Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα STOP στα μεταλλαγμένα από την Ξάνθη!

STOP στα μεταλλαγμένα από την Ξάνθη!

0
metalagmena

Ο Δ. Μπένης και άλλοι συμπολίτες μας με επιστολή προς τους βουλευτές μας τους ζητούν να καταψηφίσουν την καλλιέργεια Γ.Τ.Ο. στη χώρα μας

 

Όχι στα μεταλλαγμένα από Χ. Ζεϊμπέκ. Πολέμιος των μεταλλαγμένων ο Α. Κοντός

 
Το κώδωνα του κινδύνου για τα μεταλλαγμένα και την αντίθεσή τους με την πρόταση κανονισμού της Ελληνικής Προεδρίας για αυτοδιάθεση των κρατών στην εισαγωγή απαγόρευση ή περιορισμό της καλλιέργειας στην επικράτειά τους των Γενετικών Τροποποιημένων Οργανισμών (Γ.Τ.Ο.) που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από τα 26 κράτη μέλη τον Ιούνιο( είχε αναφερθεί με ρεπορτάζ του το «Ε»)στο συμβούλιο υπουργών περιβάλλοντος της Ε.Ε, κρούουν αρκετοί συμπολίτες μας με προεξέχοντα τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρη Μπένη. Οι συμπολίτες μας υπογράφοντας σχετική επιστολή ζητούν από τους βουλευτές μας να μην ψηφίσουν τον σχετικό νόμο όταν έλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο επισημαίνοντας ότι αποτελεί την «κερκόπορτα» για να έλθουν τα μεταλλαγμένα και με τον νόμο στο πιάτο μας!
 
Όχι στα μεταλλαγμένα από Ζεϊμπέκ – Κοντό – Μπένη
«Θεωρώ ότι είναι μια μεσοβέζικη πρόταση που ανοίγει το δρόμο στα μεταλλαγμένα. Πρέπει να αντιδράσουμε και να μην αφήσουμε να περάσει στην χώρα μας αυτός ο νόμος. Είναι τεράστιες οι πιέσεις από κράτη και εταιρείας και τεράστια τα συμφέροντα αλλά πρέπει να αντισταθούμε. Γι αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία να ζητήσουμε από τους βουλευτές μας να μην ψηφίσουν αυτόν το νόμο», σημειώνει ο κ. Μπένης. Η θέση του για τα μεταλλαγμένα βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθη κ. Χ. Ζειμπέκ ο οποίος σημειώνει: «Είμαστε σταθερά ενάντια στα μεταλλαγμένα και ενάντια σ’ αυτή την απόφαση που ανοίγει την πόρτα για την καλλιέργεια στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Συμφωνούμε και συγχαίρουμε τους συμπολίτες μας γι αυτή την πρωτοβουλία και συμμεριζόμαστε την ανησυχία τους
Υπενθυμίζουμε ότι πολέμιος των μεταλλαγμένων είναι και ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ κ. Αλέξανδρος Κοντός που επί της θητείας του έδωσε μάχες αντιστεκόμενος στις πιέσεις που του ασκήθηκαν για την απαγόρευση της καλλιέργεια Γ.Τ.Ο στην χώρα μας.
 
Απόσπασμα από την επιστολή προς τους βουλευτές της Ξάνθη
«Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση, βάσει της συμβιβαστικής πρότασης που προώθησε η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα τής Ε.Ε. Τα κράτη, που διαφωνούν με την καλλιέργεια Γ.Τ.Ο. στο έδαφος τους, θα προσφεύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα ζητά από τις εταιρείες να τα αποκλείουν, όταν καταθέτουν αιτήματα για νέες καλλιέργειες, ενώ την ίδια στιγμή, αυτά τα κράτη δεν θα μπορούν να απαγορεύουν την διέλευση Γ.Τ.Ο. από το έδαφος τους.
Τα «μεταλλαγμένα» είναι οι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν τεχνητά, με την αφαίρεση ή προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη. Αντιλαμβάνεστε ότι ο νέος οργανισμός είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός, που δεν θα είχε δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο. Γνωρίζουμε, ότι πίσω από την «φιλανθρωπία» των εταιρειών κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα και μία τάση που εκδηλώθηκε δυναμικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες: να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά των σπόρων, δημιουργώντας συνθήκες εξάρτησης για κυβερνήσεις και καταναλωτές. Εξάλλου, το χρυσωμένο χάπι. περί καταπολέμησης τής πείνας, βρίσκει αντίθετο κάθε νοήμονα άνθρωπο. Σας ζητούμε, λοιπόν, να αντισταθείτε σε αυτήν την γενοκτονία, αφού τα στοιχεία των εργαστηριακών ερευνών είναι ακόμη πολύ θολά και πλήρως εξαρτημένα. Έγκριτοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα μεταλλαγμένα απειλούν, εκτός από την ζωή, το περιβάλλον, αλλά και όλο το οικοσύστημα. Για την Ελλάδα, η μόνη λύση, ώστε να προστατευτούμε από τα «μεταλλαγμένα», είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ καλλιέργειες Γ.Τ.Ο.».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…