Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και φέτα

Μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και φέτα

0
melitzanokefte
 
-3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
-2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες κονκασέ
-1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ψιλά καρέ
-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
-2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου ή 1 κουτ. Γλ. ξερός δυόσμος
-2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
-2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
-1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
-200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι
-100 – 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-αλάτι και πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε, τις πιέζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους, και τις κόβουμε σε όσο πιο μικρούς κύβους μπορούμε. Μετά πιέζουμε με δύναμη τους κύβους μελιτζάνας μέσα στις παλάμες μας, ώστε να στεγνώσουν καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το αυγό, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί και στο τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας. Πρέπει το μείγμα να πλάθεται. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί για λίγο πριν τους σερβίρουμε ζεστούς. Μπορούμε εναλλακτικά να στρώσουμε το μείγμα, σαν πίτα, σε λαδωμένο ταψί και να ψήσουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…