Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η πόλη με τα χίλια χρώματα και με τα άλλα τόσα στραβά και ανάποδα

Η πόλη με τα χίλια χρώματα και με τα άλλα τόσα στραβά και ανάποδα

0
magazi afises 1

Πινακίδες κατεστραμμένες, τοιχοκολλημένες αφίσες και αυτοκίνητα παρκαρισμένα παντού αποτελούν την εικόνα της Ξάνθης του 2014

 

Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους πολίτες και υποδηλώνει την έλλειψη παιδείας

 
 
Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις λέει ο λαός, γι’ αυτό και μάλλον όσο και να γράψουμε δεν θα φτάσει για να αλλάξει λίγο η εικόνα της πόλης μας. Τι και αν έχουμε 2014 και η Περιβαλλοντική Αγωγή έχει μπει προ πολλού στα σχολεία και η οικολογία έχει γίνει της μόδας; Οι Ξανθιώτες ή έστω μεγάλη μερίδα από αυτούς –για να μην είμαστε και άδικοι- δεν λένε να συμμορφωθούν με απλούς κανόνες συμβίωσης. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε απίθανα σημεία, τοιχοκολλημένες αφίσες και σκουπίδια είναι λίγα από τα αγκάθια που πληγώνουν ανεπανόρθωτα την πόλη μας και κάνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.
 
Ο τοίχος είχε την δική του ιστορία…
Η 28ης Οκτωβρίου, η άλλοτε ψυχή της αγοράς της πόλης δεν θυμίζει σε τίποτα την αίγλη των προηγούμενων χρόνων. Πολλοί επιχειρηματίες κατέβασαν ρολά με αποτέλεσμα τα άδεια μαγαζιά τους να αναγκάζονται να «φορούν» ότι λογής αφίσα κυκλοφορεί. Από την ίδια τύχη δεν φαίνεται να έχει γλυτώσει, όμως, και το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας, το οποίο είναι μάρτυρας του διακαή πόθου συμπολίτη μας που κόλλησε εκεί ενοικιαστήριο. Ενοικιαστήρια, βέβαια μπορεί να δει κανείς και σε διάφορες γωνιές αλλά και πινακίδες της πόλης. Ένα φαινόμενο που ωστόσο αναμένεται να διογκωθεί με την ανακοίνωση των βάσεων.
Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας έχουν επιδοθεί σε ένα άνισο κυνηγητό δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στις πινακίδες, την ώρα, μάλιστα, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις.
 
Ελεγχόμενη στάθμευση με εισ(η)τήριο…
elegxomenh stathmeush 1Άλλο ένα ευτράπελο στους δρόμους της πόλης μας αποτελούν οι πινακίδες-ντροπή του δήμου για ελεγχόμενη στάθμευση. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας ενημερώνονται για την υποχρεωτική προμήθειας εισιτηρίου από ανορθόγραφες πινακίδες. Πινακίδες όμως, που δεν φαίνεται να κάνουν την δουλειάς τους, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι κάποιες έχουν τοποθετηθεί λάθος. Ειδικότερα, γύρω στη μια το μεσημέρι μόνο δύο από τα 11 σταθμευμένα οχήματα σε σημείο της 28ης Οκτωβρίου έφεραν το ειδικό κουπόνι που επιβεβαίωνε την καταβολή του αντίστοιχου αντίτιμου για την στάθμευση.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…