Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

0
aeroplano ploio

Τουριστικό γραφείο της Ξάνθης πληρώθηκε για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά οι κρατήσεις είναι… άφαντες. Αναζητείται ο ταξιδιωτικός πράκτορας

 

Καταγγελία στην αστυνομία από ζευγάρι ξανθιωτών που είχαν αγοράσει εισιτήρια για την Κύπρο. «Καπνός» έγιναν και οι κρατήσεις συλλόγου που διοργάνωνε εκδρομή στη Μυτιλήνη

 
Στον «αέρα» άφησε κεντρικό τουριστικό γραφείο της Ξάνθης πελάτες του, που νόμιζαν ότι είχαν κάνει κρατήσεις, αλλά λίγο πριν τα προγραμματισμένα τους ταξίδια βρέθηκαν μπροστά σε μία σφραγισμένη πόρτα και τον επιχειρηματία εξαφανισμένο!
Η είδηση, που μεταδόθηκε χθες από το thrakitoday, διέκοψε την καλοκαιρινή ραστώνη της επικαιρότητας, μιας και το περιστατικό αποτελεί αρκετά σπάνιο φαινόμενο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης.
 
Αναζητά τον επιχειρηματία η Ασφάλεια
Η είδηση έσκασε σα «βόμβα» στα τουριστικά γραφεία της πόλης και τους πολίτες, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία που κατέθεσε ένα ζευγάρι ξανθιωτών, οι οποίοι είχαν προβεί σε αγορά εισιτηρίων για τους ίδιους και μέλη της οικογενείας τους, προκειμένου να παραστούν σε γάμο στην Κύπρο. Όταν διαπίστωσαν ότι, αν και είχαν πληρώσει, δεν υπήρχαν κρατήσεις με τα ονόματά τους, κατευθύνθηκαν στην αστυνομία.
Ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης επιβεβαιώνει ότι κατατέθηκε η σχετική καταγγελία και ότι το τμήμα Ασφαλείας αναζητεί τον επιχειρηματία. Ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη με βεβαιότητα, αν πρόκειται για «κομπίνα» ή αν εκτάκτως έχει φύγει και δεν εντοπίζεται ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου.
 
Έδωσαν προκαταβολή, αλλά δεν έγιναν καν κρατήσεις!
Υπόψη μας, πλην της περίπτωσης των ατόμων με προορισμό την Κύπρο, τέθηκε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σύλλογος από την Καβάλα, ο οποίος διοργάνωνε ταξίδι για μέλη του και είχε καταβάλει προκαταβολή στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο, με προορισμό τη Μυτιλήνη, ωστόσο μόλις αυτή την εβδομάδα οι διοργανωτές διαπίστωσαν ότι στο πλοίο και το ξενοδοχείο δεν έχει γίνει καν κράτηση. Απευθύνθηκαν αμέσως σε άλλο τουριστικό γραφείο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν εισιτήρια καθυστερημένα, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
Σε ορισμένους ταξιδιώτες υπήρξε σχετικός προβληματισμός, για το κατά πόσο ισχύουν τα δικά τους εισιτήρια, ωστόσο τα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι οι δικές τους μετακινήσεις και διακοπές θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
 
Αντιμέτωπος με οικονομικές δυσκολίες
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το «Ε» προέκυψε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν αντιμέτωπος με χρέη προς διάφορες κατευθύνσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να διαγραφεί από την ΙΑΤΑ (διεθνής ένωση αερομεταφορέων) πριν από κάποιο διάστημα και να προβαίνει σε κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων για τους πελάτες του, είτε μέσω της προσωπικής πιστωτικής του κάρτας, είτε μέσω άλλων ταξιδιωτικών γραφείων. Αυτές οι δραστηριότητες βρισκόταν βέβαια στο πλαίσιο της νομιμότητας, ωστόσο θέματα προέκυψαν σε περιπτώσεις που κάποιοι μεμονωμένοι πελάτες του ζήτησαν να κλείσει εισιτήρια, αλλά διαπίστωσαν στη συνέχεια (στο αεροδρόμιο ή νωρίτερα) ότι οι κρατήσεις δεν είχαν γίνει. Αυτό περιήλθε στη γνώση άλλων τουριστικών γραφείων, που είτε κλήθηκαν να κλείσουν εσπευσμένα την τελευταία στιγμή εισιτήριο για το λόγο αυτό, είτε γιατί είδαν ότι σε πελάτη του τουριστικού αυτού γραφείου δεν είχε δοθεί κανονικό εισιτήριο, αλλά μόνο η εκτύπωση των διαθέσιμων δρομολογίων.
Αποκορύφωμα των δυσκολιών που αντιμετώπιζε ο επιχειρηματίας ήταν η σφράγιση της εισόδου του γραφείου του το Σάββατο. Την ίδια μέρα, εθεάθη σε παραλία της περιοχής και έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί, ενώ δεν μπορούν να τον βρουν ακόμη και πολύ στενοί συνεργάτες του.
Αν και με βάση την καταγγελία υπάρχει «οσμή» απάτης, δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της εξαφάνισης του επιχειρηματία, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…