Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αισιόδοξα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Ψυχολογικό Κέντρο

Αισιόδοξα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Ψυχολογικό Κέντρο

0
psuxologiko agiasmos2

Χαρούμενοι οι μαθητές υποδέχτηκαν συγγενείς και φίλους στις εγκαταστάσεις τους το πρωί της Τρίτης για την τέλεση του Αγιασμού

 

Μητροπολίτης: «Το Ψυχολογικό Κέντρο χρειάζεται την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας»

   psuxologiko agiasmos1
 
Με την χαρά εμφανή στα πρόσωπα τους, ένα μεγάλο χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά υποδέχθηκαν τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρο τους γονείς τους και τους φίλους του Ιδρύματος στον Αγιασμό που τελέστηκε το πρωί της Τρίτης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στον οικισμό της Χρύσας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και με την παρουσία Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών.
 
Το ψυχολογικό εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του
«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας, γιατί είναι μια παρουσία που χαροποιεί όλους μας και ιδιαίτερα τα παιδιά μας» σημείωσε στην έναρξη του χαιρετισμού του ο Σεβασμιότατος τονίζοντας την χαρά που νιώθουν τα παιδιά, όταν δέχονται επισκέπτες στις εγκαταστάσεις τους.
Με αφορμή την εκδήλωση, ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους φίλους του Ιδρύματος και κάποια καλά νέα.
«Όπως όλοι οι φορείς αυτήν την περίοδο περνούν μια κρίση, έτσι και το Ψυχολογικό Κέντρο αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα. Βέβαια, θα πρέπει να πω και να εκφράσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους του κέντρου, γιατί σχεδόν ένα χρόνο τώρα δουλεύουν χωρίς να ανταμειφθούν, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους. Βέβαια μετά από συνεχείς οχλήσεις, τώρα ανήκουμε στο υπουργείο Εργασία-Πρόνοιας. Ο αρμόδιος υπουργός έδωσε εντολή και έχει εκταμιευθεί το ποσό. Βέβαια, στην Δημόσια Διοίκηση υπάρχει μια δυστοκία για να έρθουν τα χρήματα από την Αθήνα στην περιφέρεια και έτσι χρειάζεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπλήρωσε «το κέντρο πέρασε μια κρίση γιατί κάποια στιγμή μας έβαλαν στην λίστα των υπό κατάργηση φορέων. Από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όμως, διασφαλίζει την βιωσιμότητα του γιατί από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου γίνεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως λύθηκαν τα προβλήματα μας. Με αυτή τη ρύθμιση, απλά λύνεται το πρόβλημα της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των εργαζομένων».
Κλείνοντας, ο ίδιος υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι το Ψυχολογικό Κέντρο χρειάζεται την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι αν και με το νέο σύστημα θα αλλάξει η διοίκηση του Ψυχολογικού, ο ίδιος θα παραμείνει στο πλευρό του, καθώς τον έχει σημαδέψει ιδιαίτερα για πάνω από 20 χρόνια. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να ευχαριστήσει και τους δυο Βουλευτές του νομού μας κ. Σαλτούρο και κ. Κοντό, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες του Ιδρύματος στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του και να διαγραφεί από την λίστα των υπό κατάργηση φορέων.
Με την σειρά της τον λόγο πήρε και η Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Τέη, η οποία τόνισε ότι το οι μαθητές και οι εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου έχουν ανάγκη κυρίως την ηθική συμπαράσταση της κοινωνία.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…