Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά «Βραχυκύκλωμα « μεταξύ ΔΕΗ και αγροτών για τα ποτιστικά

«Βραχυκύκλωμα « μεταξύ ΔΕΗ και αγροτών για τα ποτιστικά

0
xorafia potistika

Η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι θα κόβει το ρεύμα σ’ όσα μπεκ καταβρέχουν τα ηλεκτροφόρα καλώδιά της

 

Δυσαρέσκεια από τους αγρότες. Λένε ότι αν η ΔΕΗ πραγματοποιήσει τις απειλές της θα καεί σοδειά τους και θα πράξουν αναλόγως…

 
«Βραχυκύκλωμα» στις σχέσεις της ΔΕΗ με τους πελάτες της τους αγρότες με αφορμή τα ποτιστικά τους που… καταβρέχουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια του δικτύου προκαλώντας συνθήκες ηλεκτροπληξίας για όσους είναι κοντά σ’ αυτά. Μάλιστα με ανακοίνωση της τους προειδοποιεί ρητά και κατηγορηματικά ότι θα προβεί σε ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ και για να τους προφυλάξει αλλά και να αποτρέψει την επιβάρυνση των άλλων καταναλωτών από την πιθανότητα στιγμιαίων διακοπών της τάσης λόγω «της μηχανικής τους καταπόνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει .
 
Η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι θα κατεβάζει τους διακόπτες στα ποτιστικά των αγροτών
Όπως εξηγεί ο Προϊστάμενος στον Τομέα Δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Νίκος Τσιτσέλης οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι αγρότες υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αφορούν τα ποτιστικά. Όμως είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να τοποθετούν τα ποτιστικά του σε τέτοια θέση που το νερό φτάνει στα 7 μέτρα των ηλεκτροφόρων καλωδίων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία αν είναι εκεί κοντά αλλά και να γίνονται βραχυκυκλώματα. Έτσι γίνονται διακοπές ρεύματος και επιβαρύνονται οι υπόλοιποι καταναλωτές και οι εργοστασιακές μονάδες. Μ’ αυτή την κίνηση η ΔΕΗ στοχεύει αφ’ ενός: « να παρέχει συγκεκριμένης ποιότητας ηλεκτρικό ρεύμα με βάσει τα διεθνή πρότυπα και δεύτερον να μεριμνά για την ασφαλή μεταφορά και διάθεση της προσφερόμενης ενέργειας».
 
Πνέουν τα μένεα οι αγρότες
Την αγανάκτηση του εκφράζει ο πρόεδρος της ¨Ένωσης Αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να μας βάζει φωτιά στην παραγωγή…Δεν μας φτάνουν όλα τα χτυπήματα που δεχτήκαμε φέτος έρχεται τώρα και η ΔΕΗ και δεν θα μας αφήνει να ποτίζουμε. Τόσα χρόνια γιατί δεν την ενοχλούσαν τα ποτιστικά μας; Ας φροντίσει καλύτερα το δίκτυό της που κάνει συνέχεια στιγμιαίες διακοπές και μας προκαλεί βλάβες στα ποτιστικά μας…Αν υλοποιήσει τις απειλές της θα διαμαρτυρηθούμε μέχρι το υπουργείο…Δεν είναι δυνατόν να μας κάψει τη σοδιά μας τώρα που χρειάζεται πότισμα»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

Οι αλλαγές στην ΚΑΠ είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών…