Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Θα προσληφθούν 3 βρεφονηπιοκόμοι στους Παιδικούς του Δήμου Ξάνθης

Θα προσληφθούν 3 βρεφονηπιοκόμοι στους Παιδικούς του Δήμου Ξάνθης

0

Έως την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων                                          

 
Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης». Οι θέσεις αφορούν ειδικότητα ΤΕ 9 Βρεφονηπιοκόμων. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου. Οι υποψήφιοι   πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, Βενιζέλου 30, T.K. 67100, Ξάνθη, υπόψιν κας Καραουλάνη Δέσποινας (τηλ. επικοινωνίας: 2541072888).
 
 

11 προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

 

21 θέσεις στην ΑΜ – Θ

Στις 29 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαδικασία για της 540 θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ
 
Ξεκινούν οι διαδικασίες γα την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 540 θέσεων προσωπικού ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον ΔΕΔΔΗΕ με την καταχώρηση στο ΦΕΚ 11/5 –9 – 2014 της προκήρυξης 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ Οι θέσεις αφορούν υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά.
Ο φορέας αναζητά συγκεκριμένα:
100 διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς,
90 Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και
283 Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Υποσταθμών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων αποτελεί η εμπειρία αλλά και η εντοπιότητα για τις θέσεις στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές. Συγκεκριμένα, οι 120 από τις θέσεις ΠΕ, οι 68 από τις ΤΕ και οι 198 από τις ΔΕ έχουν ως κριτήριο την εμπειρία. Από το σύνολο των θέσεων, οι 118 θα καλυφθούν από πολύτεκνους, τρίτεκνους και παιδιά αυτών, παλιννοστούντες Ποντίους και γενικά ομογενείς.
 
11 προσλήψεις στην Ξάνθη
Στην ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης θα προσληφθούν: 2 ΠΕ Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (Τ1/Α), 4 ΤΕ Πτυχιούχοι Ηλεκτρολόγοι και 5 ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων/Τ4/Α. Στην Ροδόπη θα προσληφθούν:1 ΠΕ και 4 ΔΕ και στον Έβρο:1 ΠΕ και 4 ΔΕ.
 

10.000 προσλήψεις σε Δήμους αρχές Οκτωβρίου

 

Ξεκινά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου και όσοι θα προσληφθούν θα εργαστούν για πέντε μήνες. Οι αμοιβές όσων εργαστούν στην Κοινωφελή Εργασία θα είναι 19,6 € Ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 Ευρώ το μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 Ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 Ευρώ το μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.
 
Οι ειδικότητες
– ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
– ΥΕ Εργατών Κήπου
– ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας
– ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.
Ποιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν: α) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, β) μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, γ) εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, δ) εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ και ε) άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
Τα κριτήρια
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα 5 αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία και είναι:
1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
3. Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
4. Ηλικία.
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Οι μισθοί
Άνεργοι κάτω των 25 ετών
– Μικτά το μήνα: 652 €
– Ασφαλιστικές εισφορές: 225 €
– Καθαρά το μήνα: 427 €
– Αμοιβές πενταμήνου: 3.260 €.
Άνεργοι άνω των 25 ετών
– Μικτά το μήνα: 748 €
– Ασφαλιστικές εισφορές: 258 €
– Καθαρά το μήνα: 490 €
– Αμοιβές πενταμήνου: 3.740 €.
 
 

Αρχές Οκτωβρίου η προκήρυξη για τους 260 λιμενοφύλακες

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν καλά μια ξένη γλώσσα και χειρισμό Η/Υ

 
 Για τις αρχές Οκτωβρίου μετατίθεται ο διαγωνισμός κατάταξης στο Λιμενικό 260 δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ενώ γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός τους. Στις βασικές προϋποθέσεις για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες περιλαμβάνονται:
•Απολυτήριο ΔΕ
•Βεβαίωση καλής γνώσης μιας γλώσσας
•Πιστοποίηση χειρισμού Η/Υ
•Να είναι μέχρι 26 ετών
Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν αρχικά για υψομέτρηση, ενώ στη συνέχεια θα υποβληθούν σε εξετάσεις. Όσοι τις περάσουν θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες που θα περιλαμβάνουν τα εξής:
•ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μια προσπάθεια)
•άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες)
•άλμα σε ύψος με φόρα 1 μέτρο (τρεις προσπάθειες)
•δρόμος 1.000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μια προσπάθεια)
•δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερόλεπτα (μια προσπάθεια)
•ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,4 μέτρων
 
