Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό από την μειονότητα της Ξάνθης

Συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό από την μειονότητα της Ξάνθης

0
sillalitirio 1

Μεγαλειώδες ειρηνικό συλλαλητήριο με πάνδημη παρουσία των αρχών και του κόσμου της μειονότητας

 

Χ. Ζεϊμπέκ: « Πρέπει να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός στη Γάζα…» Αντι – ισραηλινά συνθήματα και πανό στα τουρκικά και ελληνικά

   sillalitirio 2
 
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο υπέρ των Παλαιστινίων με αφορμή τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Ισραηλινών – Παλαιστινίων στη Γάζα, με πάνδημη συμμετοχή της μειονότητας πραγματοποιήθηκε στις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιουλίου στην Ξάνθη. Πάνω από 2.000 υπολογίζονται οι συμπολίτες μας καθ’ ολοκληρίαν μουσουλμάνοι – με έντονη παρουσία της νεολαίας και των γυναικών – που αρχικά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και ακολούθως έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, διαδηλώνοντας ειρηνικά για την ειρήνη στην Γάζα, κρατώντας Παλαιστινιακές σημαίες και πανό και εκφωνώντας αντιισραηλινά συνθήματα στα τουρκικά και στα ελληνικά Να σημειώσουμε ότι ανάλογο συλλαλητήριο με μικρότερη σαφώς συμμετοχή είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες μέρες στον Εχίνο.
 
Ήταν όλοι εκεί…
Πάνδημη ήταν και η παρουσία των αρχών της μειονότητας με τους δύο ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερήφ να πρωτοστατούν αλλά και τους βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης, Χουσεΐν Ζειμπέκ και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Χατζηγκενέ Ιρφάν.και ο αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου. Η πορεία που περιφρουρήθηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη και αφού διάνυσε την Μ. Καραλή και την Μπρωκούμη και την 28ης Οκτωβρίου κατέληξε και πάλι στην πλατεία όπου ο Αχμέτ Μετέ περιστοιχισμένος από τον Ιμπαήμ Σερήφ και Ιμάμηδες απηύθυνε ομιλία. Η αντιπολεμική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσευχή των παρισταμένων ενώ ο κ. Μετέ έψαλε θρησκευτικούς ύμνους. Υπενθυμίζουμε ότι οι μουσουλμάνοι αυτή την περίοδο γιορτάζουν το Ραμαζάνι. Όλη η εκδήλωση είχε έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα παλμό και ειρηνική διάθεση και διοργανώθηκε από την Συμβουλευτική Επιτροπή ενώ καλύφθηκε από πλήθος τουρκικά ΜΜΕ όπως επίσης και τοπικά και περιφερειακά
 
Χ. Ζεϊμπέκ: « Πρέπει να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός στη Γάζα…»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μιλώντας για το σκοπό του συλλαλητηρίου υπογράμμισε: «Υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση ώστε να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα γιατί για αμάχους πρόκειται… Οι νεκροί είναι πάνω από 800! Βομβαρδίζουν νοσοκομεία και χθες βομβάρδισαν ένα σχολείο γεμάτο παιδιά!!! Πρέπει να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός και η κοινή γνώμη να επιβάλλει και στο Ισραήλ να συμμορφωθεί ώστε να υπάρξει μια δίκαιη λύση για το Παλαιστινιακό.
Ο κ. Ζεϊμπέκ επίσης τόνισε ότι το συλλαλητήριο δεν έχει πολιτικό καπέλωμα αλλά προκλήθηκε από την ανάγκη του κόσμου της μειονότητας εν’ όψει και του Ραμαζανιού να σταλεί ένα αντιπολεμικό μήνυμα και να συμπαρασταθεί στο λαό της Παλαιστίνης. Σ’ ότι αφορά όμως την απουσία της πλειονότητας ο κ. Ζεϊμπέκ σχολίασε: Φυσικά την πλειονότητα δεν την είδαμε εγώ θα ήθελα να συμμετάσχει όλος ο λαός της Ξάνθης όπως κάναμε και το 2012 ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…