Σχόλια 25/08/14

0
ibc
Έξι στους 10 δημοσίους υπαλλήλους δεν χρησιμοποιούν email. Όλοι όμως ξέρουν να παίζουν πασιέντζα…


 
 
Έρχεται ο υπουργός Παιδείας
 Παρότι ο Αύγουστος δεν ενδείκνυται για περιοδείες, θα το υλοποιήσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας λοιπόν ο υπουργός θα ξεκινήσει περιοδεία στη Θράκη από 28 Αυγούστου.
Είναι προφανές ότι η επίσκεψη του υπουργού συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μειονοτική εκπαίδευση και τον διορισμό ιεροδιδασκάλων στα δημόσια σχολεία.
«Ε»


 
 Τέλος το ελεύθερο κάμπινγκ
 Οι φίλοι του κάμπινγκ, του ελεύθερου εννοούμε, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι αυτή τους η επιλογή στη Σαμοθράκη ανήκει στο παρελθόν.
Θα κάνουν κάμπινγκ στο εξής στα οργανωμένα υπάρχοντα κάμπινγκ, κι όχι μέσα στο δάσος ή τις βάθρες. Εξάλλου οι φανατικοί του κάμπινγκ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται.
«Ε»


 
 Πρωτιές
 Το διαβάσαμε, μας ξάφνιασε και σας το μεταφέρουμε για να το μάθετε κι εσείς. Λοιπόν, τον δεκαπενταύγουστο, πήραν φωτιά τα κινητά και ιδιαίτερα το mobile internet από έλληνες και ξένους επισκέπτες της χώρας μας που έκαναν ρεκόρ στη χρήση του κινητού τηλεφώνου.
Έτσι, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η cosmote, ακούστε, ακούστε, η Σαμοθράκη, η Θάσος και η Ικαρία, μιλάνε ασταμάτητα και έρχονται πρώτες με ποσοστά 22%, 16% και 6% αντίστοιχα!
«Ε»


 
Την Τρίτη ο ΕΝΦΙΑ
 Αφού τα έκαναν οι της κυβέρνησης μαντάρα με τον ΕΝΦΙΑ και αναστάτωσαν τον κοσμάκη στα καλά καθούμενα καλοκαιριάτικα, δήλωσαν οι « φωστήρες» του υπουργείου οικονομικών ότι την Τρίτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητά μας.
Τέτοια «πατάτα» λίγοι μπορούσαν να κάνουν! Κι όμως την έκανε το υπουργείο Οικονομικών το οποίο εξέθεσε τον εαυτό του αλλά και την κυβέρνηση που βρέθηκε να βάλλεται από παντού και δικαιολογημένα.
Υπομονή λοιπόν μέχρι την Τρίτη για να διαπιστώσουμε τι διορθώσεις κάναν και ποιες μειώσεις αποφάσισαν στα ακίνητά μας.
«Ε»


 
Η 1η Έκθεση Ξάνθης
Συμφωνούμε απολύτως με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας για την οργάνωση της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης Ξάνθης ή Γενικής Έκθεσης η οποία στόχο θα έχει να προβάλει και αναδείξει – κυρίως – τα τοπικά προϊόντα της παραγωγής και των υπηρεσιών.
Η έκθεση προγραμματίσθηκε να πραγματοποιηθεί από 17 έως 22 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο « Φίλιππος Αμοιρίδης» και ήδη οι υπηρεσίες του ΕΒΕ συντονίζουν τις δράσεις τους για να έχει επιτυχία η έκθεση αυτή που θα γίνει θεσμός για την προβολή και γνωριμία των ντόπιων προϊόντων που παράγονται από τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.
«Ε»


 
Μια φώκια βγήκε στη στεριά…
 …κι ήθελε και ξαπλώστρα! Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λουόμενοι που πήγαν το πρωί στην παραλία της Γάγκου στη Σάμο για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Αντίκρισαν έκπληκτοι μια φώκια να έχει ανέβει σε μια ξαπλώστρα και να…κάνει ηλιοθεραπεία! Μάλιστα βρήκε τόσο άνετη τη στάση αυτή που άραξε για πολύ ώρα και πήρε κι έναν υπνάκο.
Η «Αργυρώ», όπως την ονόμασαν οι κάτοικοι, έγινε πλέον μασκότ της περιοχής καθώς την έχουν φωτογραφήσει με σκοπό να διαφημίσουν μέσω αυτής τη Σαμιώτικη φιλοξενία.
Με τέτοιες ανέσεις και δημοσιότητα που απολαμβάνει ίσως απαρνηθεί για πάντα τα βράχια και τους βυθούς και θελήσει να λιάζεται στο εξής στις ξαπλώστρες και τα beach bar του νησιού. Κάποιοι κακεντρεχείς βέβαια είπαν ότι «ενθαρρύνθηκε βλέποντας κάποιες κυρίες που μοιάζουν σα να ανήκουν στο είδος της, αραχτές στις ξαπλώστρες και θέλησε κι αυτή να πάρει μέρος στη σύναξη…»
Κακίες!


 
Δημόσιοι υπάλληλοι άλλης εποχής
 « Τσακωμένοι” με τις τεχνολογίες και τους υπολογιστές οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του μητρώου μισθοδοτούμενων σε δημόσιους φορείς προκύπτει ότι δεν κάνουν επαρκή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σύμφωνα με “Τα Νέα”, το 64% του προσωπικού δεν χρησιμοποιεί το e-mail, επιμένοντας στον παραδοσιακό τρόπο διακίνησης χειρόγραφων εγγράφων. Επιπλέον δεν έχουν έφεση ούτε στη γλωσσομάθεια, αφού μόνο ένας στους τέσσερις έχει γνώση αγγλικών. Γαλλικά δηλώνει ότι μιλάει το 5,3%, ενώ γερμανικά το 3,3%.
Σχολιάζοντας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε πως το προφίλ των υπαλλήλων δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και πρόσθεσε πως επόμενος στόχος είναι να γίνει το ελληνικό Δημόσιο πιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα, οι υπάλληλοι στο ελληνικό δημόσιο φτάνουν τους 583.338, εκ των οποίων μόνιμοι είναι οι 527.702 και αορίστου χρόνου οι 48.834.
Μπορεί να μην ξέρουν τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας και ξένες γλώσσες οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ξέρουν μια χαρά τη γλώσσα της «επικοινωνίας» με τον πολιτικό κόσμο που τους καλοβόλεψε. Και τώρα αντιδρούν για την αξιολόγηση. Μα για πια αξιολόγηση μιλάμε;


 
Τα αυτονόητα…
 
Λέμε ότι θέλουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην πόλη μας και στο νομό μας, να καταστήσουμε την Ξάνθη τουριστικό προορισμό αλλά μάλλον είναι μόνο στα λόγια γιατί δεν κάνουμε ούτε τα αυτονόητα. Για παράδειγμα: Έρχονται τόσα γκρουπ από κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι της Καβάλας και όμως δεν υπάρχει ένας ξεναγός που θ’ αναλάβει την ξενάγησή τους στην Π. Πόλη και γενικά στα αξιοθέατα
Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα γιατί είναι βασικό όπως και με παρεμφερή θέμα όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση πινακίδων που θα κατευθύνουν τους ξένους. Είπαμε τα αυτονόητα που ούτε αυτά έχουμε φροντίσει να κάνουμε…
Μ.Ξ.


 
 Το έφτιαξαν επιτέλους…
 Λίγο πριν φύγει η απερχόμενη δημοτική αρχή φροντίζει να κλείσει κάποιες …τρύπες ανοιχτές! Και κυριολεκτώ γιατί αναφέρομαι στο πεζοδρόμιο της Δημοκρίτου που τόσα χρόνια παρέμεινε ένα κομμάτι χωματόδρομος. Ένα θέμα που ανέδειξε το «Ε» για τις κακοτεχνίες στην πόλη. Ο χωματόδρομος λοιπόν καθαρίστηκε και ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα και έφυγε όλη εκείνη η ασχήμια αλλά και το πρόβλημα που είχαν οι πεζοί από τα μεγάλα χόρτα. Είναι γεγονός ότι μητέρες με καροτσάκια κατέβαιναν στο οδόστρωμα γιατί δεν μπορούσαν να περάσουν από τα χόρτα και τις πέτρες, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών τους και την δικιά τους.
Ο κ. Σπυριδόπουλος το’ πε και το’ κανε…Άλλωστε δεν ήταν πια και τόσο μπελάς να ρίξουν ένα σακί τσιμέντο τα συνεργεία του δήμου. Ήταν όμως πραγματικός μπελάς για τους διερχομένους…
Μ.Ξ.


 
Πάγωσε ο πλανήτης για καλό σκοπό
 Το Ice Bucket Challenge η αλλιώς η πρόκληση του κουβά με τα παγάκια έφτασε και στην Ξάνθη με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να ανεβάζουν ο ένας μετά τον άλλον βιντεάκια στα οποία μπουγελώνονται.
Να σημειώσουμε ότι Το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες για φιλανθρωπικό σκοπό. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση και η συγκέντρωση χρημάτων για το ίδρυμα ALS που επιχειρεί να βρει θεραπεία για την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), γνωστή και ως Νόσος Λου Γκέριγκ. Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο… μπουγελώνεται με νερό και πάγο και να ορίσει τους επόμενους τρεις που προκαλεί να επιχειρήσουν το ίδιο.
Στην πρόκληση ανταποκρίνονται και διάσημοι οι οποίοι προέρχονται από όλους τους κλάδους της σόου μπιζ, τον αθλητισμό αλλά και την πολιτική.
Γ.Τ.


 
Δυο μέτρα δυο σταθμά
 Νέο μέτρο της Κυβέρνησης επωμίζει τα ΚΕΠ με την ευθύνη να εξυπηρετούν τους πολίτες σχετικά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες κάποιων δημοσίων υπηρεσιών. Αν και από αυτό το μέτρο επωφελείται μεγάλη μερίδα πολιτών οι οποίοι δεν έχουν ή έχουν δύσκολη πρόσβαση στις αντίστοιχες υπηρεσίες, δεν φαίνεται να συμφέρει αυτούς που έχουν τον χρόνο να τις επισκεφτούν. Και αυτό γιατί όσο καλή διάθεση και αν έχουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ να τους εξυπηρετήσουν δεν θα είναι σε θέση εκ των πραγμάτων να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για τα δικαιολογητικά που ζητούνται, όπως θα ήταν υποχρεωμένος να τα ξέρει ο υπάλληλος της κάθε υπηρεσίας, ο οποίος θα μπορούσε να τα ελέγξει κατά την ώρα παραλαβής τους. Επιπλέον, όπως είναι φυσικό, ακόμα και αν οι φάκελοι αποστέλλονται την ίδια μέρα θα υπάρχει μια καθυστέρηση 1-2 ημερών έως ότου τα πάρει στα χέρια της η αρμόδια υπηρεσία.
Γ.Τ.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…