Σχόλια 04/09/14

0
pasok tafos
Άβυσσος η ψυχή του Πασόκου!


 
 
Περί ΠΑΣΟΚ
 Γεγονότων ΠΑΣΟΚ στο Ζάπειο προχθές συνέχεια διότι παρόμοιο γεγονός δεν συνέβη ποτέ σε παρόμοια εκδήλωση κάποιου μεγάλου κόμματος. Και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ που χθες γιόρτασε την ιστορική του επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου και τα 40 χρόνια παρουσίας του.
Λοιπόν τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον βοήθησαν τελικά οι φωνές και οι στημένες διαμαρτυρίες των κλακαδόρων προχθές στο Ζάππειο.
Κι όχι μόνον αυτή είναι η αποτίμηση, αλλά έγιναν και σκέψεις συσπείρωσης γύρω από το πρόσωπο του σημερινού προέδρου. Διότι η αντιμετώπιση του Βενιζέλου από τους οπαδούς του Γιώργου Παπανδρέου ήταν όχι μόνο ακραία και απαράδεκτη αλλά κυρίως μη πολιτική. Και δυστυχώς ούτε ο ΓΑΠ, ούτε ο Πετσάλνικος έκαναν κάτι να σταματήσουν ως διοργανωτές τους κλακαδόρους. Κι αυτό το χρεώνονται οι ίδιοι και όσοι – ακόμη – τους υποστηρίζουν.
«Ε»


 

Φανατισμού συνέχεια
 Οι φανατικοί Τζιχαντιστές προχώρησαν και σε δεύτερο αποκεφαλισμό αιχμαλώτου δημοσιογράφου. Μάλιστα και στη δεύτερη αυτή αποτρόπαιη πράξη τους έδωσαν δημοσιότητα, γεγονός που καταδεικνύει το επίπεδο του φανατισμού τους και την έλλειψη κάθε ανθρωπισμού.
Και όλα αυτά στο όνομα μιας θρησκείας, ενός δόγματος και βέβαια του υπέρμετρου θρησκευτικού φανατισμού που γυρίζει τις μνήμες του πολιτισμένου κόσμου στο Μεσαίωνα!
Τέτοιες ενέργειες δεν έκανε ακόμη κι αυτή η τρομερή Ιερά Εξέταση της εποχής.
Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν συνολικά οι ενέργειες των Τζιχαντιστών στον πολιτισμένο κόσμο, σε Δύση και Ανατολή.
«Ε»


 
 Χώρα συνταξιούχων
 Έντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων, εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί με το Ασφαλιστικό.
Μέσα στο τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου συνταξιοδοτήθηκαν 34.952 εργαζόμενοι (εκτός Δημοσίου), με τον εκτιμώμενο αριθμό να ξεπερνά τους 200.000 έως το τέλος του έτους και τους 600.000 έως το 2016.
Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει, με δεδομένο ότι η ανεργία θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα (άνω του 1.500.000), τη σχέση εργαζομένων ανά συνταξιούχο στο μισό, απειλώντας την όποια δημοσιονομική προσαρμογή.
«Ε»


 
Γιατροί στην ουρά του ΟΑΕΔ
 Περίπου τέσσερις χιλιάδες γιατροί είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ δεκαοκτώ μήνες αφότου απέκτησαν το δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, 3.821 γιατροί είναι επισήμως άνεργοι, ενώ από αυτούς δικαίωμα επιδόματος ανεργίας έχουν αυτή τη στιγμή οι 1.259 που λαμβάνουν περίπου 360 ευρώ τον μήνα.
Όπως εκτιμάται, μάλιστα, εάν ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι δεν έφευγαν μαζικά στο εξωτερικό, ο αριθμός των εγγεγραμμένων άνεργων γιατρών θα ήταν πολλαπλάσιος.
Στους γιατρούς δόθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα ανέργων πριν από 18 μήνες. Όμως όσοι κάνουν αγροτικό, ακόμη κι εάν λήξει η σύμβασή τους, δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Οι περισσότεροι από τους ανέργους γιατρούς είναι στην αναμονή για να ανοίξει θέση στην ειδικότητα που θέλουν να ακολουθήσουν σε κάποιο νοσοκομείο.
«Ε»


 
Προέκταση Σάρδεων
 Η προέκταση της οδού Σάρδεων βρίσκεται στα τελειώματα πλέον. Ήδη ο δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί και σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία και σίγουρα θα διευκολύνει τους οδηγούς αλλά και το «φορτίο» αυτοκινήτων από πυκνοκατοικημένα τμήματα της πόλης. Οι κάτοικοι της βόρειας πλευράς της πόλης θα μπορούν να βγουν εκτός Ξάνθης πολύ σύντομα, ενώ οι ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη και Καβάλα που επιθυμούν να πάνε στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης θα το κάνουν άνετα και γρήγορα.
Όμως ενώ για την πρακτική πλευρά της σύλληψης της ιδέας δεν υπάρχει αντίθετη άποψη, υπάρχει για το φάρδος του καταστρώματος. Θεωρείται στενό το πλάτος των δύο λωρίδων και πολλοί ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να γίνει πιο φαρδύς αφού αυτό ήταν εύκολο και χωρίς δαπάνες.
Δηλαδή, με δυο λόγια, δεν εκτιμήθηκε από τη μελέτη η μελλοντική προοπτική του έργου, γεγονός που του μειώνει την αξία και τη συμβολή του στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Ξάνθης.
«Ε»


