Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγουν τα σχολεία

Ανοίγουν τα σχολεία

0
sxolika eidh

Ξεκίνησε η αναζήτηση του σχολικού εξοπλισμού. Τσάντες, γραφική ύλη και τετράδια για όλα τα βαλάντια

 

Έτοιμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες των Ξανθιωτών η τοπική αγορά. Αυξημένη ήδη η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας

 
 
Λίγες μέρες χωρίζουν τους μαθητές της πόλης μας από το άκουσμα του πρώτου κουδουνιού που θα σημάνει και επίσημα το τέλος των διακοπών και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τσάντες, βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια και πολλά άλλα «επιστρατεύονται» για να κάνουν την σχολική ζωή των μαθητών πιο εύκολη. Μια διαδικασία που είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους μαθητές είτε το κάνουν για πρώτη είτε για τελευταία φορά.
Μάλιστα, τώρα πια υπάρχει μια τόσο μεγάλη γκάμα σχεδίων και επιλογών, τα οποία καλύπτουν τις προτιμήσεις όλων των παιδιών.
Το «Ε» επισκέφτηκε το Βιβλιοπωλείο του κ. Μιχάλη Σπανίδη και της κ. Δήμητρας Πυργελή, οι οποίοι μας μίλησαν για την κίνηση στην αγορά των σχολικών ειδών, το προφίλ των καταναλωτών αλλά και τις φετινές τιμές.
 
Ποδαρικό έκανε η Γ΄ Λυκείου
Για αυξημένη κινητικότητα μας μίλησαν και οι δύο επιχειρηματίες της πόλης μας, η οποία οφείλεται κυρίως στους μαθητές της Γ’ και Β’ Λυκείου.
«Από τις αρχές Αυγούστου, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου έχουν ξεκινήσει φροντιστήρια, κάτι που συνεπάγεται ότι έχουν αρχίσει να αναζητούν βοηθήματα, κυρίως στα μαθήματα κατευθύνσεων. Μια ζήτηση που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ήδη έχει καλυφθεί το 90% της ζήτησης με το υπόλοιπο 19% να αναμένεται να καλυφθεί αυτή την εβδομάδα» αναφέρει ο κ. Σπανίδης και συμπληρώνει «από τις 18 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και η προετοιμασία περίπου του 50% των μαθητών και της Β’ Λυκείου, στην οποία όμως εντοπίζονται κάποια κενά και ασάφειες, όσον αφορά την διδακτική ύλη. Συγκεκριμένα, τα Λατινικά και η Χημεία κατεύθυνσης δεν θα διδαχθούν φέτος στα σχολεία, με αποτέλεσμα να προσπαθούν τα φροντιστήρια να καλύψουν την ύλη που θα ζητηθεί από τους μαθητές του χρόνου».
Από την 1η Σεπτεμβρίου, μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σπανίδη, ξεκίνησε και η αναζήτηση ξενόγλωσσων βιβλίων, η οποία είναι υποτονική σε σχέση με άλλες χρονιές.
 
Σχολικός εξοπλισμός…παρών
Όσον αφορά τον σχολικό εξοπλισμό, οι δύο επιχειρηματίες μας γνωστοποιούν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών έχει ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Αυγούστου.
«Μετά τον δεκαπενταύγουστο υπάρχει και μια κίνηση διερεύνησης, ιχνηλάτησης του σχολικού εξοπλισμού. Ο κόσμος ρωτάει προκειμένου να βρει τι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε προσφορά. Οφείλω να ομολογήσω ότι η πόλη-αγορά της Ξάνθης έχει μια μεγάλη ποικιλία με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ο καταναλωτής να στραφεί σε ξένες αγορές» σημειώνει ο κ. Σπανίδης και συμπληρώνει σχετικά με τις τιμές, που απασχολούν ιδιαίτερα τους γονείς, «οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές και κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Οι γνωστές εταιρείες δεν έχουν κάνει αυξήσεις τιμών και σε ορισμένες μάλιστα τσάντες, τα σχέδια των οποίων είναι διαχρονικά, οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Το ίδιο συμβαίνει και στα τετράδια, αλλά και στην γραφική ύλη».
«Ο κόσμος πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς και η τελική τιμή θα βρεθεί. Νομίζω ότι ο βιβλιοπώλης αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να ικανοποιήσει την ανάγκη του καταναλωτή» υπογραμμίζει ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …