Σχόλια 17/09/14

0
Ο κύκλος των χαμένων προπονητών…συνεχίζεται


 
 
Παρελθόν πλέον η σοβαρότητα
 Για άλλη μια φορά, η πολλοστή, η SKODA Ξάνθης διώχνει από την αρχή του πρωταθλήματος έναν προπονητή. Μόνον που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έναν τυχαίο ή της σειράς, αλλά για τον Σάκη Τσιώλη. Άνθρωπο σοβαρό, καταξιωμένο προπονητή, με γνώσεις και αρχές.
Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές το παιγνίδι αυτό. Μέχρι που κάποιοι το συζητούσαν πως άργησε κιόλας ο Πανόπουλος φέτος…
Τη φορά αυτή όμως ο άρχων της SKODA έκανε λάθος. Διότι με την αποπομπή του Τσιώλη, χτύπησε το φιλότιμο των Ξανθιωτών φιλάθλων. Που εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την απόφασή του, που δεν εδράζεται σε λογικά επιχειρήματα. Εκτός από ένα βέβαια «με τα λεφτά μου γ… και την κυρά μου», που ερμηνεύεται «βάζω τα λεφτά και κάνω ό,τι θέλω και λογαριασμό δεν δίνω σε κανένα».
Αυτό είναι γνωστό σε όλους εξάλλου για το ποιος βάζει τα λεφτά. Με τέτοιες ενέργειες όμως το κεφάλαιο SKODA απαξιώνεται, η διοίκηση το ίδιο και σοβαρός προπονητής δύσκολα θα ξανάρθει στην Ξάνθη. Κι αυτό να είναι βέβαιος ο Πανόπουλος, θα έχει αντίκτυπο στην επένδυσή του την οποία με την τακτική αυτή απαξιώνει.
Τον Σάκη Τσιώλη δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά. Όμως η αξία του ως προπονητή είναι αδιαμφισβήτητη. Όπως και οι αρχές του και το ήθος. Η πρόσληψή του γέμισε αισιοδοξία τους φιλάθλους ότι κάτι άλλαξε στη διοίκηση μετά το περυσινό στραπάτσο. Δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά γύρισε η ομάδα στις χειρότερες εποχές. Παρελθόν πλέον η σοβαρότητα από τη SKODA.
Και η σοβαροί και αγνοί φίλαθλοι, απογοητευμένοι από τις λανθασμένες ενέργειες και αποφάσεις του μεγαλομετόχου, προτίθενται να αποστασιοποιηθούν από την ομάδα. Διότι πριν προλάβει ο Τσιώλης να παρουσιάσει καν έργο, πριν ακόμη στρώσει την ομάδα και της μεταδώσει τη δική του φιλοσοφία παιγνιδιού, αποπέμπεται. Στους τρεις πρώτους αγώνες!
Υποβάθμιση και ευτελισμός της ομάδας, των ίδιων των ποδοσφαιριστών και βέβαια της διοίκησης που δέχεται να γίνονται αυτά τα για πολλούς ακατανόητα, αλλά δυστυχώς συνήθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Ε»


 
Επιστροφή καρτών διαρκείας
 Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία από φιλάθλους της SKODA η επιστροφή των καρτών διαρκείας που είχαν πάρει για τη νέα περίοδο.
Κάποιοι άλλοι δήλωσαν παρότι κάτοχοι καρτών ότι δεν πρόκειται να πάνε στο γήπεδο πλέον, με το σκεπτικό πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γίνονται κάθε χρόνο με τους προπονητές στην Ξάνθη.
«Ε»


 
 Εδώ γελάμε
 Σας το μεταφέρουμε γιατί εμάς μας άρεσε: «Η κόρνα είναι για προειδοποίηση και για να αποφεύγουμε ατυχήματα. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που τη χρησιμοποιούμε και στους γάμους»!
«Ε»


 
Επιτέλους λύση
 Παράπονα εκφράζουν συμπολίτες χωριών ή οικισμών που διέρχονται επαρχιακοί δρόμοι. Και αφορούν την απαράδεκτη εικόνα να διέρχονται τεράστια φορτηγά τουρκικών ή βουλγαρικών συμφερόντων τα οποία μάλιστα αναπτύσσουν και μεγάλες ταχύτητες. Αυτές οι νταλίκες αποφεύγουν την Εγνατία για να μην πληρώνουν διόδια, αλλά γίνονται όμως πρόξενοι τροχαίων ατυχημάτων, πρόκλησης θορύβων και οχλήσεων και βέβαια λόγω μεγάλων φορτίων προκαλούν φθορές στο κατάστρωμα του δρόμου.
Για να σταματήσει λοιπόν αυτή η υπόθεση μια λύση υπάρχει: Να πληρώνουν πρόστιμο όσες νταλίκες κυκλοφορούν σ’ αυτούς τους δρόμους κι όχι στην Εγνατία.
Βαφέικα, Κουτσό, Κεσσάνη, Λάγος κλπ χωριά, πριν και μετά, υποφέρουν κυριολεκτικά από τα φορτηγά αυτά. Επιτέλους ας βρεθεί κι ας εφαρμοστεί μία λύση.
«Ε»


 
Αμφί-
 Αμφίπολη. Αμφίβολη. Αμφίσημη. Αμφίρροπη. Αμφίστομη.
«Τι να σας πω εγώ, μόλις φάνηκαν οι Καρυάτιδες και όλο το κιτς, είπα πως κάποιος Ρωμαίος μεγιστάνας (αυτοί είχαν τα λεφτά και το κακό γούστο) έστησε ετούτο το χολιγουντιανό σκηνικό. Βάλε και Σφίγγες, βάλε και Καρυάτιδες – μόνον αυτοί μπέρδευαν όλα τα στυλ για να επιδείξουν τον άπειρο πλούτο τους.
Αμφίπολη. Αμφίβολη. Αμφισβητήσιμη. Αμφιλεγόμενη. Αμφίθυμη.
«Σκέπτεσαι να έχουν μεταφέρει εκεί τον Μεγάλο! Να είναι εδώ, στην γη του, την πατρίδα μας, την πατρίδα του. Τι χαστούκι στους Σκοπιανούς! Ο Μεγαλέξαντρος της Ιστορίας και του Μύθου εδώ, δίπλα μας – να μας εμπνέει για νέους θριάμβους!
– Θα μου πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ;
– Σαν δεν ντρέπεσαι, τέτοιες μεγάλες στιγμές να σκέπτεσαι μπακάλικα!
-Αφού μου λείπουν τα μισά!» (Διάλογος στο Μετρό).
Αμφίπολη. Αμφίδρομη. Αμφίστομη.
Με ποια αμφίεση να σε υποδεχθώ; Του από 3000 ετών Έλληνα; Του κακομοίρη Ρωμιού; Και τι θα κάνεις στη ζωή μου; Θα με σώσεις, θα με αποτελειώσεις με τις ελπίδες σου, ή απλά θα αδιαφορήσεις για μένα, όπως όλα αυτά τα αριστουργήματα που φυτρώνουν από τα χώματα του τόπου, μας δίνουν (και αν) μία στιγμή ενθουσιασμού και μετά δεν τα ξέρουμε, ούτε μας ξέρουν…
Ν.Δ.


 
Το ρέμα στα Άβδηρα εστία μόλυνσης για τους δημότες
 Θύμα του ιού του Δ. Νείλου είχαμε και φέτος στο νομό μας και όπως κατ’ αποκλειστικότητα είχε δημοσιεύσει το «Ε» ο ασθενής είναι από το δήμο Αβδήρων. Μετά από μέρες νοσηλείας εξήλθε από τον νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του ευτυχώς! Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ΚΕΛΠΝΟ ενδιαφέρθηκε άμεσα και ρώτησε τους οικείους του αν κοντά στο σπίτι του ή σε σημεία όπου συνήθιζε να πηγαίνει για αγροτικές ασχολίες έχει κάποιο ρυάκι όπου θα μπορούσε να είναι η εστία της μόλυνσης. Και όντως έτσι συνέβη. Στα Άβδηρα υπάρχει ένας ρέμα – στην ντοπιολαλιά το λένε λάκκο – που ξεκινά δίπλα από τον παλιό Μύλο (στο κέντρο του χωριού που έχει πρόσφατα ανακαινιστεί) και συνεχίζει μέχρι έξω από το χωριό στην νότια πλευρά πλάι σε κατοικίες και κοντά στο Κέντρο Υγείας . Μέσα στο χωριό είναι κλειστό, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο έξω από το χωριό. Εκεί κοντά είναι και η κατοικία του συγκεκριμένου ανθρώπου που μολύνθηκε. Η Εύα Τσακίρη όταν ήταν δήμαρχος είχε κάνει μελέτη για εγκιβωτισμό του ρέματος όμως έμεινε στα συρτάρια καθώς ο κ. Τσολακίδης δεν ασχολήθηκε καθόλου παρότι το θέμα με τον ιό του Δ. Νείλου «έσκασε» επί των ημερών του. Ας ελπίζουμε ότι ο νέος δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης θα ενδιαφερθεί, πολύ περισσότερο δε όταν έχει και περιστατικό στο δήμο του. Απ’ ότι μάθαμε η μελέτη είναι έτοιμη και θέλει δημοπράτηση. Να σημειώσουμε ότι όταν αναφέρθηκε αυτό στο ΚΕΛΠΝΟ έστειλε συνεργείο και ψέκασε κατά μήκος του ρέματος όμως αυτό δεν αρκεί. Είναι και παραμένει εστία μόλυνσης για την δημόσια υγεία!
Μ.Ξ.


 
Ο παλιός Μύλος στα Άβδηρα…
 Το ένα φέρνει τ΄ άλλο και μια και αναφερθήκαμε στα Άβδηρα και στον παλιό Μύλο να θυμίσω ότι επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές μου προβλέψεις ότι είναι μεν ένα ωραίο κτίριο που ομορφαίνει το κέντρο του οικισμού όμως είναι κλειστό και χωρίς καμία χρήση. Όποιος το είδε το είδε στα εγκαίνια, έκτοτε παραμένει μη επισκέψιμο. Και υπήρξαν ξένοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού που ενδιαφέρθηκαν να το επισκεφτούν αλλά ματαίως… Ως συνήθως στην χώρα μας πρώτα ανακαινίζουμε κτίρια και μετά ψάχνουν να βρουν τη χρήση τους. Καλό θα’ ταν η νέα δημοτική αρχή να το αξιοποιήσει ή να το μισθώσει σε ιδιώτη καθώς έχει χώρο που θα μπορούσε να στεγάσει καφετέρια. Έτσι και ο δήμος θα έχει έσοδα και το κτίριο θα μπορεί να είναι επισκέψιμο…
Μ.Ξ.


 

Παλιό δημαρχείο
 Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο παλιό δημαρχείο, αμέσως μόλις έγινε η μεταφορά στο νέο κτίριο της κεντρικής πλατείας. Η ανακαίνιση και οι επιδιορθώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, ενώ για τη συνέχεια δεν έχει καθοριστεί επακριβώς πώς θα αξιοποιηθεί το κτίριο. Θα στεγαστούν κάποιες υπηρεσίες, θα μεταφερθεί αρχείο, αλλά υπήρχε και η πρόταση να γίνει κάτι σαν χώρος συνάντησης επιστημόνων- καλλιτεχνών ή κάτι τέτοιο.
Θα μπορούσε επίσης, λέμε εμείς, να δημιουργηθεί και ένας χώρος αναγνωστηρίου, όπως σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου νεοκλασικά κτίρια λειτουργούν ως χώροι βιβλιοθήκης, με θρανία και φωτιστικά κατάλληλα για φοιτητές, ερευνητές και πολίτες που αναζητούν ένα δημόσιο χώρο ήσυχο και καλαίσθητο για να διαβάσουν. Όχι, σας προλαβαίνω, η δημοτική βιβλιοθήκη δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτό το κενό, αφού δε διαθέτει τις υποδομές.
Ε.Δ.


 
Οι 7 πληγές των κτηνοτρόφων
 Θεομηνία έχει ξεσπάσει την τελευταία χρονιά στους κτηνοτροφικούς κύκλους της περιφέρειας μας με τους κτηνοτρόφους να μην ξέρουν από πού να πρωτοφυλάξουν το ζωικό κεφάλαιο τους. Όπως όλα μαρτυρούν, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν το ίδιο το κράτος είχε μεριμνήσει εγκαίρως και είχε διενεργήσει τις απαραίτητες ενέργειες στο θέμα των ασθενειών, αλλά και είχε διαχειριστεί με μεγαλύτερη προσοχή το ζήτημα των επιδοτήσεων.
Γ.Τ.


 
Θα μείνουν από απουσίες
 Αισθητή είναι η απουσία αιρετών προσωπικοτήτων από τα δρώμενα και τις διάφορες εκδηλώσεις της πόλης, αν και διανύουμε μόνο την δεύτερη εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Τι να έχει συμβεί; Έχουν ήδη χορτάσει με τις κοινωνικές εμφανίσεις, τις οποίες κάνανε καθημερινά κατά την προεκλογική περίοδο ή μήπως έχουν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά;
Γ.Τ.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…