Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 105 νέοι αιμοδοτές στις καλοκαιρινές εξορμήσεις του συλλόγου αιμοδοτών

105 νέοι αιμοδοτές στις καλοκαιρινές εξορμήσεις του συλλόγου αιμοδοτών

0
aimodotes

Θερμή και αξιέπαινη ανταπόκριση στις αιμοδοσίες στην ορεινή περιοχή που πραγματοποιήθηκαν 13-17 Αυγούστου. Προσήλθαν 340 εθελοντές

 
 
Σε μια δύσκολη εποχή όπως το καλοκαίρι και σε μια περιοχή στην οποία ποτέ οι κάτοικοι δεν ήταν μαθημένοι να δίνουν αίμα λόγω του καύσωνα, των αδειών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας (μη τουριστική καλοκαιρινή περιοχή, έντονα σημάδια οικονομικής κρίσης που πιθανότατα επηρεάζουν και την εθελοντική προσφορά κλπ.) οι συμπολίτες μας εθελοντές παρόλα αυτά «εκπαιδεύονται» τα τελευταία τέσσερα έτη και σε αυτή την αποστολή, αποστολή αγάπης και αυταπάρνησης, με τις καλοκαιρινές εξορμήσεις αιμοδοσίας που διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη». Φέτος, η δράση πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., ενώ υποστηρίχθηκε και από επιχειρήσεις τροφίμων.
Έτσι οι κάτοικοι των Φιλίων , των Κιμμερίων, του Ωραίου, του Σελέρου, της Γλαύκης, της Πάχνης, του Δημαρίου, του Κενταύρου, των Θερμών και του Εχίνου ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το κάλεσμά. Αρκετοί εισάκουσαν τις εκκλήσεις του συλλόγου και ανταποκρίθηκαν στο «ραντεβού» με τη ζωή. «Κάποιοι συνεχίζουν να «σφυρίζουν» αδιάφορα παρά το ότι δεν τους ζητήσαμε καν να μεταφερθούν και πήγαμε εμείς στο χωριό και στο χώρο τους. Και πάλι όμως απαξιώσανε να έρθουν να βοηθήσουνε. Μόνο όταν έχουν «ζόρια» μας θυμούνται και απαιτούν βοήθεια από τους εθελοντές», σχολιάζει το ΔΣ του συλλόγου, τονίζοντας: «εμείς και το μήνα Αύγουστο επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στο κάλεσμα ζωής και στις εκκλήσεις των παιδιών που ζητούσανε βοήθεια. Επιλέξαμε να μην πάμε διακοπές ή να τις διακόψουμε προκειμένου να βοηθήσουμε εθελοντικά όπως πράττουμε όλοι μας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εθελοντές του συλλόγου, κυρίως στα νέα παιδιά που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των εξορμήσεων διαθέτοντας χρόνο και δυνάμεις ενώ θα μπορούσαν όπως οι συνομήλικοί τους να «αράζανε» σε κάποια παραλία! Τις ευχαριστίες μας για πολλοστή φορά στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας που όπως κάθε φορά προσφέρουν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και παρότρυνση των κατοίκων να προσέλθουν στις κατά τόπους αιμοδοσίες».
Συνολικά προσήλθαν πάνω από 340 εθελοντές και κατάφεραν και προσέφεραν το αίμα τους 292 αιμοδότες από τους οποίους οι 52 έγιναν τα νέα μέλη της οικογένειας της «ΑΓΑΠΗΣ» ενώ οι νέοι αιμοδότες ηλικίας 18-30 ετών ανήλθαν στους 105. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετείχαν μουσουλμάνοι συμπολίτες μας (272) ενώ έντονη ήταν όπως κάθε φορά η συμμετοχή του γυναικείου φύλλου (111 γυναίκες). Σε μια δύσκολη εποχή με υψηλές θερμοκρασίες, με υπερβολική ανεργία και με έντονα τα σημάδια της μετανάστευσης κυρίως των νέων ανθρώπων της περιοχής σε Γερμανία, Τουρκία, Αίγυπτο και αλλού, είναι πραγματικά κατόρθωμα αυτή η συγκομιδή των προαναφερόμενων φιαλών αίματος.
Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ αναφέρει: «συνεχίζουμε τον μηνά Σεπτέμβριο με δύο εξωτερικές εθελοντικές αιμοληψίες την πρώτη πρωινή στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή στα Πηγάδια και την δεύτερη απογευματινή στις 24 Σεπτεμβρίου ημέρα Τέταρτη στην Αγία Φωτεινή Χρύσας, αλλά και με συνεχή προσέλευση στην αιμοδοσία της Ξάνθης από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30πμ με 14:00μμ. προκειμένου να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024 στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και λοιπών υδρ…