 

16.000 νέες «επιταγές» για ανέργους χαμηλών προσόντων

 

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους από 30 έως 55 ετών

 
Νέο πρόγραμμα Voucher που θα συνδυάζει κατάρτιση και πρόσληψη για 16.000 μακροχρόνια ανέργους χαμηλών προσόντων, από 30 έως 55 ετών, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να το θέσει σε δημόσια διαβούλευση μόλις ολοκληρωθούν τα δύο αντίστοιχα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έως το τέλος Οκτωβρίου ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣ- ΠΑ 2014-2020 και θα παρέχει Επιταγή Κατάρτισα σε άνεργοι εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού. Στόχoς θα είναι η παροχή σε 16.000 μακροχρόνια άνεργους (χαμηλών τυπικών προσόντων) υπηρεσιών συνεχιζόμενα επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αρχικά θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στη συνέχεια οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται υποχρεωτικά στις επιχειρήσεις για έξι μήνες (εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος). Παράλληλα προβλέπεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ανέργων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος . Ο προϋπολογισμός της νέας δράσης του ΕΣΠΑ διαμορφώνεται στα 112 εκατ. ευρώ.
Αιτήσεις
Περισσότεροι από 87.000 άνεργοι έδειξαν ενδιαφέρον για τα δύο νέα προγράμματα Voucher του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, για την πρόσκληση «Επιταγή Εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα ηλικίας 25-29 ετών» οι αιτήσεις ξεπερνούν τι s 58.000, ενώ για το αντίστοιχο πρόγραμμα που αφορά άνεργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τους 29.000.Εν τω μεταξύ μέχρι την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ανέργων ηλικία5 25 έως 29 ετών για συμμετοχή στο πρόγραμμα Voucher Επιταγή Εισόδου, ενώ σε πέντε ημέρες, δηλαδή στις 20 Σεπτεμβρίου, πέφτει η αυλαία και για το πρόγραμμα Voucher 18-24.
 
 

Παράταση προθεσμίας για Επιταγή Εισόδου σε νέους ανέργους

 

Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

 
Την παράταση της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης “Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας” ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 23.59. Η παράταση, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, κρίθηκε αναγκαία λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού των ενδιαφερομένων να υποβάλλουν αιτήσεις για την συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα.
 
 

«Πράσινο φως» για προσλήψεις 16.000 εκπαιδευτικών

 
Tο «πράσινο φως» για τις προσλήψεις 16.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε από αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσουν σταδιακά οι διορισμοί τους στα σχολεία. Eγκρίθηκαν πιστώσεις για 5.000 αναπληρωτές και 11.000 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν σε δασκάλους, φιλολόγους, φυσικούς και μαθηματικούς. Όπως υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, οι μεγαλύτερες ελλείψεις εμφανίζονται σε δασκάλους όσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη δευτεροβάθμια λείπουν κυρίως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί. Έτσι, από τις συνολικά 16.000 προλήψεις οι περίπου 5.000 αφορούν στις παραπάνω ειδικότητες αιχμής και οι περισσότεροι θα είναι δάσκαλοι.Όπως υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι μεγαλύτερες ελλείψεις εμφανίζονται σε δασκάλους όσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη δευτεροβάθμια λείπουν κυρίως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί και αυτές οι ειδικότητες θα καλυφθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό. Το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να συμπληρώσει τα κενά και με δεύτερες αναθέσεις, καθώς φαίνεται ανέφικτο να εξοικονομηθούν τα κονδύλια ώστε να προσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές που χρειάζονται αυτήν τη στιγμή για όλες τις ειδικότητες και τις κατηγορίες σχολείων (ολοήμερα, μουσικά, καλλιτεχνικά, τεχνικά κ.ά.).
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…