Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέα αρχή για την ΑΜΘ με το Γιώργο Παυλίδη

Νέα αρχή για την ΑΜΘ με το Γιώργο Παυλίδη

0
paulidis orkomosia1

Ορκίστηκε ο νέος περιφερειάρχης και το περιφερειακό συμβούλιο σε τελετή που τίμησαν με την παρουσία τους θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές αρχές και παραγωγικοί φορείς

 

Ο κ. Παυλίδης εκδήλωσε την πρόθεσή του να υιοθετήσει τακτική επίθεσης για την ανάπτυξη του τόπου, την ευημερία των πολιτών και την αποδυνάμωση νοοτροπιών του παρελθόντος

 
 
«Από σήμερα είμαστε όλοι εβρίτες, ροδοπίτες, ξανθιώτες, καβαλιώτες, δραμινοί, θασίτες και σαμοθρακίτες», τόνισε ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ισόρροπης ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων περιφερειακών αρχών.
paulidis orkomosia2Με την παρουσία τους τίμησαν τους νέους αιρετούς της ΑΜΘ, οι Μητροπολίτες της Περιφέρειας, ο εβρίτης υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο επίσης εβρίτης υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, βουλευτές όλων των κομμάτων, όλης της ΑΜΘ, βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος από το γειτονικό Σμόλιαν της Βουλγαρίας, ο δήμαρχος Ζλάτογκραντ, δεκάδες παλιοί και νέοι δήμαρχοι όλης της ΑΜΘ με δημοτικούς συμβούλους, ο νυν και ο νέος πρύτανης, επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής μας, φίλοι και συγγενείς των νεοεκλεγέντων συμβούλων.
Ο νέος περιφερειάρχης ορκίστηκε ενώπιον του μητροπολίτη Μαρωνείας- Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ακολούθησε η ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων με θρησκευτικό όρκο με το χέρι στο Ευαγγέλιο ή το Κοράνι και στο τέλος ο κ. Παυλίδης όρκισε τους συμβούλους ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.
 
«Είναι καιρός και θα αλλάξουμε», το μήνυμα του Γ. Παυλίδη
paulidis orkomosia3Ο Γιώργος Παυλίδης ξεκίνησε την ομιλία του απευθύνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για «την απόφαση και την καθαρή εντολή» προς τη νέα περιφερειακή αρχή και δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι η προοπτική ισόρροπης ανάπτυξης και η ευημερία των πολιτών της ΑΜΘ. «Είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους πολίτες», σημείωσε στη συνέχεια, εξαίροντας τη σπουδαιότητα της καλλιέργειας βαθιάς περιφερειακής κοινωνικής συνοχής. Ιδιαιτέρως επεσήμανε το πόσο επώδυνα η οικονομική κρίση χτυπά τη δική μας Περιφέρεια, που είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες, εξηγώντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οφείλεται σε «μακρόχρονες νοοτροπίες και πρακτικές που τραυμάτισαν και αποσάρθρωσαν τις αναπτυξιακές μας προοπτικές, θεσμούς και διαδικασίες, καταπατώντας αυτονόητες αρχές και αξίες».
«Είναι καιρός και θα αλλάξουμε», τόνισε ο κ. Παυλίδης εκφράζοντας την ισχυρή του βούληση για σύγκρουση με νοοτροπίες που πρέπει να τελειώνουν και την αναγκαιότητα ενίσχυσης της οικονομίας και ανάπτυξη με όρους θεσμικής διαφάνειας και κοινωνικής ευθύνης.
Αναφερόμενους στους προκατόχους του, σημείωσε ότι: «η διοίκηση έχει συνέχεια και θα επιδείξουμε το δέοντα σεβασμό στα θετικά της απερχόμενης, αλλά με τις απαραίτητες διορθώσεις», προκειμένου να στηθεί ένας ενιαίος και αποτελεσματικός μηχανισμός λειτουργίας για την ταχεία εξυπηρέτηση πολιτών.
Επίσης, δεν παρέλειψε να σφραγίσει την πρόθεση ανοιχτής συνεργασίας με όλες τις αρχές του τόπου, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, ενώ έδωσε βαρύτητα στις δυνατότητες που έχει η «προικισμένη από τη φύση» Περιφέρειάς μας».
 
Εξαγγελίες για νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Γ. Ντόλιο
Κατ’ εξαίρεση, ο νέος περιφερειάρχης κάλεσε στο βήμα τον αρμόδιο υφυπουργό ΥΠΕΣ, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ελληνική επαρχία που διοικείται από τις κατά τόπους περιφέρειες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εγχείρημα του Καλλικράτη, τον οποίο χαρακτήρισε μια διαδικασία αποκέντρωσης όχι ολοκληρωμένη, αλλά διαρκή και σημαντικότατη ιδίως εξαιτίας της μεταφοράς των δημοσίων επενδύσεων στην αρμοδιότητα των Περιφερειών. Ο κ. Ντόλιος, από το βήμα της έδρας της Περιφέρειας εξήγγειλε νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα περιλαμβάνει και κώδικα υπαλλήλων ΟΤΑ και κώδικα εσόδων ΟΤΑ, μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης δομών και οργανισμών, υπογραμμίζοντας ότι μέσω αυτής δεν πρόκειται να προκύψει καμία απόλυση.
Ήδη έρχεται η ρύθμιση που θα διαμορφώσει την επιτροπή που θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Κατέληξε λέγοντας ότι για τις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της περιφέρειάς μας είναι χρέος όλων των τοπικών αρχών να συνδράμουν για να καταστεί η υπερπήδησή τους εθνική προτεραιότητα.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…