Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Πληρώστε αλλιώς κατάσχεση»!

«Πληρώστε αλλιώς κατάσχεση»!

0
OAEE-empros

Λένε τα ειδοποιητήρια που στέλνει ο ΟΑΕΕ προς τους οφειλέτες του

 
Οι Ξανθιώτες επαγγελματίες …τσιγκουνεύονται τα 100 ευρώ για την ομαδική προσφυγή εναντίον του ΟΑΕΕ. Πλήρωσαν μόνο 70
 
 
 
Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκεται ο ΟΑΕΕ από τις οφειλές των ασφαλισμένων του που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Οργανισμός έχει 776.906 άμεσα ασφαλισμένους κι από αυτούς, 659.000 χρωστάνε 9,1 δισ. ευρώ! Σε ρύθμιση, ωστόσο, έχουν υπαχθεί οφειλές μόλις 554 εκατ. ευρώ (167 εκατ. ευρώ στην πάγια ρύθμιση και 330 εκατ. ευρώ στην αποκαλούμενη ρύθμιση νέας αρχής).Στο μεταξύ ο Οργανισμός στο επτάμηνο έχει απορροφήσει το 80% των ετήσιων πιστώσεών του από τον προϋπολογισμό και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ για να καλύψει το ταμειακό έλλειμμά του. Μ’ αυτά τα δεδομένα και αν δεν δοθεί κρατική επιχορήγηση ο ΟΑΕΕ αντέχει δεν αντέχει μέχρι τον Νοέμβριο! Για το λόγο αυτό έχει πάρει δραστικά μέτρα με την βοήθεια του το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που δεν έκανε …διακοπές το καλοκαίρι στην αποστολή ειδοποιητηρίων στους ελεύθερους επαγγελματίες!
 
Στις 93.406 τα ειδοποιητήρια για οφειλές!
Την μέθοδο του εκφοβισμού χρησιμοποιούν από τον ΚΕΑΟ για να «πείσουν» τους επαγγελματίες να πληρώσουν. Έτσι στα ειδοποιητήρια αναγράφεται: «Εάν δεν προβείτε στη ρύθμιση ή εξόφληση της οφειλής που εμφανίζεται στον κατωτέρω πίνακα εντός 20 ημερών από την παραλαβή της παρούσας είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στο προβλεπόμενο από το Ν.Δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος σας και κατά των κατά νόμον υπευθύνων (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.λπ.) Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι τα οφειλόμενα ποσά συμψηφίζονται με οποιαδήποτε τυχόν απαίτησή σας από τον ασφαλιστικό φορέα ή το Δημόσιο (Ν. 4254/2014)». Όμως τι να πάρουν από τους μη έχοντες;
 
Η τακτική του μαστίγιυ και του καρότου…
Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης παρότι αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα με τις οφειλές στον ΟΑΕΕ είναι οξύ και στην Ξάνθη και οι πολλοί οφειλέτες έχουν πάρει ειδοποιητήρια. Ωστόσο εκτιμά ότι είναι θέμα τακτικής, ότι εφαρμόζεται δηλαδή η μέθοδος του μαστίγιου και του καρότου και ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στην ΔΕΘ οπότε ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει ευνοϊκά μέτρα γα να «καλοπιάσει» τους ελεύθερους επαγγελματίες: «Αν δεν τις κάνουν 100 τις δόσεις αποπληρωμής, αφαιρώντας του τόκους στους συνεπείς, αν δεν αφαιρέσουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μήνες που δεν έχουν επειδή δεν πλήρωσαν τις εισφορές και αν δεν μειώσουν τις εισφορές δεν θα λυθεί το θέμα. Οι επαγγελματίες θα χάσουν τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους και ο ΟΑΕΕ θα δίνει στους ασφαλισμένους του τα …λουκέτα αντί για σύνταξη. Με μαθηματική ακρίβεια θα καταρρεύσει μέχρι τον Νοέμβριο!», σημειώνει ο κ. Μωραϊτης.
 
Τσιγκουνεύονται τα 100 ευρώ για την ομαδική προσφυγή εναντίον του ΟΑΕΕ
Και όμως! Είτε από ωχαδερφισμό, είτε από πραγματικό οικονομικό πρόβλημα οι Ξανθιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες που αρχικά ενθουσιάστηκαν με την ομαδική προσφυγή εναντίον του ΟΑΕΕ και εγγράφηκαν 153 (για δύο προσφυγές) μόνο 70 έχουν καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ που απαιτείται. Και έτσι η υπόθεση καθυστερεί.
 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …