Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ικανοποιημένη η Πολιτεία από τη συμμετοχή των μαθητών στη διδασκαλία του Κορανίου

Ικανοποιημένη η Πολιτεία από τη συμμετοχή των μαθητών στη διδασκαλία του Κορανίου

0
iftar 2014

Γεύμα Ιφτάρ με ευχές στους μουσουλμάνους συμπολίτες και απολογισμό των αιτημάτων της μειονότητας που ευοδώθηκαν

 

Ν. Πιπερίγκος: «Θα πρέπει να είναι πλέον σαφές σε όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η Πολιτεία σταθερά, αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα, ένα προς ένα, τα προβλήματα πού ταλανίζουν εδώ και χρόνια την μειονότητα»

 

Για τρίτη χρονιά ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης, κ. Νικόλαος Πιπερίγκος παρέθεσε δείπνο καταλύσεως της νηστείας του Ραμαντάν (Ιφτάρ), το βράδυ της Παρασκευής, αυτή τη φορά στην Ξάνθη, προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή των μουσουλμάνων συμπολιτών μας και να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να μεταφέρει τη διαρκή προσήλωση της Πολιτείας στα αιτήματα της μουσουλμανικής μειονότητας.
Στο δείπνο ιφτάρ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νέος δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι τρεις μουφτήδες της Θράκης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, Πρόεδροι των Διαχειριστικών Επιτροπών Μουσουλμανικής περιουσίας Ξάνθης και Κομοτηνής, Ιμάμηδες, Θεολόγοι, Ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής θρησκείας και θρησκευτικοί λειτουργοί των τεμενών των τριών Μουφτειών της Θράκης, δάσκαλοι και καθηγητές.
Σχετικά με τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο κ. Πιπερίγκος τόνισε: «πιστεύω ότι, μέσα στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας, και με σεβασμό στην πολυπολιτισμική ιστορική παράδοση της περιοχής μας, είναι αυτονόητο να παρατίθεται από πλευράς Πολιτείας ένα τέτοιο Ιφτάρ προς τιμήν των θρησκευτικών και εκπαιδευτικών εκπροσώπων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας στη Θράκη».
 
150 ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά
Ο κ. Πιπερίγκος μετέφερε τις ευχές του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλαντζή, υπογραμμίζοντας τη δική τους προσωπική συμβολή στην ενασχόληση και διεκπεραίωση ζητημάτων που απασχολούν τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και τη βαρύτητα που δίνει η Ελληνική Πολιτεία μέσω αυτού και όλων των υπόλοιπων αρμοδίων στη συνεργασία με τους εκπροσώπους της μειονότητας προς όφελος της τελευταίας.
Όσον αφορά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί σε θέματα που αφορούν τη μειονότητα, ο ίδιος, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των πιο ουσιαστικών παραμέτρων, σημείωσε: «από το περυσινό Ραμαντάν μέχρι σήμερα η Πολιτεία εφάρμοσε τον νόμο των Ιεροδιδασκάλων και το νόμο για την ρύθμιση των πολεοδομικών ζητημάτων των τεμενών στην Θράκη. Η σταθερή βούληση της Πολιτείας για την επίλυση χρονίζοντων προβλημάτων των συμπολιτών μας δεν είναι ζητούμενο είναι δεδομένο», ενώ μετέφερε και την ικανοποίηση της Πολιτείας για την συμμετοχή των μουσουλμάνων μαθητών των δημοσίων σχολείων στην διδασκαλία του Κορανίου. Ενημέρωσε δε ότι ήδη ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες διαδικασίες επιλογής και ήδη προσλήφθηκαν οι πρώτοι ογδόντα πέντε από τους 240 ιεροδιδασκάλους πού προβλέπονται στον νόμο και ανακοίνωσε ότι φέτος, θα προσληφθούν 150. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εργασιακή αποκατάσταση των μουσουλμάνων θρησκευτικών λειτουργών, οι οποίοι πλέον, όπως επεσήμανε, «απολαμβάνουν την μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας, όπως και οι χριστιανοί ομόλογοι τους», αποτελώντας μάλιστα την πρώτη χώρα της Ευρώπης που το πράττει.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…