/02/2017
 
Αλλάζει πόστο ο Μανόλης Τσέπελης. Αναλαμβάνει τις Τεχνικές Υπηρεσίες
 
tsepelis closeΑιφνιδιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η αλλαγή στο πόστο του Μανόλη Τσέπελη, ο οποίος ορίζεται νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αποχωρεί από την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΞ που κατείχε για πολλά χρόνια.
Με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια το μεσημέρι, ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος προχώρησε και στον ορισμό των τριών ακόμη αντιδημάρχων, ανακοινώνοντας το σύνολο των ανθρώπων, με τους οποίους θα υλοποιήσει την πολιτική του δήμου.
Ο Μανόλης Τσέπελης αναλαμβάνει μέχρι τις 7/3/2017 τη θέση του αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών, μια απόφαση που αναμφίβολα συζητήθηκε και συμφωνήθηκε από το δήμαρχο και τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, ο οποίος μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, αναλαμβάνει και το τμήμα Πρασίνου που μέχρι πρότινος υπαγόταν στην αντιδημαρχία Καθαριότητας.
Μια νέα αντιδημαρχία που αφορά στην εποπτεία της διεύθυνσης Δόμησης, τα ΚΕΠ, το τμήμα αδειοδοτήσεων και την ελεγχόμενη στάθμευση αναλαμβάνει ο Απόστολος Αγκόρτσας, που ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα κατέχει κάποιο αξίωμα, αφού εν μέσω της προεκλογικής περιόδου είχε «μεταπηδήσει» στο στρατόπεδο του Μπάμπη Δημαρχόπουλου, αφήνοντας τον Ιπποκράτη Καμαρίδη. Η θητεία του λήγει στις 7/3/2017.
Τέλος, ο Χασάν Ογλού Φερντούν τίθεται επικεφαλής των υπηρεσιών Καθαριότητας, συμπεριλαμβανομένης και της αρμοδιότητας των αδέσποτων ζώων. Η θητεία του λήγει στις 7/3/2017.
Να σημειωθεί ότι έμμισθοι είναι οι αντιδήμαρχοι Σταυρούπολης, Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης και ΚΕΠ. Χωρίς αντιμισθία θα τελούν τα καθήκοντά τους οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πολιτισμού. Απομένουν να οριστούν τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των δύο νομικών προσώπων του δήμου, καθώς και της ΔΕΥΑΞ και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το πιθανότερο είναι να προτιμηθούν νέα πρόσωπα.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…