Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Προετοιμάζεται για μεγάλα ντέρμπι της Α1 το «Φ. Αμοιρίδης»!

Μπάσκετ: Προετοιμάζεται για μεγάλα ντέρμπι της Α1 το «Φ. Αμοιρίδης»!

0
amoirideio

Στο κλειστό γήπεδο της Ξάνθης θέλει να δώσει τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ο ΚΑΟ Δράμας

 

Έστειλε σχετικό αίτημα στο Δήμο Ξάνθης – την άλλη εβδομάδα οι εξελίξεις

 
 
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά δύο σπουδαίους αγώνες μπάσκετ, για την Α1 (Basket League ΟΠΑΠ) Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης, θα έχουν οι Ξανθιώτες φίλαθλοι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, αν ο Δήμος Ξάνθης κάνει δεκτό το αίτημα του… ΚΑΟ Δράμας.
Σε περίπτωση που ο Δήμος Ξάνθης πει το «ναι» και επέλθει συμφωνία με την ομάδα της Δράμας, τότε μέσα στη σεζόν 2014-2015, το κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης» θα ανοίξει τις Θύρες του για να φιλοξενήσει τις αναμετρήσεις ΚΑΟΔ – Παναθηναϊκός και ΚΑΟΔ Ολυμπιακός!
Ο ΚΑΟΔ έχει ως έδρα το κλειστό γυμναστήριο «Δ. Κραχτίδης» χωρητικότητας 1500 θέσεων. Και μπορεί στα παιχνίδια με αντιπάλους τις ¨μικρομεσαίες¨ ομάδες της κατηγορίας να μην υπάρχει η επιθυμητή προσέλευση φιλάθλων, όταν όμως έρχονται τα ντέρμπι ΚΑΟΔ – Παναθηναϊκός και ΚΑΟΔ – Ολυμπιακός, γίνεται το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να μένουν φίλαθλοι εκτός γηπέδου, κάτι που σημαίνει ότι χάνεται μεγάλο ποσό εσόδων.
Έτσι ο ΚΑΟΔ προσανατολίζεται στο να δηλώσει ως 2η έδρα το χωρητικότητας 4000 θέσεων «Φ. Αμοιρίδης» της Ξάνθης, ώστε σε περίπτωση «sold out», να βάζει στα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό.
 
Επιβεβαιώνει το αίτημα του ΚΑΟΔ ο Μ. Φανουράκης
 Το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» ο ΚΑΟΔ για τους δύο παραπάνω αγώνες στην πόλη μας είναι ορατό και αρκετά πιθανό! Την πληροφορία του «Ε» επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, που είναι και αρμόδιος για τα θέματα αθλητισμού του Δήμου. Ο κ. Φανουράκης τόνισε χαρακτηριστικά:
Μ.Φ.: «Είναι γεγονός ότι η Διοίκηση της δραμινής ομάδας έστειλε αίτημα ώστε να χρησιμοποιήσει το «Φ. Αμοιρίδης» για τους αγώνες με τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ. Το αίτημα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύω ότι θα έχει θετική κατάληξη».
Για το πώς θα ωφεληθεί η Ξάνθη σε περίπτωση που φιλοξενήσει τους δύο αγώνες του ΚΑΟΔ με Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό, ο κ. Φανουράκης είπε:
Μ.Φ.: «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να απαιτήσουμε οικονομικό αντάλλαγμα από την ομάδα της Δράμας, καθώς η παρουσία και μόνο των δύο ομάδων θα έχει πολλά οφέλη. Οι πολυάριθμες αποστολές τους θα μείνουν σε ξενοδοχεία της πόλης ενώ χιλιάδες θα είναι και οι επισκέπτες στην Ξάνθη τις ημέρες των αγώνων. Εξάλλου το να διεξαχθεί στο «Αμοιρίδειο» αγώνας για την Α1 είναι από μόνο του ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός και, καθώς εμείς δυστυχώς δεν διαθέτουμε ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, δεν πρέπει να στερήσουμε από το φίλαθλο κοινό της Ξάνθης να παρακολουθήσει δύο τέτοιους αγώνες».
Θετικός στο ενδεχόμενο φιλοξενίας των δύο παραπάνω αγώνων του ΚΑΟΔ είναι και ο υπεύθυνος του οργανισμού άθλησης του Δήμου Ξάνθης κ. Θανάσης Πανδρακλάκης ο οποίος δήλωσε στο «Ε»:
Θ.Π.: «Ασφαλώς και θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε τους αγώνες του ΚΑΟΔ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Σαν φίλαθλος, θα ήθελα πολύ να δω από κοντά τα αστέρια από τις δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ που πρωταγωνιστούν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα θα στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα της Δράμας (πέρσι τερμάτισε 6η) και οι άνθρωποι της».
 
Πρόεδρος ΚΑΟΔ: «Θα θέλαμε πολύ να αγωνιστούμε στην Ξάνθη»
 Το «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΑΟ Δράμας, κ. Αριστείδη Ιωαννίδη, ο οποίος αποκάλυψε τους λόγους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε:
Α.Ι.: «Ναι είναι αλήθεια ότι έχουμε στείλει σχετικό αίτημα και περιμένουμε σύντομα την οριστική απάντηση. Θα θέλαμε πολύ να προχωρήσει η ενέργεια όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά ακόμη. Θα πρέπει να μάθουμε τις προθέσεις του Δήμου Ξάνθης ώστε να δηλώσουμε για 2η έδρα το γήπεδο της πόλης σας».
Όσο για τους λόγους που οι Διοικούντες του ΚΑΟΔ επέλεξαν το «Φ. Αμοιρίδης» ως εναλλακτική λύση, ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ ανέφερε:
Α.Ι.: «Πέρα από την κοντινή απόσταση, θα μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους Ξανθιώτες αλλά και τους φιλάθλους γειτονικών περιοχών να δουν από κοντά τα ντέρμπι».
 
Περιμένουν να μάθουν τις ημερομηνίες
 Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και από πλευράς Ξάνθης, σχεδόν άπαντες παρουσιάζονται θετικοί στο να προχωρήσει αυτή η συμφωνία, αυτό θα γίνει αφού πρώτα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις αγωνιστικές της Α1. Μοναδικός παράγοντας που μπορεί να ακυρώσει την ενδεχόμενη παρουσία του ΚΑΟΔ στο «Φ. Αμοιρίδης» θα είναι εάν τα ντέρμπι της δραμινής ομάδας με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, θα «πέσουν» σε ημερομηνίες όπου το ξανθιώτικο γήπεδο θα χρησιμοποιείται για άλλες εκδηλώσεις, όπως οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (Γιορτές Παλιάς Πόλης), Απόκριες, ή εάν το ίδιο διάστημα φιλοξενείται κάποια εμπορική έκθεση στο χώρο.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…