Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Μητρόπολη Ξάνθη συνιστά αποχή από τα κυριακάτικα ψώνια

Η Μητρόπολη Ξάνθη συνιστά αποχή από τα κυριακάτικα ψώνια

0
pote doyleia kyriaki

Αντιδρά έντονα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας χαρακτηρίζοντας τη προσπάθεια αποχρηστιανοποίσης και έκφραση του αδηφάγου καπισταλισμού

 
 
Δείγμα της προσπάθειας αποχριστιανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και έκφρασης του αδηφάγου καπιταλισμού χαρακτηρίζει η Μητρόπολη Ξάνθης το μέτρο της κατάργησης της αργίας της Κυριακής για τους εμπόρους. «1.700 χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή της από τον Άγιο Ισαπόστολο Κωνσταντίνο τον Μέγα». Μάλιστα, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική της να εμφανίσει αρχικά το μέτρο σαν πιλοτική εφαρμογή ανοίγματος των καταστημάτων μόνο μία Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και τώρα προωθεί την πλήρη κατάργηση της Κυριακής σε 10 περιοχές της χώρας.
Η Μητρόπολη της Ξάνθης με αιχμηρή ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι: «η αργία της Κυριακής είναι κάτι το ιερό για τον Έλληνα ακόμη από τα αρχαία χρόνια. Δε θεσπίστηκε μόνο για την ανάπαυση από τον κόπο της εβδομάδας, αλλά δίνει και την ευκαιρία να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από το επίσημο κυριακάτικο τραπέζι, να ζήσουμε όχι ως μεμονωμένα άτομα, αλλά ως οικογένεια, ως παρέα, με γείτονες και φίλους, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Η Κυριακή αργία επίσης μας δίνει την εικαιρία να γιορτάσουμε τη μέρα αυτή όπως επιτάσσει το όνομά της: ως ημέρα Κυρίου, αφιερωμένη στη δικιά Του λατρεία, με τον εκκλησιασμό και τη συνάντηση με τους φίλους για καφέ μετά τη Θεία Λειτουργία, με μια εκδρομή σε ναούς της υπαίθρου, με το να επισκεφθούμε τους γέρους γονείς μας στο χωριό, να ξαναβρούμε τις ρίζες μας».
Μάλιστα, ο συντάκτης προχωρά και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: «ο αδηφάγος καπιταλισμός λατρεύει ως Θεό του μόνο το κέρδος και θυσιάζει στον Μολώχ του χρήματος πρόσωπα και κοινωνίες ολόκληρες» και προσθέτει: «εδώ εντοπίζεται και η ευθύνη μας, όλων όσων θέλουμε όχι μόνο να ονομαζόμαστε, αλλά και να είμαστε χριστιανοί. Πρέπει να ομολογήσουμε με ειλικρίνεια ότι εμείς πρώτοι, απέχοντας από τον κυριακάτικο εκκλησιασμό αφαιρέσαμε από την Κυριακή την ιερότητά της. Όμως ότι χάνει την ιερότητά του είναι καταδικασμένο στο θάνατο. Αφού σμικρύναμε την Κυριακή από ημέρα Κυρίου σε ημέρα ξεκούρασης, τώρα κινδυνεύουμε να τη χάσουμε εντελώς».
Μάλιστα, η Μητρόπολη Ξάνθης συνιστά στους πιστούς αποχή από αυτό το «ανθελληνικό»
Μέτρο και αντιπροτείνει μεγαλύτερη συμμετοχή στη λειτουργία της Κυριακής. Ακόμη συμπληρώνει, στον ίδιο οξύ τόνο: «η κυβέρνηση και η Βουλή που εξακολουθούν να ορκίζονται στο όνομα της Αγίας Τριάδας θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούν ένα λαό που είναι ορθόδοξος στα βάθη της ύπαρξής του και να μην τον εξανδραποδίζουν υποβιβάζοντας τη χώρα στο επίπεδο εξωτικών τουριστικών «παραδείσων», που είναι «παράδεισος» μόνο για τους αλλοδαπούς τουρίστες και γίνονται κόλαση ανυπόφορη για τους πολίτες τους».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…