Σχόλια 05/09/14

0
amanatidis xristos
Στο 4,3% φέρνει το ΠΑΣΟΚ η τελευταία δημοσκόπηση. Για ένα πουκάμισο αδειανό ο καβγάς…


 
 
Θα βρέξει, δε θα βρέξει
 Το μόνιμο μότο των Ξανθιωτών – κυρίως- αλλά και των επισκεπτών τις τελευταίες ημέρες είναι αυτό. Το εάν θα βρέξει ή όχι το βράδυ.
Κυρίως όμως την αγωνία για την βροχή την έχουν οι διοργανωτές των Γιορτών Παλιάς Πόλης αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με τα στέκια τους.
Δεν γνωρίζουν τι να προγραμματίσουν και τι να κάνουν οι άνθρωποι. Και οι μεν αλλά και οι δε βρίσκονται σε μια συνεχή ένταση εξαιτίας ακριβώς του καιρού, ο οποίος τα μούσκεψε αρκετά τα πράγματα.
Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε να υπάρξει βελτίωση του καιρού.
«Ε»


 
Σε σεμινάριο
 Σε σεμινάριο απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου γι’ αυτό και δεν παρέστη στην εκδήλωση-γιορτή για τα 40χρονα από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Ιδού λοιπόν η έμπρακτη απόδειξη της ανάγκης της Δια Βίου Μάθησης. Με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει όντως μάθηση…
«Ε»


 
Έχει Γραμματέα το ΠΑΣΟΚ;
 Αναζήτησε η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, τόσο προχθές όσο και πριν λίγες ημέρες, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ για να έχει μια επικοινωνία μαζί του και να τον ρωτήσει για κάποια θέματα.
Άκρα σιωπή εκ μέρους του. Για άγνωστους σε μας λόγους. Ενδεχομένως δε να υπάρχουν κατά το Χρήστο Αμανατίδη λόγοι που εμείς αγνοούμε. Ο ίδιος όμως οφείλει να μην αγνοεί ότι φέρει το αξίωμα του Γραμματέα ενός κομματικού οργάνου και οφείλει να τιμά το ρόλο και την αποστολή του.
Εάν δεν το κάνει αυτό τότε οφείλει, το λιγότερο, να παραιτηθεί. Θα προσφέρει υπηρεσία…
Διότι τώρα δεν προσφέρει απολύτως τίποτε.
«Ε»


 
Οι εκλογές τελείωσαν
 Μετά από ένα κύμα δηλώσεων και δημοσιεύσεων με επίκεντρο τον Γιώργο Μπατζακίδη, υποψήφιο πρόεδρο για τις εκλογές της Ομοσπονδίας, το αποτέλεσμα δικαίωσε το Μπατζακίδη. Εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το ψηφοδέλτιό του πρώτευσε εκλέγοντας τέσσερις συμβούλους έναντι τριών της ανθυποψηφίας του Χρ. Γρηγορίου.
Έχοντας έτσι την πλειοψηφία είναι σίγουρο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ήταν από τις πλέον δύσκολες εκλογές, διότι ο Μπατζακίδης δέχτηκε έναν «πόλεμο» που για πρώτη φορά συναντήσαμε στα χρόνια που παρακολουθούμε εκλογές στο ΕΒΕ, στην Ομοσπονδία και τον Εμπορικό Σύλλογο.
Πέρα όμως από αυτό. Εκείνο που θα πρέπει να πρυτανεύσει σε όλους είναι η συναίνεση και η από κοινού προσπάθεια να πάει μπροστά η Ομοσπονδία και τα μέλη αυτής. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτείται κοινός αγώνας και προσπάθεια απ’ όλους.
«Ε»


 
Νέα ταυτότητα! Αμέσως!
 Ποιος θα το φανταζόταν πριν από χρόνια, όταν πήγαινε να βγάλει ταυτότητα και περίμενε στην ουρά για να καταθέσει τα δικαιολογητικά και διάφορα χαρτιά για να την πάρει μετά από μέρες, ότι αυτή η διαδικασία θα ήταν σήμερα υπόθεση λίγων λεπτών.
Λοιπόν από τον Οκτώβριο θα πηγαίνουμε στο Αστυνομικό Τμήμα, με τις φωτογραφίες μόνο και σε λίγα λεπτά θα φεύγουμε έχοντας τη νέα μας ταυτότητα!
Απίστευτο; Μάλλον, αλλά θα πρέπει να το δεχτούμε διότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Κι αυτό οφείλεται στην αξιοποίηση της ηλεκτρονικής. Η οποία δίνει τη δυνατότητα αυτή διότι δημιουργήθηκε η βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των Ελλήνων. Μ’ αυτή τη βάση ως εργαλείο θα δουλεύουν οι Αστυνομικοί και σε λίγα λεπτά θα εκδίδουν, έτοιμη, τυπωμένη τη νέα ταυτότητα.
«Ε»


 
Μπροστά με 3,6% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
 Με 3,6 % προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στη τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% ενώ η ΝΔ 21,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,3% , το ΚΚΕ με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το Ποτάμι με 3,7% , οι ΑΝΕΛ με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστών φτάνει στο 12% ενώ 4,3% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.


 
Ποινικές διώξεις για παράτυπες προσλήψεις
 Λαβράκια συνεχίζει να βγάζει ο έλεγχος που διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα δικαιολογητικά με βάση τα οποία προσελήφθησαν δημόσιοι υπάλληλοι. Διαπιστώθηκε ότι 76 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί είχαν υποβάλει πλαστά δικαιολογητικά και ανακλήθηκαν οι διορισμοί τους αλλά βρέθηκαν και άλλες 84 υποθέσεις που είχαν γίνει παράνομες προσλήψεις, καθώς οι διορισμένοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Το καινούριο δε στην υπόθεση αυτή είναι ότι για πρώτη φορά διώκονται και εκείνοι που έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου να προσληφθούν παράνομα! Δηλαδή τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής προσωπικού που είχε εγκρίνει τις προσλήψεις αυτές.
Γι’ αυτό και οι συνδικαλιστές του δημοσίου προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τους ελέγχους, γιατί θα βγουν στη φόρα σημεία και τέρατα. Και πολλοί αυτοδιοικητικοί, πρώην και νυν, που «βοήθησαν» να γίνουν παρανομίες θα χάσουν τον ύπνο τους…


 
Η …μπουτίκ της Ομάδας
 Έμαθα ότι κάποιες …άπορες (κατά τα άλλα ) κυρίες πέρασαν την ιματιοθήκη που λειτουργεί η Ομάδα Κοινωνικής αλληλεγγύης επί της οδού Αγ. Ελευθερίου 76 – 78 για …μπουτίκ και που τις χάνεις που τις βρίσκεις πάνε εκεί κάθε τόσο για να …προβάρουν τις νέες παραλαβές: Τα ανακατεύουν, τα προβάρουν και ότι τους αρέσει το ππαίρνουν οι …άπορες και φεύγουν με αποτέλεσμα τα μέλη της ομάδας να βραδιάζονται για να τα τακτοποιήσουν. Δηλαδή πως την είδαν οι άπορες…
Άντε γιατί κάποιοι το έχουν παραξηλώσει. Γι αυτό και από την Ομάδα πρόκειται να καταργήσουν την ιματιοθήκη για ενήλικους κρίνοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη και θα διατηρήσουν μόνο για παιδιά. Και καλά θα κάνουν…
Μ.Ξ.


 
Μια δίκαιη απόφαση
 Μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Ξάνθης δίνει ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Ε» το δικαστήριο όρισε να μην πληρώνει μία το ζευγάρι που χρωστά σε τράπεζες 117.000 ευρώ και είναι και οι δύο άνεργοι. Δεν τους διέγραψε το χρέος αλλά ανέβαλε την πληρωμή του έως ότου θα παραμένουν άνεργοι και κατόπιν ορίζει με νέα δικάσιμο να γίνει ρύθμιση. Δεν είναι και λίγο…
Αυτό δίνει και σ’ άλλους υπερχρεωμένους ελπίδες…
Μπορεί να χαρακτηριστεί επαξίως μια δίκαιη απόφαση.
Μ.Ξ.


 
Ποιοτική ελληνική βραδιά
 Θετικότατα σχόλια συγκέντρωσε η ομάδα μουσικής έκφρασης που παρουσίασε μια ποιοτική ελληνική βραδιά με τίτλο «εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως τη Δευτέρα. Ξανθιώτες και επισκέπτες απόλαυσαν για 2,5 περίπου ώρες στην κατάμεστη πλατεία, έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική από το 7μελές συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην Ξάνθη, με τις δύο συναυλίες που έχει παραχωρήσει για φιλανθρωπικό σκοπό. Αναμένεται να τους ξαναδούμε φέτος το χειμώνα με ρεπερτόριο (πιθανότατα) γεμάτο από ελληνικό κινηματογράφο!
Ε.Δ.


 
Αχ αυτοί οι παππούδες!
 Η τηλεόραση αποτελεί αναμφισβήτητα βασική συντροφιά των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, αφού πολλές φορές την αφήνουν απλά να παίζει για να ακούγεται κάτι μέσα στο σπίτι. Σήμερα όμως, πολλοί από αυτούς, μη έχοντας προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό μείνανε χωρίς το «φιλαράκι» τους. Δεν ήταν λίγοι βέβαια που ενώ οι νεαρότεροι της οικογένειας τους είχαν πάρει αποκωδικοποιητή περιμένανε καρτερικά να πάνε να τους ρυθμίσουν τους δέκτες καθώς δεν καταλάβαιναν «πως δουλεύει αυτός ο διάολος».
Δεν λείπουνε και αυτοί, όμως, που θεωρούν ότι το ψηφιακό σήμα είναι ένα ακόμα τέχνασμα των κυβερνήσεων για να ξοδεύει ο κόσμος λεφτά σε αποκωδικοποιητές.
Γ.Τ.


 
 Μας παίζει ο καιρός!
 Άρχισε πάλι τα παιχνιδάκια του ο καιρός, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν οι Ξανθιώτες πως θα βγουν από το σπίτι τους και πως θα γυρίσουν. Τι και αν έχει πεντακάθαρο ουρανό όταν φεύγουν από το σπίτι τους, ξεσπάει μια ξαφνική μπόρα που τους κάνει μούσκεμα και λίγο πριν μπουν σπίτι τους ο ήλιος τους «ξαναγελά».
Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που κυκλοφορούν με μια ομπρέλα και μια ζακέτα για καλό και για κακό. Και καλά κάνουν, γιατί οι αλλαγές αυτές απαιτούν προσοχή για όποιον δεν θέλει να πέσει στο κρεβάτι από τώρα.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…