Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τους βγάζουν την …ψυχή μέχρι να τους πληρώσουν στο Ψυχολογικό!

Τους βγάζουν την …ψυχή μέχρι να τους πληρώσουν στο Ψυχολογικό!

0
Psixologiko

8 μήνες απλήρωτοι οι 10 εργαζόμενοι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και φέτος…

 

Χόρτασαν από το …ΘΑ των πολιτικών και των φορέων. Ζουν με δανεικά…Καταγγέλλουν «αναλγησία του δημοσίου κατεστημένου»

 
Με δανεικά ζουν οι 10 εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και χάριν της ανοχής της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΞ έχουν ρεύμα και νερό ακόμη στα σπίτια τους αφού 9 μήνες τώρα δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2013 είναι απλήρωτοι και Κύριος οίδε πότε θα πληρωθούν! Στο μεταξύ θα κληθούν από την Εφορία – όπως είναι γνωστό τοις πάσι – η οποία δεν δείχνει ανοχή και θα τους φορολογήσει για εισόδημα που δεν έλαβαν αλλά έχουν λαμβάνειν!
 
Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία και τα ίδια θα…
Εδώ και δύο χρόνια η ιστορία με την μισθοδοσία των υπαλλήλων του ψυχολογικού επαναλαμβάνεται και κάθε χρόνο ακούνε τα ίδια μεγάλα λόγια ότι…ΘΑ λυθεί το πρόβλημα της καθυστέρηση της εκταμίευσης από την περιφέρεια ότι το Ψυχολογικό…ΘΑ συνεχίσει την λειτουργία του , ότι με παρέμβαση του τάδε και του δείνα βουλευτή …ΘΑ ενταχθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάγεται το Ψυχολογικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης…ΘΑ…ΘΑ…ΘΑ!!!
«Χορτάσαμε από ΘΑ και κάθε χρόνο τις ίδιες πανομοιότυπες δηλώσεις. Ακριβώς την ίδια εποχή πέρσι μας έλεγαν τα ίδια και έκλεισε το Κέντρο λόγω καλοκαιρού και δεν μας πλήρωσαν! Τα ίδια και φέτος!», λέει εργαζόμενη στο Ψυχολογικό ενώ σύζυγος μια άλλης εργαζομένης προσθέτει : «Είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε να πληρώσουμε ένα σωρό φόρους …Ζούμε με δανεικά και κινδυνεύουμε να χάσουμε τα σπίτια μας γιατί δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα δάνειά μας…»! Τελικά το κράτος κατέχει τα σκήπτρα του πιο κακού εργοδότη!
 
Ανακοίνωση των εργαζομένων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης
«Οι πιστώσεις έχουν εγκριθεί αλλά παραμένουν στα υπηρεσίες των υπουργείων…»
Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι θέματα γραφειοκρατίας καθυστερούν τους μισθούς τους και κάνουν λόγο για «αναλγησία του δημόσιου κατεστημένου»: « Την ώρα που η Κυβέρνηση , ανακοινώνει τις προθέσεις της , για την αποκατάσταση των αδικιών στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας – Πρόνοιας ( καταβολή Κοινωνικού Μερίσματος , κ.λπ ) , οι εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης βιώνουν για μια ακόμη φορά την αναλγησία του δημόσιου κατεστημένου .
Παραμένουμε και φέτος απλήρωτοι για 8 μήνες ( από τα τέλη Νοεμβρίου 2013 ) και όπως και πέρυσι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα διαβίωσης στις οικογένειες μας. Παραμένουμε απλήρωτοι γιατί παρότι οι ανάλογες πιστώσεις έχουν εγκριθεί εδώ και μεγάλο διάστημα , βρίσκονται ακόμα στις Υπηρεσίες των Υπουργείων στην Αθήνα. Καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες για την καλή λειτουργία του κέντρου και την άψογη παροχή των υπηρεσιών μας στα παιδιά , διαμαρτυρόμαστε και παρακαλούμε κάθε αρμόδιο φορέα όπως ευαισθητοποιηθεί για την εξομάλυνση των συνθηκών εργασίας μας και την εύρυθμη λειτουργία του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …