Σχόλια 21/08/14

0
glifitzoyri2
Γεμίσαμε αρχαιολόγους της ξαπλώστρας και του φραπέ…


 
 
Εν αναμονή
 Βέβαια δεν το κρύβουμε ότι περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε και τις προτάσεις του νέου Περιφερειάρχη για τον τουριστικό τομέα της Περιφέρειάς μας.
Ο κ. Παυλίδης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει βαρύτητα στον Τουρισμό κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για όλη την Περιφέρεια που στον τομέα αυτόν υστερεί κατά πολύ, εκτός της Καβάλας βέβαια που εισπράττει την μερίδα του λέοντος.
Εν αναμονή λοιπόν για τον επικείμενο προγραμματισμό που δεν θα πρέπει να γίνει με συγκεντρωτικό τρόπο, αλλά με χρηματοδότηση τόσο των δήμων όσο και των Νομαρχιών για την υλοποίηση τοπικών δράσεων που έχουν ανάγκη και γνωρίζουν καλά. Πάντα δε με τον ανάλογο έλεγχο από την Περιφέρεια.
-Εν αναμονή λοιπόν…
«Ε»


 
Εισάγουμε ντομάτες…
 Καλοκαίρι, εποχή με αφθονία παραγωγής κυρίως σε φρούτα και λαχανικά για τη χώρα μας.
Και όμως, παρότι παντού στην Ελλάδα παράγουμε ντομάτες και έχει κατακλυστεί ο ντουνιάς από αυτές, δυστυχώς, εισάγουμε ντομάτες από Ολλανδία και Ισπανία!
Άντε το χειμώνα, το περιμένει κανείς. Και το καλοκαίρι όμως; Είναι τρελό και παλαβό απ’ όποια πλευρά το δει κανείς…
« Ε»


 
Να τον προσέξουν
 Από 1ης Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν οι νέοι Άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γνωρίζουμε όλοι ότι τα οικονομικά των δήμων πως είναι περιορισμένα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει κανέναν νέο δήμαρχο να μελετήσει με σοβαρότητα και να επεξεργαστεί ένα δικό του πρόγραμμα για την προώθηση του Τουρισμού.
Τουρισμός Καλοκαιρινός, Χειμερινός, Θρησκευτικός, Εναλλακτικός, Οικολογικός και άλλων προοπτικών που θα βρουν και ανάλογα θα αξιοποιήσουν για το δήμο τους.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανάγκες και σε άλλους τομείς όπως ο πρωτογενής. Μαζί όμως και σε παράλληλη πορεία μπορούν να πορευτούν και οι δύο τομείς. Επιτέλους να γίνει η αρχή διότι τον τομέα του τουρισμού οι απερχόμενοι δήμαρχοι δεν τον πρόσεξαν όσο θα έπρεπε.
«Ε»


 
Σεβασμός προς όλους
 Το θέμα είναι ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό και ιδιαίτερα ενοχλητικό τις βραδινές ώρες του καλοκαιριού. Λοιπόν πρόκειται για την μη τήρηση εκ μέρους της Αστυνομίας του θερινού ωραρίου της κοινής ησυχίας.
Και δεν αναφερόμαστε σε θορύβους μοτό που μαρσάρουν ή αυτοκινήτων με τέρμα τα ντεσιμπέλ. Κι αυτοί ενοχλούν αλλά είναι περαστικοί. Αναφερόμαστε – μετά από καταγγελίες συμπολιτών – στο θέμα της μουσικής που ακούγεται στην πόλη μέχρι 3 και 4 η ώρα ξημερώματα και που μόνον η Αστυνομία σ’ ολόκληρη την πόλη δεν ακούει!
Η ανεκτική αυτή συμπεριφορά της Αστυνομίας, που περιμένει – δήθεν- καταγγελία για να παρέμβει. Σα να μην έχουν άποψη αυτοί, να μην ακούν την ανατολίτικη μουσική που διαπερνά την ησυχία της πόλης δημιουργώντας προβλήματα σε όσους θέλουν να ησυχάσουν είτε υγιείς είτε ασθενείς.
Επιτέλους, αυτή η ανοχή θα πρέπει να σταματήσει. Είτε πρόκειται για γάμο είτε για οποιαδήποτε άλλη γιορτή ή εκδήλωση. Είναι αυτονόητος σεβασμός έναντι των υπολοίπων κατοίκων. Κι αυτό, θα πρέπει να γίνει σεβαστό απ’ όλους, ενόψει των Γιορτών Παλιάς Πόλης, κυρίως σε ό,τι αναφέρεται στη μουσική και την ένταση αυτής.
« Ε»


 
Έρχεται ο πατριάρχης
 Στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, απογευματινές ώρες, θα βρίσκεται στην Ξάνθη, στον Μητροπολιτικό Ναό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ενωρίτερα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής προσκεκλημένος του Μητροπολίτη αυτής κ. Παντελεήμονα.
Το πρόγραμμα της εδώ επίσκεψής του δεν έγινε ακόμη γνωστό. Πάντως η επίσκεψη του σεπτού πατριάρχη στην περιοχή μας είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό γεγονός.
« Ε»


 Σκορπιός…Θεσσαλονίκης!
 Μια αηδιαστική επιχειρηματική έμπνευση είχαν δυο ξαδέρφια από τη Θεσσαλονίκη. Να εισάγουν από το εξωτερικό, (προφανώς από κάποια χώρα της Ασίας με παρόμοιες διατροφικές συνήθειες) γλειφιτζούρια με σκορπιούς, σκουλήκια κι άλλα έντομα!
Τα γλειφιτζούρια αυτά είναι με γεύση φράουλα και μπανάνα και είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία και ελεγμένα από τον Ε.Φ.Ε.Τ.. Ωστόσο μάλλον δύσκολα θα καταφέρουν να γίνουν μόδα στη Θεσσαλονίκη. Ίσως γίνουν ατραξιόν στα καταστήματα που θα τα πουλούν.
Λέτε μετά το κουλούρι και τη μπουγάτσα η Θεσσαλονίκη να ξεχωρίσει και για τα γλειφιτζούρια με σκορπιό; Για να δούμε…


 
Άλλο ένα μπρος πίσω…
 Κάτι που συμβαίνει αυτονόητα σε άλλες σοβαρές χώρες, δηλαδή όταν ένας φοιτητής δεν εμφανίζεται στη σχολή του για εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση της απουσίας του, διαγράφεται, εδώ στην Ελλάδα είναι και πάλι ζητούμενο. Και η εφαρμογή του αυτονόητου παρουσιάστηκε ως άλλη μια εμπνευσμένη απόφαση του υπουργού παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Με το που ανακοινώθηκε όμως η απόφαση αυτή, άρχισαν πάλι οι διάφοροι ψυχοπονιάρηδες της αντιπολίτευσης να μιλούν για αναλγησία του υπουργού για τα «καημένα τα παιδιά που ποιος ξέρει τι οικογενειακά δράματα ζούνε» κλπ. Τον καημένο τον ελληνικό λαό που πληρώνει για δέκα χρόνια διάφορους τεμπελχανάδες, που δεν πατάνε στο πανεπιστήμιο, αλλά συνεχίζουν να φιλοξενούνται στις εστίες, να τρώνε τζάμπα στις φοιτητικές λέσχες, να πληρώνουν μειωμένα εισιτήρια και να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια των φοιτητών σε βάρος του, δεν τον υπολογίζει κανείς. Και τελικά μετά από τις αντιδράσεις των γνωστών αυτών πανεπιστημιακών και πολιτικών κύκλων, ο κύριος Λοβέρδος, ο μέγας αυτός ισορροπιστής πολιτικός, ανασκεύασε την «σκληρή» αυτή απόφαση. Τελικά θα αποβληθούν μόνο αυτοί που δεν έχουν δώσει ούτε ένα μάθημα τα τελευταία δύο χρόνια!
Και για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας μας εξέπληξε δυσάρεστα με τις παλινωδίες του…


 
Απίστευτη ένσταση!
 Μία απίστευτη ένσταση κατέθεσε κατά του εκλεγμένου δημάρχου Κηφισιάς, ο αντίπαλός του υποψήφιος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ζητά να επαναληφθούν οι εκλογές γιατί ο αντίπαλος του ανακηρύχθηκε δήμαρχος ως Γιώργος αντί Γεώργιος!
Ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας ανάκληση των Δικαστικών αποφάσεων ανακήρυξης και επανάληψη των εκλογών, διότι ο νέος δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος από το δικαστήριο ως Γιώργος αντί Γεώργιος!!!
Είναι βέβαια σχεδόν απίθανο η δικαιοσύνη να δικαιώσει αυτήν την τραβηγμένη από τα μαλλιά ένσταση. Πολλοί αυτοδιοικητικοί δυστυχώς έχουν αποδειχθεί εντελώς απροετοίμαστοι στο να διαχειριστούν την ήττα τους…


 
Είναι ντροπή
 Δυστυχώς το 90% των νέων Ξανθιωτών δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τους το Λαογραφικό Μουσείο ή την Δημοτική Πινακοθήκη, τι και αν βρίσκονται στο δρόμο μας σχεδόν καθημερινά. Δυο κτίρια που στέκουν επιβλητικά στην καρδιά της Παλιάς Πόλης και «φωνάζουν» την παρουσία τους με την ομορφιά και την ιστορία που κουβαλούν σε κάθε γωνιά τους.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν φταίνε τα ίδια τα παιδιά. Το βάρος βαραίνει τους γονείς τους που δεν τους πήραν από το χέρι όταν ήταν μικρά για να τους γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους. Που δεν τους έδωσαν ένα λόγο να είναι περήφανοι που κατάγονται από την κυρά της Θράκης.
Γ.Τ.


 
 Καλή αρχή
 Ξεκίνησε χθες η νέα κυνηγετική περίοδος στην χώρα. Οι κυνηγοί θα περιοριστούν στο κυνήγι ορτυκιών και τρυγονιών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει και το κυνήγι βουνού. Το «Ε» εύχεται σε όλους τους λάτρεις αυτής της αρχαίας ασχολίας μια καλή κυνηγετική περίοδο με ευσυνειδησία, η οποία θα κυλήσει ομαλά χωρίς παρανομίες και ατυχήματα.
Γ.Τ.


 
Για τις παιδικές χαρές και πάλι…
 Σίριαλ έχει γίνει αυτό το νομικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές Εκεί που όλα ήταν ανεξέλεγκτα μετά το τραγικό ατύχημα στο Λούνα πάρκ που στοίχισε τη ζωή δύο παιδιών έκαναν ένα τόσο αυστηρό νόμο που με τα σημερινά δεδομένα των δήμων ελάχιστες παιδικές χαρές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πληρώντας τις προδιαγραφές.  Είναι γεγονός άλλωστε ότι στη χώρα μας γίνονται όλα ετεροχρονισμένα και στο πόδι…Μετά από τις γκρίνιες της ΚΕΔΕ έκαναν μερικές τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο. Δηλαδή τι; Δεν θα χρειάζεται τα παιχνίδια να εξετάζονται από Επιτροπή …Ατομικής Ενέργειας και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει υπεύθυνος ασφαλείας αλλά τα όργανα θα είναι πιστοποιημένα και πρέπει να υπάρχει περίφραξη και φύλακας. Έτσι με μια προσπάθεια σε πρώτη φάση και με κάποιες παρεμβάσεις μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα οι πρώτες 5 παιδικές χαρές και αν βρει λεφτά ο νέος δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος να τις λειτουργήσει όλες.
Χρειάζεσαι και πολιτική βούληση
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…