 
Άνοδος της Ελλάδας στην κλίμακα της ανταγωνιστικότητας
 Ως μια καλή ένδειξη ότι κάτι αλλάζει στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, έρχεται η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ανέβηκε 10 θέσεις παγκοσμίως (81η από 91η).
Η Ελλάδα βρέθηκε στην 81η θέση, από την 91η που ήταν το 2012, καθώς σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, «οι βελτιώσεις στη λειτουργία της αγοράς προϊόντων (85η) με αυξημένα επίπεδα ανταγωνισμού (71η) και οι πιο ευέλικτες αγορές εργασίας, αν και παραμένουν αρκετά άκαμπτες, (117η), σε συνδυασμό με καλύτερες μακροοικονομικές επιδόσεις και μια σαφή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, οδήγησαν σε αυτή την πιο θετική αξιολόγηση, παρά το υψηλό επίπεδο του χρέους. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων έχει αρχίσει να αποδίδει».
Παρόλα αυτά η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα να προσπαθεί στους τομείς της λειτουργίας των θεσμών και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, ενώ ο προβληματικότερος παράγοντας για το «επιχειρείν» στην χώρα είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση…


 
Δεν τους χωράει και τους δυο το ΠΑΣΟΚ…
 Όχι δεν είναι πρώιμα συμπεράσματα και ούτε μεμονωμένο περιστατικό από κάποιους «τζιχαντιστές» του χώρου όπως βιάστηκαν να τους αποκαλέσουν κάποιοι και αυτή η προσπάθεια να το υποβαθμίσει η πλευρά Βενιζέλου μάλλον κακό της κάνει. Είναι μια «φυλή» μέσα στο ΠΑΣΟΚ οι λεγόμενοι «Παπανδρεϊκοί» που ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν. Όπως και ο ίδιος ο Παπανδρέου που ποτέ δεν αποστρατεύτηκε πολιτικά και είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου αξιώματα στο ΠΑΣΟΚ. Όπως δείχνουν τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ δεν τους χωράει και τους δυο και γρήγορα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις …
Μ.Ξ.


 
Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως υπέρ της Μονής Βατοπεδίου
 Παρέμβαση κατά του Δημοσίου και υπέρ της ισχύος των Χρυσοβούλλων Λόγων και των Πατριαρχικων Σιγγιλίων της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, κατέθεσε τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, στο Εφετείο Θράκης για τη γνωστή υπόθεση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Στο δικαστήριο αυτό δικάζεται τον Οκτώβριο η έφεση της Ιεράς Μονής κατά της πρωτόβαθμης απόφασης, η οποία είχε αποφανθεί κατά πλειοψηφία το 2008 ότι οι τίτλοι της Μονής, δηλαδή οι Αυτοκρατορικοί Χρυσόβουλλοι Λόγοι, αλλά και τα Πατριαρχικά Συγγίλλια, που τους ερμηνεύουν και εφαρμόζουν, δεν προσπορίζουν κυριότητα, πριν συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις της χρησικτησίας. Με σχετική ανακοίνωση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζει, επίσης, την κυριότητά του σε τέτοιους ακριβώς τίτλους και για τον λόγο αυτό -όπως αναφέρει- έχει έννομο συμφέρον να μην επικυρωθεί η εν λόγω άποψη από το Εφετείο, η οποία είναι μεμονωμένη και καινοφανής. Για τους ίδιους λόγους έχει ασκήσει παρέμβαση υπέρ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.


 
Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Θεσσαλονίκη
 Απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποστεί όσοι συμπολίτες μας ταξίδεψαν από Ξάνθη
προς Θεσσαλονίκη, καθώς μέρος της Εγνατίας οδού έχει υποστεί υλικές ζημιές μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Έτσι, οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν παράκαμψη μέσω της Άσπρης Άμμου και μέσα από το ασφυκτικό κέντρο της Καβάλας, που επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την τάση των γειτόνων μας να διπλοπαρκάρουν. Αν και η Τροχαία και οι πρώην αστυνομικοί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, η καθυστέρηση λογαριάζεται σε ώρες καθώς την ίδια διαδρομή ακολουθούν και φορτηγά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος θα ξαναδοθεί στην κυκλοφορία σήμερα το πρωί βάζοντας τέλος σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία.
Γ.Τ.


 
Μείναμε με την όρεξη
 Τι και αν περιμένανε με λαχτάρα τις γιορτές της παλιάς πόλης και καλέσανε και συγγενείς και φίλους να ζήσουν από κοντά τα πολιτιστικά δρώμενα του θεσμού, οι Ξανθιώτες υπολόγισαν χωρίς τον καιρό, ο οποίος φαίνεται να μην είναι φίλος τους. Έτσι, λίγο πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων η βροχή έβαλε «πάγο» στα δρώμενα με τους διοργανωτές και τους θαμώνες να μένουν με την όρεξη. Με την όρεξη πάντως έμειναν και όσοι βγήκαν το βράδυ της Τρίτης, καθώς άρχισε ο καιρός τα κόλπα του λίγο πριν απολαύσουν τα σουβλάκια τους. Ευχόμαστε μόνο να μην έπεσαν «πιστολιές», που θα κάνουν τους συλλόγους τους μεγάλους χαμένους των ημερών.
Ευχή όλων πάντως είναι να ανοίξει ο καιρός και να συνεχίσει το κέφι που δεν σβήνει ποτέ στην πόλη μας.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…