Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παιδικής Χαράς…ευαγγέλια: Ανοίγουν οι 40 του δήμου Ξάνθης

Παιδικής Χαράς…ευαγγέλια: Ανοίγουν οι 40 του δήμου Ξάνθης

0
paidiki xara

Τροποποιήθηκε επί το ευνοϊκότερον το νομικό πλαίσιο

 

Μόνο 5 εκτός λειτουργίας ενώ στο αρχικό ήταν το αντίστροφο

 
 
Αναδιπλώνεται το ΥΠΕΣ και με νέα διευκρινιστική εγκύκλιό του για τις παιδικές χαρές των Δήμων ελαστικοποιεί την νομοθεσία σ’ ότι αφορά τις προδιαγραφές αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την λειτουργία των παιδικών χαρών καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησης ελέγχου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες παιδικές χαρές να λειτουργήσουν μέσα όμως σ’ ένα νέο καθεστώς πιο αυστηρό από το παλαιό αλλά όχι …απαγορευτικό όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο.
 
Απ’ τις 45 ανοίγουν οι 40 παιδικές χαρές του δήμου Ξάνθης
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι το τροποποιημένο πλαίσιο έχει πιο ευνοϊκούς όρους ώστε να επαναλειτουργήσουν οι παιδικές χαρές. Έτσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οι 40 από τις 45 συνολικά παιδικές χαρές του δήμου Ξάνθης θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις και μόνο 5 θα τεθούν εκτός λειτουργίας καθώς παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν ανέφικτη της λειτουργία τους. Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά ήταν ακριβώς το αντίστροφο!
Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στα Ξανθιωτάκια να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε πολλές και περισσότερο ασφαλείς παιδικές χαρές! Να σημειώσουμε ότι στην εγκύκλιο επισημαίνονται αναλυτικά οι ρυθμίσεις που αφορούν την επιλογή του τόπου κατασκευής, τη μελέτη οργάνωσης, κατασκευής και λειτουργίας των νέων παιδικών χαρών, που πρέπει να εκπονήσουν οι ΟΤΑ, τον καθορισμό των υλικών εξοπλισμού και τη διαδικασία πιστοποίησής τους. Όσον αφορά τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, δίνονται οδηγίες για τις απαιτήσεις που αφορούν την καταλληλότητα λειτουργίας, τη χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας, καθώς και τη διαδικασία ανακατασκευής που πρέπει να ακολουθείται.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…