Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές χτυπά το κουδούνι!

Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές χτυπά το κουδούνι!

0
sxoleia 1-web

Λείπουν 15 δάσκαλοι απ’ τα σχολεία του νομού μας – 300 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών στην περιφέρειά μας

 

ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Δεν λύνεται το πρόβλημα με τους αναπληρωτές αλλά με μόνιμους»

 
 
Με 3.000 λειτουργικά κενά πανελλαδικά σε εκπαιδευτικούς που απειλούν να δυναμιτίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. χτυπά φέτος το κουδούνι! Το υπουργείο Παιδεία καταβάλλει προσπάθειες να τα καλύψει με περικοπές στις αποσπάσεις – ήδη ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε κατά 500 λιγότερες – αλλά και με προσλήψεις αναπληρωματικών.
 
300 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών στην περιφέρειά μας
Και στην περιφέρειά μας υπάρχουν κενά ωστόσο την επομένη εβδομάδα θα συγκεκριμενοποιηθεί ο ακριβής αριθμός τους. Να σημειώσουμε ότι για την αύξηση των λειτουργικών κενών ως ένα μεγάλο βαθμό ευθύνεται η κατακόρυφη αύξηση των συνταξιοδοτήσεων. Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σάββας Μελισσόπουλος στην περιφέρειά μας για φέτος υπολογίζονται περί τις 300: «Δεν λέμε ότι όλες οι θέσεις θα καλυφθούν άμεσα αλλά πολύ μεγάλη επιτυχία θα είναι οι βασικές ειδικότητες και οι βασικές σχολικές μονάδες να μην έχουν πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών όταν θα ανοίξουν τα σχολεία», σημείωσε ο κ. Μελισσόπουλος.
 
ΕΛΜΕ Ξάνθης: Δεν λύνεται το πρόβλημα με τους αναπληρωτές αλλά με μόνιμους»
Απ’ την πλευρά των εκπαιδευτικών η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Μαρία Λουκοπούλου δηλώνει αντίθεση στην τακτική της «επιστράτευσης» των αναπληρωτών και τονίζει την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών: «Δεν λύνεται το πρόβλημα με τους αναπληρωτές Υπάρχει ανάγκη να καλυφτούν τα κενά με μόνιμους. Έχουμε 20.000 θέσεις λιγότερες σε εκπαιδευτικούς. Είχαμε 82.000 και φτάσαμε στους 62.000 με τις συνταξιοδοτήσεις. Έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας αλλά δεν εισακούονται».
Τη διαπίστωση ότι υπάρχουν κενά σε γυμνάσια και λύκεια του νομού μας επισημαίνει ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ωστόσο επιφυλάσσεται για τον ακριβή αριθμό τον οποίο θα γνωρίζει – όπως μας είπε – την επομένη εβδομάδα οπότε και θα αρχίσουν οι αποσπάσεις
 
Λείπουν 15 δάσκαλοι απ’ τα σχολεία του νομού μας
Την έλλειψη 15 δασκάλων στα σχολεία του νομού μας γνωστοποιεί ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Ξάνθης κ. Αναστάσιος Μάρκου. Παρά ταύτα δηλώνει αισιόδοξος ότι εγκαίρως τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές και με αποσπάσεις. Επίσης σημειώνει ότι στους νηπιαγωγούς δεν υπάρχουν κενά και αυτά περιορίζονται στα μεγάλα σχολεία της πόλης (ΕΑΠ) που εφαρμόζουν Διευρυμένο πρόγραμμα (μέχρι τις 2 μ.μ. ενώ τα υπόλοιπα στις 12.25) και αφορούν κυρίως ξενόγλωσσα μαθήματα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …