Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γραφείο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής για τους εργαζόμενους στην Ξάνθη

Γραφείο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής για τους εργαζόμενους στην Ξάνθη

0
Ergatiko-empros

Μπορείτε ν’ απευθύνεστε καθημερινά τις πρωινές ώρες από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. και στο 25410 84385 για ραντεβού το απόγευμα

 

Είναι ένα από τα 15 πανελλαδικά. Μια πρωτοβουλία στα πλαίσια της στήριξης των εργαζομένων από το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ

 
 
Μια δομή «ανάχωμα» για τους εργαζόμενους μπρος στη…λαίλαπα των ανατροπών που έχουν επέλθει στις εργασιακές σχέσεις και στα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά τους δικαιώματα κατ’ επιταγή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αποτελεί το Γραφείο Πληροφόρησης και παροχής απαντήσεων από εξειδικευμένους νομικούς που στήθηκε με πρωτοβουλία του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ. Συνολικά από τον Φεβρουάριο λειτουργούν 15 Γραφεία πανελλαδικά εκ των οποίων ένα στην Ξάνθη και παρέχουν πληροφόρηση με έμφαση στην κοινωνική ασφάλιση στην εργασιακές σχέσεις απασχόληση.
 
Μπορείτε ν’ απευθυνθείτε καθημερινά τις πρωινές ώρες και στο 25410 84385 για ραντεβού το απόγευμα
Το Γραφείο Πληροφόρησης στεγάζεται σε αίθουσα στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και λειτουργεί καθημερινά από τις 8 .30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Είναι στελεχωμένο από μια εξειδικευμένη υπάλληλο την κα Κατσιλίδου Ειρήνη η οποία με τις κατάλληλες ερωτήσεις συλλέγει όλα τα στοιχεία ώστε να ολοκληρώσει το ιστορικό του εργαζομένου ή συνταξιούχου, διατυπώνει τα ερωτήματα για τα οποία ζητούνται απαντήσεις απ’ αυτούς και τα αποστέλλει στα κεντρικά του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ. Εξειδικευμένοι νομικοί του ΙΝΕ επεξεργάζονται τα ερωτήματα και με βάση το ιστορικό του κάθε εργαζόμενου ή συνταξιούχου δίνονται οι ενδεικνυόμενες κατά περίπτωση νομικές ή ασφαλιστικές απαντήσεις μέσα σε μια εβδομάδα! Επειδή όμως κάποιοι εργάζονται πρωί μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 25410 84385 και να κλείσουν ραντεβού με την κα Κατσιλίδου για το απόγευμα.
 
Δωρεάν νομικές συμβουλές από τους εργατολόγους του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ
Όπως αναφέρει η δικηγόρος του ΕΚΞ κα Χρυσούλα Βερβερίδου η δομή αυτή έρχεται να καλύψει το κενό πληροφόρησης που υπάρχει στους εργαζόμενους καθώς έχουν επέλθει τεράστιες αλλαγές και ανατροπές εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και οι εργαζόμενοι όταν για παράδειγμα έχουν αντιδικίες με τους εργοδότες τους ή θέλουν να πληροφορηθούν για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα πρέπει να απευθύνονται σε εργατολόγους και να πληρώνουν αδρά τις νομικές συμβουλές ενώ τώρα αυτή η υπηρεσία με πρωτοβουλία του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ παρέχεται δωρεάν: «Οι ανάγκες για πληροφόρηση είναι τεράστιες όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Υπάρχει μια δαιδαλώδης εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και ως εκ τούτου μεγάλο κενό πληροφόρησης. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το ΙΝΕ –ΓΣΕΕ παρέχοντας δωρεάν νομικές συμβουλές. Είναι μια δομή στήριξης για τους εργαζόμενους».
Όπως επίσης σημείωσε η κα Βερβερίδου στην περιφέρεια μας λειτουργεί ένα ακόμη Γραφείο στην Δράμα. Όμως το Περιφερειακό ΙΝΕ – ΓΣΕΕ προτίθεται να στελεχώσει και να λειτουργήσει τη δομή αυτή σ’ όλες τις πρωτεύουσες των νομών της ΑΜΘ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…