Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην Ξάνθη για προετοιμασία δύο κολυμβητές της Εθνικής Ομάδας!

Στην Ξάνθη για προετοιμασία δύο κολυμβητές της Εθνικής Ομάδας!

0
kolymvites

Προετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι Χρήστος Κατραντζής – Γιάννης Καρπουζλής

 

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία» δηλώνουν στο «Ε» οι δύο διεθνείς αθλητές

 
 
Στην Ξάνθη βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες δύο κολυμβητές της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, καθώς θα πραγματοποιήσουν στο κολυμβητήριο της πόλης μας την προετοιμασία τους ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στα μέσα του επόμενου μήνα στο Βερολίνο.
Πρόκειται για τους αθλητές του Ολυμπιακού, Χρήστο Κατραντζή και Γιάννη Καρπουζλή οι οποίοι κατέφθασαν στην Ξάνθη στις 28 Ιουλίου και θα παραμείνουν εδώ μέχρι τις 15 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας για να αναχωρήσουν για τη γερμανική πρωτεύουσα και τη μεγάλη πρόκληση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι η παρουσία των δύο 22χρονων διεθνών μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ο Χρήστος Κατραντζής κατάγεται από την Ξάνθη (μετεγγράφηκε από τον ΚΟΞ στον Ολυμπιακό το 2003) κι έτσι γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από την ξανθιώτικη κολύμβηση, ενώ ο «μεσολαβητής» που έκανε τις ενέργειες ώστε να αποσπάσει το «οκ» από το σύλλογο τους και την Εθνική Ομάδα, για να βρεθούν αμφότεροι στην Ξάνθη, ήταν ο προπονητής του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, Ηλίας Βασιλειάδης.
 
Γ. Καρπουζλής: «Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με την κλήση στην Εθνική»
 Το «Ε» συνάντησε τους δύο νεαρούς κολυμβητές, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον τρόπο που διεξάγεται η προετοιμασία τους στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης.
Πρώτος μίλησε ο «φιλοξενούμενος» Γιάννης Καρπουζλής (κατάγεται από τη Χίο), ο οποίος τόνισε:
Γ.Κ.: «Οι συνθήκες είναι πολύ καλές, μας βοηθούν πολύ οι άνθρωποι του κολυμβητηρίου και του ΚΟΞ καθώς μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε. Παρατήρησα από την πρώτη στιγμή ότι όλοι ήταν πολύ φιλόξενοι και εξυπηρετικοί μαζί μας. Επίσης βλέποντας την Ξάνθη είδα ότι είναι μία πολύ όμορφη πόλη, βέβαια με είχε προϊδεάσει και ο Χρήστος γι’ αυτό και το διαπίστωσα ο ίδιος. Επειδή κατάγομαι από την επαρχία (Χίο), μπορώ να πω ότι έχει κάποια κοινά σημεία».
Για την εμπειρία του στην ομάδα κολύμβησης του Ολυμπιακού και την Εθνική Ομάδα ο Χιώτης κολυμβητής είπε:
Γ.Κ.: «Μετακόμισα από την Χίο στον Πειραιά όταν ήμουν 1η Λυκείου. Σίγουρα οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές, στη Χίο κάναμε προπόνηση τρεις ώρες συνολικά, ενώ στον Ολυμπιακό πολύ περισσότερες και φυσικά σε διαφορετικό, υψηλότερο επίπεδο. Επίσης στην αρχή δυσκολεύτηκα να συνηθίσω τις μεγάλες αποστάσεις ενώ είχαμε και το σχολείο όπου αφιερώναμε αρκετές ώρες. Η μεγάλη δυσκολία ήταν στις πανελλαδικές όπου είχαν καταργηθεί κάποια παλαιότερα προνόμια κι έτσι έπρεπε να διαβάζουμε πολύ, μέσα σε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Ξυπνούσαμε στις 06.00 το πρωί καθώς είχαμε προπόνηση 06.30 – 8.00, μετά είχαμε σχολείο μέχρι τις 14:00 ξεκουραζόμασταν λίγο και μετά γυμναστήριο και ξανά προπόνηση. Και παράλληλα έπρεπε να διαβάζουμε, την ίδια στιγμή που οι συμμαθητές μας μπορούσαν να αφιερώσουν αρκετές ώρες στο διάβασμα και να έχουν και ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο η επίπονη προσπάθεια που καταβάλλαμε μας βγήκε σε καλό καθώς περάσαμε και οι δύο στα ΤΕΦΑΑ, ενώ οι αγωνιστικές μας επιδόσεις επιβραβεύθηκαν με την κλήση μας στην Εθνική Ομάδα Κολύμβησης που αποτελεί μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή».
Όσον αφορά το επερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπου θα δώσουν το «παρών», ο Γιάννης Καρπουζλής παρουσιάστηκε αισιόδοξος τονίζοντας:
Γ.Κ.: «Είμαστε σε καλή φόρμα, έχουμε καλούς χρόνους και είπαμε με τον προπονητή μας να δούμε κάθε κούρσα ξεχωριστά, με στόχο να φτάσουμε σε κάποιον τελικό. Αν φτάσουμε εκεί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ένας τελικός είναι πάντα τελικός όπου όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω θα καταφέρουμε να φτάσουμε ψηλά στη διοργάνωση».
 
