Σχόλια 30/08/14

0
skoupidia ginaika
Ο Δραγασάκης εξήγγειλε δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον εννοεί σε άλλες χώρες, γιατί σίγουρα θα μεταναστεύσουν πολλοί…


 
 
Ο Μέγας Αλέξανδρος
 Στον τύμβο της Αμφίπολης είναι σίγουρο ότι δεν θα βρεθεί ο τάφος του Αλεξάνδρου του Μέγα του Βασιλιά της Μακεδονίας. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία διότι γνωρίζαμε από τα αναγνώσματά μας ότι ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, ετάφη στην Αλεξάνδρεια.
Όμως, ο Αλέξανδρος ζει μέσα μας έτσι κι αλλιώς. Μας συναρπάζει η σκέψη ότι ένας Έλληνας, ένας Μακεδών, έκανε όσα έκανε αυτός, ότι ήταν ο καλύτερος, ο εξυπνότερος, ο πιο γενναίος και πιο επιτυχημένος στρατηγός στην ιστορία. Είναι, με άλλα λόγια, αυτός που θα θέλαμε να είμαστε…
Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει μέσα μας ως πνεύμα, ως ιδέα, ως κίνητρο.
«Ε»


 
 Άσχημη εικόνα
 Είναι μια εικόνα που ζουν λίγο –πολύ οι κάτοικοι της πόλης μας. Και δυστυχώς είναι πολύ άσχημη και οφείλεται στις γνωστές Δροσερίτισσες που κάθε μεσημέρι και μετά, εφορμούν κατά των κάδων σκουπιδιών.
Θέαμα άσχημο και εν πολλοίς απαράδεκτο. Να γίνεται «έρευνα» στους κάδους για να εντοπιστεί κάτι πολύτιμο. Ενίοτε δε, να βάζουν μέσα στους κάδους κι ένα παιδί, για να ψάχνει καλύτερα!
Και το κερασάκι στην τούρτα αυτών των δυστυχισμένων κατά τ’ άλλα ανθρώπων. Να βγάζουν έξω τις σακούλες με τα σκουπίδια και να τις ανοίγουν εκεί, να πέφτουν τα σκουπίδια και να τ’ αφήνουν έξω από τους κάδους χύμα στο έλεος των αδέσποτων σκύλων και γάτων!
Άσχημη, απωθητική και απαράδεκτη εικόνα. Στην πόλη με τα χίλια χρώματα, τρομάρα μας…
«Ε»


 
Μας τίμησε ο Κουίκ
 Εξαήμερη θα είναι τελικά η παραμονή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ στην Περιφέρειά μας. Ήδη τίμησε το νομό μας προχθές με την παρουσία του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της πόλης, μετείχε στην Ορκωμοσία για την Περιφέρεια στην Κομοτηνή, συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο. Τέλος θα συμμετέχει και στην έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
Ε, δεν είναι και λίγα όλα αυτά, να λέμε την αλήθεια…
«Ε»


 
 Η ώρα η καλή!
 Να ακόμη ένα ευχάριστο νέο από το χώρο των γάμων που γίνονται αυτή την περίοδο. Λοιπόν ο Θανάσης Πατσατζής και η Σοφία Καραγιαννίδου, νυμφεύουν το γιο τους Νίκο με την Στέλλα Βασιλειάδου, κόρη του Αλέξανδρου και της Γεωργίας Βασιλειάδου.
Το μυστήριο θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18.00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παλαιού Ζυγού Ξάνθης, ενώ η δεξίωση θα γίνει στο κέντρο «Διογένης».
Στους δύο νέους που ενώνονται με τα δεσμά του γάμου, οι θερμότερες μας ευχές για οικογενειακή ευτυχία.
Στους δε γονείς, Σάκη και Σοφία να τους χαίρονται και καλά εγγόνια.
«Ε»


 
Ο Μπουτάρης με το άστρο του Δαβίδ
 Με το άστρο του Δαβίδ στο πέτο ορκίστηκε (με πολιτικό όρκο) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Μία κίνηση συμβολική που όμως δεν την είχε προετοιμάσει, ούτε και ήταν δική του έμπνευση. Η ιδέα ήταν της εκπροσώπου των Οικολόγων, η οποία λίγα λεπτά πριν από την ορκωμοσία τον πλησίασε έχοντας στα χέρια της καμιά εικοσαριά χάρτινα άστρα του Δαβίδ και του ζήτησε να τα φορέσουν ως ένδειξη τιμής για τα δεινά που υπέστησαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης από τους ναζί και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος συμφώνησε και τοποθέτησε αμέσως στο πέτο του το αστέρι, μια κίνηση που μιμήθηκαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Απόλυτα σωστή η κίνηση και ο συμβολισμός για μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη που έχασε το σύνολο σχεδόν της πολυπληθούς ισραηλινής κοινότητας από τους ναζί. Ωστόσο η κίνηση αυτή του δημάρχου θα έχει οπωσδήποτε και θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της πόλης. Ήδη κάνει το γύρο του κόσμου η εικόνα αυτή και αναμένεται να εκτινάξει στα ύψη τα νούμερα των επισκεπτών από το Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη, όπως έχει γίνει με τους Τούρκους.
Ο δήμαρχος είναι σαΐνι στο μάρκετινγκ, πέρα των άλλων πολλών του ικανοτήτων…


 
Ελληνική αντίληψη
 Ο β΄ αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Καβάλας, ο γνωστός κύριος Γιώργος Καλαντζής, ο θρακοφάγος ντε, ζήτησε ο άνθρωπος, κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του να εισέλθει στο χώρο όπου είναι σε εξέλιξη οι ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης.
Έδειξε τα γαλόνια του ο ερίφης και νόμισε ότι οι αρχαιολόγοι θα κάναν χώρο να περάσει. Απεναντίας, δεν του πέρασε. Και ευγενικά του αρνήθηκαν και του έδειξαν…πόρτα.
Ακόμη το φυσάει το χουνέρι ο κύριος Αντιπρόεδρος.
«Ε»


 
 Προσοχή, προσοχή!
 
Τα αυγουστιάτικα μελτέμια αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς τη σημερινή μέρα γι’ αυτό η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΑΜΘ συνιστά αυξημένη προσοχή από τους πολίτες.
Σύµφωνα µε το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραµµατεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για σήμερα υψηλός και πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 και 4) σε σχεδόν σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, Επισηµαίνεται ηΠολύ Υψηλή Κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς (∆ΕΙΚΤΗΣ 4) για τις περιοχές των ∆ασαρχείων Αλεξανδρούπολης (όπου περιλαµβάνεται και η νήσος Σαµοθράκη), Σουφλίου και Θάσου.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς καλέστε αμέσως το 199.
Ε.Δ.


 
Μπέρδεμα
 Μπερδεύτηκε λιγάκι το πρόγραμμα του υπουργού Παιδείας στην ορεινή περιοχή κι έτσι μετά την επίσκεψη στο τέμενος τον πήραν τον κ. Λοβέρδο «σφαίρα» για τη Γλαύκη, ενώ στο σχολείο της πρωτεύουσας του νομού, τον περίμεναν σύμβουλοι εκπαίδευσης και καθηγητές των σχολείων της περιοχής, για να τον καλωσορίσουν και να συζητήσουν μαζί του θέματα που είχαν προετοιμάσει. Τελικά, αναγκάστηκαν να περιμένουν προκειμένου να γυρίσει στη συνέχεια ο υπουργός (γίνονται αυτά άμα μπλέκονται δύο –έστω και… συστεγαζόμενα- υπουργεία).
Το παρών μεταξύ άλλων στο σχολείο, έδωσαν όπως δείχνει και η φωτογραφία από αριστερά ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Α. Μάρκου, ο προϊστάμενος των γραφείων μειονοτικής εκπαίδευσης κ. Ν. Παπαγεωργίου και ο σχολικός σύμβουλος 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Κ. Μπαντίκος.
Ε.Δ.


 
Κάτι κάνουμε λάθος…
 Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που αποφασίζουν να δωρίσουν μεγάλα ποσά στην Εκκλησία είτε με την ελπίδα να διατεθούν κάπου συγκεκριμένα π.χ. στην ανέγερση ενός ναού, είτε για να τα διαθέσει η εκάστοτε Μητρόπολη όπου αυτή κρίνει απαραίτητο. Μια κίνηση που πολλές φορές επικρίνεται από κάποιους άλλους, οι οποίοι επικαλούμενοι την εποχή που ζούμε θεωρούν την ανέγερση ενός ακόμα ναού πολυτέλεια και θα θέλανε αυτά τα χρήματα να διευκολύνουν το κοινωνικό έργο κάποιων συμπολιτών μας.
Αναμφισβήτητα ο καθένας μπορεί να διαθέσει τις οικονομίες του όπου επιθυμεί, αλλά αλήθεια τι είναι αυτό που μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό; Η ανέγερση νέων ναών, η συνδρομή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ή ένας συνδυασμός αυτών των δύο με πολλά ακόμη; Μήπως τελικά ο καθένας φτάνει πιο κοντά με τον δικό του τρόπο;
Γ.Τ.


 
 Ξεκινά το γλέντι!
Έφτασε μια από τις ομορφότερες περιόδους της πόλης μας. Οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης βρίσκονται προ των πυλών και ετοιμάζονται να μαγέψουν για άλλη μια φορά επισκέπτες και κατοίκους της Ξάνθης. Τα λιθόστρωτα σοκάκια ετοιμάζονται να ζωντανέψουν βάζοντας τους ανθρώπους σε γιορτινή διάθεση, μακριά από τα προβλήματα τους. Ένα ευχάριστο διάλειμμα για όλα τα βαλάντια καθώς οι εκδηλώσεις στην πλειοψηφία τους είναι δωρεάν.
Καλή διασκέδαση λοιπόν σε όλους και καλό κουράγιο στους κατοίκους της διατηρητέας πλευράς της πόλης μας.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …