Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κριστιάν Ομπόντο: Ένας… πολυτάλαντος παίκτης στην Ξάνθη

Κριστιάν Ομπόντο: Ένας… πολυτάλαντος παίκτης στην Ξάνθη

0
obodo fasi

Η καριέρα στα ιταλικά γήπεδα, η απαγωγή και η… εξαφάνιση

 

 «Ναυάγησε» η μεταγραφή Καραγκούνη – ειρωνική ανακοίνωση από ΠΑΕ Skoda

 
 Μπορεί η καριέρα του Κριστιάν Ομπόντο και η παρουσία του στο παρελθόν σε ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος (Campionato) να γεννούν προσδοκίες, την ίδια στιγμή η… πολυτάραχη ζωή του προκαλεί ερωτηματικά, σχετικά με το αν ένας παίκτης που έχει απασχολήσει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές τον τύπο με τα καμώματα του θα καταφέρει να μείνει… ήρεμος στον ξανθιώτικο σύλλογο που ως γνωστόν δεν αφήνει στους παίκτες περιθώρια για εξωγηπεδικά… φάουλ.
 
«Μικρό θαύμα» στο ξεκίνημα του
Ο 30χρονος (γεν. 11/05/1984) Νιγηριανός μέσος Κριστιάν Ομπόντο αποκτήθηκε για να στελεχώσει τη μεσαία γραμμή της Skoda Ξάνθη και – όπως όλα δείχνουν – προορίζεται για βασικός ως κεντρικός μέσος. Το ύψος του (1.78μ.) δεν προδιαθέτει τη δύναμη και το παράστημα που θα τον κάνει… ογκόλιθο στα χαφ, όμως η καριέρα του και η εμπειρία του σε ομάδες της Ιταλίας και στην Εθνική Νιγηρίας δείχνουν πως πρόκειται για παίκτη που τον υπολόγιζαν οι προηγούμενοι προπονητές του. Μάλιστα στο ξεκίνημα της καριέρας του διεθνή ΜΜΕ τον είχαν χαρακτηρίσει «μικρό θαύμα» και «πακέτο ικανοτήτων», μιας και συνδύαζε ταχύτητα, τεχνική και δεν δίσταζε να μπει σε δυνατές μονομαχίες με αντιπάλους του για να κερδίσει τη μπάλα.
Η ποδοσφαιρική καριέρα του περιλαμβάνει τις ιταλικές Περούτζια, Φιορεντίνα, Ουντινέζε, Τορίνο και Λέτσε. Μετά το πέρασμά του από τη Serie A μετεγγράφηκε στην Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) όπου έμεινε ένα χρόνο (1 συμμετοχή) και πέρσι αγωνίστηκε για 13 παιχνίδια στην πορτογαλική Ολιανένσε, απ’ όπου έμεινε ελεύθερος για να αποκτηθεί στη συνέχεια από τη Skoda Ξάνθη.
 
Όμηρος απαγωγέων στη Νιγηρία!
Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Κριστιάν Ομπόντο έχει γίνει γνωστός στην πατρίδα του και σε όλο τον κόσμο με τις περιπέτειες που έχει περάσει αλλά και τα… καμώματά του, σε διάφορες χρονικές περιόδους. Κάνοντας μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί να δει κανείς μερικές από τις ιστορίες που συνοδεύουν τον Ομπόντο.
Την πιο… τρομακτική περιπέτεια της ζωής του έζησε ο Κριστιάν Ομπόντο του Ιούνιο του 2012. Στις 11 του μήνα – σύμφωνα με την αστυνομία της Νιγηρίας – ο Κριστιάν Ομπόντο έπεσε θύμα απαγωγής από οπλισμένους άνδρες στην περιοχή Γουάρι της πατρίδας του. Η ομάδα των απαγωγέων τον άρπαξε από το αυτοκίνητο του ενώ ο ίδιος πήγαινε στο πατρικό του σπίτι και ζητούσε 150.000 δολάρια ΗΠΑ από την οικογένεια του για να αφήσει ελεύθερο τον παίκτη που τότε αγωνιζόταν στην Ουντινέζε.
Οι επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή όπου σημειώθηκε η απαγωγή, δήλωσαν μία ημέρα αργότερα ότι κατάφεραν να βρουν τον παίκτη και να συλλάβουν αρκετούς από τους απαγωγείς, βρίσκοντας τα ίχνη τους μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων που έκαναν από τα κινητά τους. Τελικά ο Ομπόντο αφέθηκε ελεύθερος, λύτρα δεν δόθηκαν και η υπόθεση έκλεισε.
 
«Εξαφανίστηκε» για δεύτερη φορά πέρσι!
 Άλλη μία περιπέτεια που σίγουρα δεν θα θέλει να θυμάται ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής, σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013, με την αστυνομία να καλείται για 2η φορά να βρει τον… εξαφανισμένο παίκτη. Εκείνο το διάστημα ο Ομπόντο ήταν παίκτης της Ντιναμό Μινσκ, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Σεργκέι Παβλιούκοβιτς να δηλώνει ότι ο Νιγηριανός είχε εξαφανιστεί!
Τελικά, ο Νιγηριανός βρέθηκε 1.500 χλμ. μακριά από το Μινσκ, στο Ούντινε της Ιταλίας. Αυτή τη φορά δεν είχε απαχθεί, αλλά βρέθηκε σε αυτοκίνητο μαζί με δύο κοπέλες από τη Ρουμανία κι έναν φίλο του ο οποίος συνελήφθη επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν 52 γρ. μαριχουάνα!
 
Η μεταγραφή στη Skoda Ξάνθη πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της πατρίδας του
Η πρόσφατη συμφωνία του Ομπόντο με τη Skoda Ξάνθη έγινε θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ της Νιγηρίας, τα οποία ωστόσο διατήρησαν επιφυλάξεις σχετικά με τη μεταγραφή. Η ιστοσελίδα «Africanfootball.com» που… σκανάρει όλους τους Αφρικανούς παίκτες, ανέφερε ότι:
«Ο πρώην διεθνής Νιγηριανός Κριστιάν Ομπόντο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ελληνικό σύλλογο Skoda Ξάνθη. ¨Η συμφωνία είναι μικρής διάρκειας λόγω του ιστορικού του παίκτη με τα προβλήματα εντός κι εκτός γηπέδου¨, δήλωσε στην ιστοσελίδα μία κορυφαία πηγή. Στο ίδιο άρθρο γίνεται ανασκόπηση στην καριέρα του παίκτη, τονίζοντας ότι ¨Η καριέρα του έμεινε στάσιμη λόγω τραυματισμών και προβληματικής συμπεριφοράς¨.
Μάλιστα σε άλλο δημοσίευμα της πατρίδας του, αναφέρεται ότι ο Ομπόντο αγόρασε τον περασμένο Μάιο (2014) στο Λάγκος της Νιγηρίας ένα μεγάλο κτίσμα, στο οποίο ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες ανακαίνισης καθώς ο ίδιος θέλει να το μετατρέψει σε… night club, επεκτείνοντας έτσι τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Ας ελπίσουμε ότι οι παραπάνω περιπέτειες αποτελούν μία… μακρινή ανάμνηση στο Νιγηριανό ποδοσφαιριστή και ο ίδιος θα βρει στη Skoda Ξάνθη το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα, μέσα στην ηρεμία που παρέχει το «οικογενειακό κλίμα» της ομάδας.
* Με πληροφορίες από Wikipedia, newtelegraphonline, dailymail, allnigeriasoccer.com κ.α.
 
«Ναυάγιο» με Καραγκούνη
Απομακρύνεται – πιθανότατα και οριστικά – το ενδεχόμενο μεταγραφής του Γιώργου Καραγκούνη στη Skoda Ξάνθη. Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να είχαν «βουίξει» τα ΜΜΕ πανελλαδικώς, καθώς κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν ότι έγιναν ενέργειες για να αποκτηθεί ο 37χρονος Έλληνας μέσος, χθες όμως με (ειρωνική) ανακοίνωση της η ξανθιώτικη ΠΑΕ διέψευσε τις επαφές.
«Τελικά ευρέθη. Η Skoda Ξάνθη νοίκιασε έπαυλη 5.000 τ.μ. με εξωτερική και εσωτερική πισίνα, με ελικοδρόμιο και με μικρή έκταση για το παιχνίδι του γκολφ για τον ποδοσφαιριστή που έρχεται να υπογράψει σ’ εμάς, τον κ. Καραγκούνη.
Καλό καλοκαίρι σε όλους σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Εξάλλου με την απόκτηση του Ομπόντο η ξανθιώτικη ομάδα «γέμισε» τη μεσαία γραμμή και – εκτός απροόπτου – δεν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή. Εκτός κι αν ο Χρ. Πανόπουλος αναζητήσει παίκτη ανάλογης «εμβέλειας» του Γιώργου Καραγκούνη ώστε να κάνει το «μπαμ», λίγες ημέρες πριν μπούμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…