Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ορκίστηκε νέος δήμαρχος Ξάνθης ο Χ. Δημαρχόπουλος

Ορκίστηκε νέος δήμαρχος Ξάνθης ο Χ. Δημαρχόπουλος

0
dimarxopoulos orkomosia1

«Στόχος μας να παράγουμε έργο όχι να καταλάβουμε τις καρέκλες…», είπε στην πρώτη του ομιλία

 

Έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου μακροβιότερου δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη. Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία

   dimarxopoulos orkomosia2
 
Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος είναι και τυπικά πλέον ο νέος δήμαρχος του δήμου Ξάνθης! Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου και των όλων των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του Μαΐου και θα απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο καθώς και τα τοπικά συμβούλια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου με παρούσα όλη την θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου και της ευρύτερης περιοχής, εκπροσώπων αρχών και φορέων αλλά και πολύ κόσμου.
 
Έδωσαν όρκο πίστης…
Ήταν μια λαμπρή τελετή ανάλογη με την ιστορικότητά της καθώς σηματοδότησε την αποχώρηση του μακροβιότερου δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη ο οποίος ήταν παρών και απέσπασε εγκώμια και επαίνους από τον νέο δήμαρχο για το έργο, το ήθος του και τις ικανότητές του καθώς τον χαρακτήρισε έναν άνθρωπο με σπάνια οξυδέρκεια αλλά και διορατικότητα που άφησε το στίγμα του στην πόλη μας. Ο ίδιος δε δήλωσε ότι θα είναι συνεχιστής του έργου του. Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ο οποίος και ευχήθηκε στο νέο δήμαρχο καθώς και τα αιρετά μέλη του συμβουλίου καλή επιτυχία στο έργο της και δώρισε συμβολικά μια εικόνα της Παναγίας στο νέο δήμαρχο. Ακολούθησε η τελετή της ορκωμοσίας με τους νεοεκλεγέντες χριστιανούς και μουσουλμάνους παρατεταγμένοι κατά σειρά να δίνουν όρκο πίστης στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνι αντίστοιχα ενώ ο Νίκος Ανταμπούφης έδωσε πολιτικό όρκο.
 
Δημαρχόπουλος: «Στόχος μας να παράγουμε έργο όχι να καταλάβουμε τις καρέκλες…»
Στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος εκφώνησε ομιλία στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε με έμφαση: «Έχουμε να χαράξουμε μια νέα πορεία, να χτίσουμε μια πιο ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση ικανή να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης, αυτός είναι ο στόχος μας όχι να καταλάβουμε τις καρέκλες, αλλά να παράγουμε έργο. Να κάνουμε κατάθεση ψυχής, να υλοποιήσουμε προγράμματα και να πετύχουμε». Επίσης σχολίασε με θετικό τρόπο τον πλουραλισμό που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιου στο οποίο εκπροσωπούνται 7 συνδυασμοί: «Φέτος εκπροσωπούνται όλοι οι συνδυασμοί στο νέο Δ.Σ. Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η κατάθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων αποτελεί όχι μόνο στήριγμα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως κορυφαίου θεσμού στην πόλη αλλά και εχέγγυο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο μας».
 
Παρέδωσε την σκυτάλη ο Μ. Στυλιανίδης
“Θέλω να σας συγχαρώ, και να τονίσω πως είναι μεγάλη η τιμή που σας εξέλεξε ο λαός και πρέπει να είστε υπερήφανοι για αυτό, είμαι βέβαιος πως όλοι μαζί ανεξάρτητα από τη θέση σας στο Δ.Σ. θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των πολιτών μας και εγώ και όσοι φεύγουν θα είμαστε κοντά σας. Ο Δήμος έχει συνέχεια. Για εμένα και για κάποιους συναδέλφους ήρθε ο καιρός να φύγουμε. Το να φεύγει κάποιος δεν σημαίνει ότι σταματά η ζωή, αλλά γεννιέται κάτι καινούργιο, κάτι δυνατότερο και να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχετε και θα φέρετε το κάτι παραπάνω”, τόνισε συγκινημένος ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.
 
Όλοι παρόντες στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Ξάνθης
Στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δήμαρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χ. Ζεϊμπέκ, εκπρόσωποι των βουλευτών Κοντού και Σαλτούρου, οι δήμαρχοι, Αμαρουσίου, Σμόλυαν, Δράμας , Καβάλας, Αλεξανδρούπολης , Παγγαίου, Θάσου, Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης., ο νέος Πρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραμπίνης καθώς και εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών.
 
Τσιακίρογλου: «Θα υπηρετήσουμε μόνο τα συμφέροντα του τόπου μας…»
 
Ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο οποίος μαζί με την κα Αλίκη Μιχαλοπούλου θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε λίγο μετά την ορκωμοσία του:«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί, αν και πρωτοεμφανιζόμενος ο Συνδυασμός μας ως υποψήφιος για το Δήμο Ξάνθης, έπεισε με τις θέσεις και τη στάση του μια σημαντική μερίδα πολιτών πως δεν θα υπηρετήσει κανένα συμφέρον, εκτός από τα συμφέροντα του τόπου μας. Υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε προτάσεις και να αποφασίζουμε με υπευθυνότητα και αναπτυξιακή στόχευση ώστε να δοθούν οι βέλτιστες λύσεις στα καίρια προβλήματα του Δήμου, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την κουλτούρα της συμμετοχικής δημοκρατίας που διέπει τις Αρχές της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Ξάνθης-Σταυρούπολης”. Εδραιώνοντας διαδικασίες δημόσιων διαβουλεύσεων, θέλουμε σαν Συνδυασμός να δώσουμε στους πολίτες λόγο στις διαδικασίες γνωμοδότησης και πρόσβαση στη διαφανή λειτουργία μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνο οι δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλεχτήκαμε από τον Συνδυασμό μας αλλά το σύνολο των υποψηφίων του που θα προσφέρει στον τόπο με την εμπειρία και τις γνώσεις τους.»
 
Μαριάννα Ξανθοπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…