Σχόλια 29/08/14

0
vivlia 01-empros
Τι να ευχηθείς τώρα σε όσους πέρασαν σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Καλή αρχή ή καλό κουράγιο;


 
 
Κλείνουν πρατήρια
 Άλλα 200 πρατήρια βενζίνης σταματούν τη λειτουργία τους πανελλαδικά. Προχώρησαν δε στη διακοπή λειτουργίας τους διότι δεν ήθελαν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στις δεξαμενές τους.
Δύσκολοι καιροί και για τα πρατήρια βενζίνης. Ήδη έχουν κλείσει χιλιάδες σ’ ολόκληρη τη χώρα. Βέβαια η αναλογία κατοίκων και πρατηρίων ήταν πολύ άνιση. Είχε γεμίσει η χώρα με πρατήρια.
«Ε»


 
Γκράφιτι
 «Η πραγματική ζωή είναι αλλού» είδαμε σε τοίχο της Ξάνθης. Είναι προφανές πως αυτός που το έγραψε εννοούσε κάτι, αλλά το τι, δύσκολο να το μάθουμε. Γι’αυτό καλείται ο καθένας από μας να δώσει την προσωπική του εξήγηση.
«Ε»


 
 Ανταλλαγή βιβλίων
 Μία ελληνική πρωτοβουλία που λύνει τα χέρια των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, είναι η πλατφόρμα book4book που λειτουργεί από τις αρχές του καλοκαιριού. Η ιστοσελίδα επιτρέπει την ανταλλαγή σχολικών βιβλίων μέσω των χρηστών της, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι γονείς με νέα έξοδα και να ανακυκλώνονται τα βιβλία. Το book4book δημιουργήθηκε από μία ομάδα μαθητών, φοιτητών και καθηγητών και έρχεται να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης ή καθυστέρησης των σχολικών βιβλίων στην αρχή κάθε χρονιάς.
Στην πλατφόρμα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να αναρτούν ηλεκτρονικά τα σχολικά βιβλία που θέλουν να προσφέρουν ή και αυτά που χρειάζονται και στη συνέχεια να διοργανώνουν ανοιχτές συναντήσεις για να τα ανταλλάζουν με άλλους χρήστες.
Έξυπνες λύσεις για δύσκολες εποχές…


 
Νέος πρόεδρος της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν
Ορκωμοσίες δεν έχουμε μόνο εμείς εδώ, αλλά και στη γειτονική Τουρκία. Ορκίστηκε εχθές με κάθε επισημότητα αλλά και επεισόδια ο νέος πρόεδρος (και σουλτάνος) Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια λαμπρή αλλά ταραχώδη τελετή στη Βουλή, από την οποία αποχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση έγινε η πρώτη ορκωμοσία αρχηγού κράτους που εξελέγη άμεσα από το λαό.
Η αντιπολίτευση κατέθεσε ένσταση στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν έπρεπε να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία πριν ορκιστεί πρόεδρος, ενώ βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκσφενδόνισε στον πρόεδρο του κοινοβουλίου την απόφαση.
Η τελετή στη Βουλή πραγματοποιήθηκε παρουσία αντιπροσωπειών 90 κρατών από την ΕΕ, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ δεν παρέστη ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, ενδεικτικό της ψυχρότητας που υπάρχει ανάμεσα στους δύο άντρες, ούτε όμως και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.


 
Γερνάμε ως χώρα
 Σύμφωνα με στοιχεία, η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες με το 20% του πληθυσμού πάνω από τα 65 χρόνια. Ο πληθυσμός γερνάει, οικογένειες με παιδιά λίγες δημιουργούνται και το πρόβλημα αφήνει την πολιτεία παγερά αδιάφορη.
Σίγουρα πάντως γι’αυτό δεν φταίει το μνημόνιο μόνο, γιατί η τάση αυτή υπήρχε εδώ και χρόνια. Όπως επίσης η τάση της όσο γίνεται πιο γρήγορης συνταξιοδότησης. Γέμισε ο τόπος συνταξιούχους!…
«Ε»


 
Έρχεται ο νέος ποινικός κώδικας για τους αιρετούς
 Ποινές φωτιά προβλέπονται στο νέο Ποινικό Κώδικα που επεξεργάζεται η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης και φτάνουν έως 20 χρόνια για πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους σε περιπτώσεις δωροληψίας.
Η επιτροπή προτείνει την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος και μετατροπή των ισοβίων σε 20 χρόνια φυλάκιση. Παράλληλα θα υπάρξει εξευρωπαϊσμός των ποινών για τα εγκλήματα της διαφθοράς, με την πρόβλεψη νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, η έκτιση της ποινής κατ” οίκον αλλά και η ηλεκτρονική επιτήρηση.
Επιπλέον, προβλέπονται ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και έως 10 χρόνια για όσους προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης. Η τελική μορφή του ποινικού κώδικα θα διαμορφωθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.


 
Αχ αυτή η ΑΕΠΙ
 Τα φωνάζει σε δραματικό τόνο ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραϊτης για τα προβλήματα των μαγαζιών με την ΑΕΠΙ και κάποιοι ίσως να τον χαρακτηρίζουν υπερβολικό. Όμως η αλήθεια είναι αυτή και ακόμη χειρότερη. Χαρακτηριστικό δείγμα η εισήγηση της υπηρεσίας του δήμου στην Επιτροπή ποιότητας κατόπιν αιτήματος της ΑΕΠΙ με εισαγγελική παραγγελία για ανάκληση της λειτουργίας για 5 μαγαζιά τα οποία βρέθηκαν λέει να παίζουν μουσική από το ρεπερτόριο τους και μάλλον τους έβαλε να πληρώσουν κανένα υπέρογκο ποσό, αρνήθηκαν και τώρα ζητά να τα κλείσει! Να θυμίσω ότι ο Στέλιος Μωραΐτης έκανε αγώνα για αυτό το θέμα όμως ακόμη περιμένει στο υπουργείο το πλαίσιο με τις προτάσεις που προέκυψαν από τον εθνικό διάλογο. Και στο μεταξύ τα μαγαζιά συνεχίζουν να «χτυπιούνται» από την ΑΕΠΙ.
Μ.Ξ.


 
Η εκπαίδευση είναι το «κλειδί» για το Δροσερό
 Πραγματικά αξιοθαύμαστο εκπαιδευτικό έργο επιτελούν οι δάσκαλοι στα σχολεία του Δροσερού. Έχουν να αντιπαλέψουν με διαφορετικές νοοτροπίες, να «τιθασέψουν» και να εντάξουν σε πρόγραμμα παιδιά με διαφορετικές συνήθειες, συνθήκες ζωής και ανάγκες, να τους εμφυσήσουν το ενδιαφέρον για γνώση δίνοντάς τους τα βασικά εφόδια κοινωνικής ένταξης. Το έργο αυτό αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό που έγινε ποτέ στο Δροσερό. Γιατί αφορά την εκπαίδευση και τις νέες γενιές Δεν αρκούν οι υποδομές που βέβαια είναι αναγκαίες και θα’ πρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια που θ’ αλλάξουν την κατάσταση στο Δροσερό. Αν κάτι γίνει θα ξεκινήσει από την παιδεία και την εκπαίδευση.
Γι αυτό και είναι αξιοθαύμαστο το έργο των δασκάλων…
Μ.Ξ.


 
Με το γάντι
 Με ευχές και καλή διάθεση καλωσόρισαν την νέα Δημοτική Αρχή οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων, οι οποίοι όμως δεν έκρυψαν από τον κ. Τσιτιρίδη ότι παίρνουν στα σοβαρά το νέο τους ρόλο δηλώνοντας του ξεκάθαρα ότι θα ασκήσουν έλεγχο στα έργα και τις ημέρες της συμπολίτευσης.
Άξιο λόγου είναι ότι στο χώρο βρέθηκαν νικητές και ηττημένοι της εκλογικής αναμέτρησης έτοιμοι να ξημερώσουν μια καλύτερη εποχή για τον Καλλικρατικό Δήμο…ή τουλάχιστον έτσι δήλωσαν.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…