«Εντός έδρας» προπονείται ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής
 Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Ξανθιώτης κολυμβητής, Χρήστος Κατραντζής, έκανε μία μίνι – αναδρομή στην κολυμβητική του καριέρα:
Χ.Κ.: «Ξεκίνησα σε ηλικία 10 ετών στον ΚΟΞ όπου έκανα την προαγωνιστική κατηγορία. Μετά από τρία χρόνια γνώρισα τον προπονητή μου ο οποίος είχε ανέβει από την Αθήνα στην Καβάλα για να φτιάξει μία ομάδα και πήγα εκεί για ένα χρόνο, στον ΑΟ Καβάλας, ενώ μετά από ένα χρόνο αυτός επέστρεψε στην Αθήνα με αποτέλεσμα να προπονούμαι για ένα χρόνο μόνος μου στην Ξάνθη. Εν τέλει καθώς δεν επαρκούσε η ατομική μου προπόνηση εδώ, τον ακολούθησα και πήγα στον Ολυμπιακό.
Πήγα στον Πειραιά σε ηλικία 14 ετών οπότε στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Στη συνέχεια όμως έκανα παρέες και μπόρεσα να προσαρμοστώ στον τρόπο ζωής ο οποίος ασφαλώς και είναι εντελώς διαφορετικός από εδώ».
Για το αν οι διαφορές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΚΟΞ είναι… τεράστιες, ο Κατραντζής απάντησε:
Χ.Κ.: Σίγουρα οι διαφορές είναι μεγάλες, καθώς ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος και πιο οργανωμένος σύλλογος στην Ελλάδα, όμως τηρουμένων των αναλογιών, και ο ΚΟΞ είναι ένας μεγάλος σύλλογος από τον οποίο έχουν περάσει σπουδαίοι αθλητές. Στον ΚΟΞ εξάλλου γινόταν τότε κυρίως εκμαθήσεις, όπου μπορώ να πω ότι πήρα τα σωστά εφόδια για τη συνέχεια».
Ο Χρήστος Κατραντζής επισκέπτεται όποτε έχει ευκαιρία την Ξάνθη κι έτσι οι διάφορες αλλαγές που γίνονται στην πόλη δεν του φαίνονται… απότομες. Ο ίδιος λέει:
Χ.Κ.: «Έρχομαι όταν βρίσκω ευκαιρία στις διακοπές, εκτός από φέτος που είχα περισσότερες ώρες προπόνησης λόγω και της Εθνικής Ομάδας. Βέβαια όποτε ερχόμουν αυτό που διαπίστωνα ήταν το ότι ήταν μικρή πόλη σε σχέση με την Αθήνα (γέλια)! Το ότι η Ξάνθη είναι πανέμορφη και την αγαπώ είναι περιττό να το πω καθώς έχω ζήσει τη μισή μου ζωή εδώ. Όσον αφορά το κολυμβητήριο, είναι σε καλή κατάσταση και μακάρι να παραμείνει έτσι και να μην ξανακλείσει. Αυτή τη στιγμή παρέχει τις ανέσεις που χρειαζόμαστε για να κάνουμε σωστή και επαγγελματική προετοιμασία. Γι’ αυτό μας βοήθησαν πολύ και ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΚΟΞ, Παναγιώτη Κουτσουρίδη, τον προπονητή του ΚΟΞ Ηλία Βασιλειάδη ο οποίος φρόντισε και για τη διατροφή μας και όλους όσους εργάζονται στο κολυμβητήριο. Επίσης το Δήμο Ξάνθης και όσους μας στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο και φυσικά τους προπονητές μας Αλέξανδρο Τσόλτο (Εθνική), Αλέκο Χατζηγιαννάκη (Ολυμπιακό) και το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου μας. Πιστεύω ότι με τη σωστή προετοιμασία που ακολουθούμε, θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω τους γονείς μου και όσους μου έχουν συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …