Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Αβδήρων

Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Αβδήρων

0
tsitiridis orkwmosia1
Ορκίστηκε και η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αβδήρων στη Γενισέα το απόγευμα της Τετάρτης
 
Γ. Τσιτιρίδης: «Ξεκινάμε δυναμικά να υλοποιούμε σταδιακά τις δεσμεύσεις μας από 1 Σεπτέμβρη»
 
  tsitiridis upografh
 
Τα ηνία του Δήμου Αβδήρων πήρε στα χέρια του το απόγευμα της Τετάρτης ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης με την τελετή της ορκωμοσίας του να πραγματοποιείται στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Λαογραφικών ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στην Γενισέα.
Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο οποίος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό πριν δώσουν τον όρκο τους να εκτελέσουν ευσυνείδητα τα καθήκοντα τους οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι είτε στο Ευαγγέλιο, είτε στο κοράνι.
Στην συνέχεια, σε αντίθεση με τους άλλους δήμους ο Χότζας διάβασε απόσπασμα από το Κοράνιο δίνοντας φώτιση στους μουσουλμάνους συμβούλους.
Τέλος, ο επικεφαλής της αριστερής παράταξης “Στροφή” που μετέχει ως αντιπολίτευση κ. Νίκος Καλιαμπάκας έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του νέου Δημάρχου.
 
Συναίνεση δυνάμεων προς όφελος του δήμου ζητά ο νέος Δήμαρχος
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής της ορκωμοσίας ο Γιώργος Τσιτιρίδης απηύθυνε τον πρώτο του λόγο ως Δήμαρχος Αβδήρων ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα για συναίνεση δυνάμεων προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. 
«Οι διαχρονικές αλλαγές στον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης συνεχίζουν να απαιτούν προσεκτικές και μελετημένες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου. Σε αυτή την προσπάθεια καλώ όλους τους εκλεγέντες τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους δημότες να συνδράμουν στο έργο μας προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να υλοποιηθούν προς όφελος του τόπους μας οι όποιες προκλήσεις” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, τονίζοντας πως “δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για χαμένες ευκαιρίες, για κακόβουλη κριτική, για αδιαφανείς λογικές για παραταξιακά συμφέροντα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος που αναλάβαμε. Γνωρίζουμε καλά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, την έλλειψη υποδομών, τις επιτακτικές ανάγκες της περιοχής μας. Οι συμπολίτες μας δεν επέλεξαν δημοτικούς συμβούλους για να μοιράζονται τίτλους και καρέκλες αλλά για να υπηρετούν τον Δήμο. Για να είναι στο πλάι τους συμπαραστάτες στο μικρό αλλά και στο μεγάλο πρόβλημά τους». 
Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε κάποιες από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις με την υπόσχεση ότι αυτές θα ξεκινήσουν σταδιακά να υλοποιούνται.
«Ξεκινάμε δυναμικά να υλοποιούμε σταδιακά τις δεσμεύσεις μας από 1 Σεπτέμβρη, για μείωση των δημοτικών τελών, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, προώθηση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε.  Αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόνοιας και βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας” σημείωσε, για να προσθέσει πως “δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε, με πολύ δουλειά, διαφάνεια, όραμα και καινοτόμες δράσεις είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουμε στον δήμο μας την αίγλη που του αξίζει και στον καθένα από εσάς την ευκαιρία που δικαιούται».
 
Διάθεση για ενεργή παρουσία και κριτική από την πλευρά της Αντιπολίτευσης
Το λόγο πήραν με την σειρά τους και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν κριτική στα λεγόμενα του νέου Δημάρχου τονίζοντας ότι θα ασκήσουν έλεγχο σε όλα αυτά που θα ακολουθήσουν.
«Μέσα την κρίση η τοπική αυτοδιοίκηση όπως και η χώρα έχει μπει σε μια λογική ελέγχου και προσαρμογής. Όπου χρειάζεται να κάνουμε έλεγχο θα τον κάνουμε, όχι για τον έλεγχο αλλά για να μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή διάταξη που αξίζει για αυτό τον τόπο» ανέφερε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσολακίδης. 
Τις ευχές του στη νέα Δημοτική Αρχή έδωσε και κ. Καλιαμπάκας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. «Να ευχηθώ καλή δύναμη. Ο πρώην δήμαρχος και φίλος ο Βασίλης Τσολακίδης μπορεί να είναι από τους πιο παλιούς, εγώ όμως πρώτη φορά εκλέγομαι σε ένα δημοτικό συμβούλιο σε μια εποχή όμως που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ακούσαμε από τον δήμαρχο τον πρώην και τον νυν. Δεν είναι μια κρίση που αύριο θα ξεπεραστεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Όλοι έχουν να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αυτό το σοκ που υπάρχει στην κοινωνία καλούμαστε εμείς να το απαλύνουμε, είμαστε πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης και εμείς πρώτοι πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στους δημότες. Από την κοινωνική πολιτική πρέπει να ξεκινήσουμε και να προχωρήσουμε στην πολιτική ή στα έργα που τυχόν βρεθούν μπροστά μας. Είναι δύσκολη εποχή. Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος που δεν συμπαραστέκεται και δεν ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να κάνουμε ένα μεγάλο έργο συμπαράστασης στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και έχασαν τις δουλείες τους και βρίσκονται σε απόγνωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 
Τελευταίος τον λόγο πήρε και ο κ. Αντωνιάδης ο οποίος υπογράμμισε ότι απαιτείται σκληρή δουλειά και συνεργασία απ’ όλους.  «Τα προβλήματα είναι παρά πολλά, δεν είναι τόσο ρόδινα. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας, έχουμε το ΕΣΠΑ που αρχίζει το 2015 και πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά ώστε να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε και ακόμη περισσότερο για να δώσουμε κοινωνικές παροχές στους συνδημότες που σήμερα δεν υπάρχουν. Τρία πράγματα χρειάζονται για να πετύχουμε, δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά» σημείωσε ο ίδιος. 
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…