Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έτοιμη η Ξάνθη σε περίπτωση σεισμού

Έτοιμη η Ξάνθη σε περίπτωση σεισμού

0
karalidis zagnaferis

Το Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης σύσκεψη με θέμα τον σχεδιασμό αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων

 

Καραλίδης και Ζαγναφέρης μιλούν για την σημασία της προετοιμασίας των υπηρεσιών αλλά και του ελέγχου αποδοτικότητας του σχεδίου

 
 
Με κύριο θέμα την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων πραγματοποίησε σύσκεψη το πρωί της Τρίτης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Τα μέλη του οργάνου προχώρησαν στο σχεδιασμό των ενεργειών που θα πρέπει να κάνουν τόσο προληπτικά όσο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ορίζοντας τις αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας.
 
Φ. Καραλίδης: «Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περίπτωση σεισμικών φαινομένων»
«Σήμερα έγινε μια σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας με κύριο θέμα τον σχεδιασμό αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων στην περιοχή μας και ευρύτερα στην περιφέρεια. Είμαστε από τους πρώτους νομούς που προβήκαμε στο σχεδιασμό σε αυτό το επίπεδο, όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση και έχουμε διασφαλίσει σχέδια αντιμετώπισης τους» αναφέρει στο «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης συμπληρώνοντας «δεν αρκεί, όμως, αυτά τα σχέδια να υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Πρέπει να ενημερώνονται οι φορείς που μπορεί να εμπλακούν σε ένα τέτοιο φαινόμενο, που είναι οι Δήμοι κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερον οι κρατικές υπηρεσίες, όπως είναι η Πυροσβεστική, ο Στρατός, η Αστυνομία, το Λιμενικό, τα Δασαρχεία, το Νοσοκομείο και οι εθελοντικές ομάδες, καθώς επίσης και οι υπηρεσίες της περιφέρειας».
Ο ίδιος, μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημειώνει ότι έτοιμοι σε ένα επίπεδο είναι κυρίως οι κρατικοί φορείς, οι οποίοι έχουν επίσημα σχέδια εμπλοκής σε τέτοια φαινόμενα, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να προετοιμάσουν τις υπηρεσίες τους και να καταγράψουν όποιες ελλείψεις υπάρχουν, ώστε να μπορέσουν έχουν την καλύτερη δυνατή εμπλοκή και παροχή υπηρεσιών.
 
Ασκήσεις σεισμού σε σχολεία και Δημόσιες Υπηρεσίες
Ο κ. Καραλίδης μίλησε και για την πρόταση που έκανε στον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Ζαγναφέρη για άσκηση σεισμού στα σχολεία κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο τελευταίος, αφού τόνισε πως είχε μια άριστη συνεργασία με τον κ. Καραλίδη όλα αυτά τα χρόνια, σημείωσε πως «τα πραγματικά προβλήματα θα φανούν στην πράξη. Γι’ αυτό και εγώ θα συμφωνήσω με τον κ. Καραλίδη ότι χρειάζεται να γίνει ένα πείραμα στην πράξη τόσο σε σχολεία όσο και σε άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν αυτά που σχεδιάζουμε βοηθούν όντως στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου».
Τέλος, και οι δύο υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να γίνει εκτός των άλλων και έλεγχος τις στατικότητας των κτιρίων.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…