Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Θα δούμε ταμιακές δίπλα στις ψησταριές;

Θα δούμε ταμιακές δίπλα στις ψησταριές;

0
giortes polis

«Κανένα πρόβλημα», λέει ο Σύλλογος Μικρασιατών και προτρέπει τους άλλους συλλόγους να εκδώσουν ΑΦΜ

 

Κάποιοι όμως απειλούν ότι δεν θα συμμετέχουν στις γιορτές αν δεν απαλλαγούν από τον ΦΠΑ. Την Δευτέρα η απάντηση από το υπουργείο

 
«Αγκάθι» παραμένει ο ΦΠΑ για τους συλλόγους; με υπαρκτό τον κίνδυνο να τινάξει στον αέρα τις φετινές γιορτές Π. Πόλης αφού κάποιοι σύλλογοι απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν αν δεν εξαιρεθούν από την υποχρέωση που τους επιβάλλεται από την φορολογική νομοθεσία να κόβουν αποδείξεις και να αποδίδουν τον ΦΠΑ με το επιχείρημα ότι δεν είναι επιχειρήσεις άλλα πολιτιστικοί σύλλογοι που λειτουργούν με τον εθελοντισμό των μελών τους. Αυτό ήταν και το κυρίαρχο θέμα στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο δημαρχείο παρουσία του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού και εκπροσώπων των συλλόγων.
 
Ζητούν απαλλαγή από τον ΦΠΑ
Όπως ενημέρωσε ο κ. Φανουράκης υπάρχει επικοινωνία μηνών του Κέντρου Πολιτισμού με την τοπική ΔΟΥ και το Υπουργείο Οικονομικών ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης απέστειλε επιστολή ζητώντας να ενημερωθεί σχετικώς ο Δήμος για το εάν θα υπάρξει φορολογική απαλλαγή των συλλόγων και αναμένεται απάντηση τη Δευτέρα. Ο κ. Φανουράκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όπως και πέρσι θα δοθεί απαλλαγή. Να σημειώσουμε ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, με βάση τη νομοθεσία, δικαιούνται απαλλαγής ΦΠΑ για μια εκδήλωση το χρόνο και αυτό που εκφράζεται ως αίτημα από το Δήμο Ξάνθης είναι το δεκαήμερο των ΘΛΕ να θεωρηθεί ως μία ενιαία εκδήλωση.
 
Κι όμως με ΑΦΜ και βιβλία οι Μικρασιάτες – Γιατί όχι και οι άλλοι σύλλογοι;
Τα φορολογικά των συλλόγων δεν αποτελεί καινοφανές ζήτημα καθώς κάποιοι αρνούνται να «τακτοποιηθούν» σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία που προβλέπει ότι οι Σύλλογοι δεν τυγχάνουν πια ειδικής μεταχείρισης και καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που είναι έκδοση ΑΦΜ και υποβάλλουν βιβλία, κόβουν αποδείξεις και αποδίδουν ΦΠΑ και να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις. Ένας από τους συλλόγους που έχει ήδη εναρμονιστεί είναι ο σύλλογος Μικρασιατικών. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ευφραιμίδης Ανδρέας μιλώντας στο «Ε» τόνισε την ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα και προέτρεψε μάλιστα και τους άλλους συλλόγους να μπουν στη διαδικασία έκδοση ΑΦΜ καθώς έτσι διασφαλίζεται η νομιμότητα και η διαφάνεια: «Εμείς είμαστε διατιθεμένοι να βάλουμε και ταμειακή μηχανή. Πρέπει ν προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Όλοι μας πληρώνουμε φόρους γιατί να εξαιρούνται οι σύλλογοι. Έτσι έξαλλου διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…