Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δημόσιο Ίδρυμα το Ψυχολογικό…επιτέλους!

Δημόσιο Ίδρυμα το Ψυχολογικό…επιτέλους!

0
Psixologiko

Ψηφίζεται σήμερα διάταξη στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση που το μετατρέπει σε ΝΠΔΔ

 

Το πάλεψαν οι πολιτικοί μας Σαλτούρος – Κοντός και το πέτυχαν…

 
 
Και μπορεί μεν να τους βγάζουν την ψυχή (όπως γράφαμε στο χθεσινό μας φύλλο) για να πληρώσουν τους 10 εργαζόμενους στο Ψυχολογικό και να είναι όμηροι «της αναλγησίας του δημόσιου κατεστημένου και της γραφειοκρατίας», όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους αφού τους χρεωστάνε 8 μήνες μισθούς, ωστόσο τα βάσανά τους φαίνεται πως τελειώνουν καθώς από σήμερα θα λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία υπό την αιγίδα του κράτους και την χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού αφού πλέον θα είναι ΝΠΔΔ!
 
ΝΠΔΔ το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης – Ψηφίζεται σήμερα η διάταξη
Αποτελούσε πάγιο αίτημα εργαζομένων και φορέων που διοικούν το Κέντρο από τότε που ξεκίνησε η κατάργηση, η συγχώνευση Ιδρυμάτων Πρόνοιας και η διακοπή χρηματοδότησης από το υπουργείο Οικονομικών και φημολογούνταν ότι θα έκλεινε το Ψυχολογικό Κέντρο της Ξάνθης, η ένταξή του στο ίδιο καθεστώς με τον αντίστοιχο Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος που εξ’ αρχής από ΝΠΙΔ περιήλθε στο Δημόσιο ως ΝΠΔΔ. Αντίθετα το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης που είναι παράρτημά του είτε εκ παραδρομής είτε εκ δόλου (υποστηρίζουν κάποιοι) παρέμεινε ως ΝΠΙΔ με χρηματοδότηση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω περιφέρειας. Τώρα όμως διορθώνεται δια νόμου αυτή η στρέβλωση και συγκεκριμένα με μια διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που ψηφίζεται σήμερα.
 
Το πάλεψαν οι πολιτικοί μας Σαλτούρος – Κοντός και το πέτυχαν…
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ένταξη αυτής της διάταξης και η έγκρισή της από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκης ώστε να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων οφείλεται στις προσπάθειες του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρη Σαλτούρου στις οποίες συνέδραμε και ο βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα και με το αίτημα αυτό είχαν προηγηθεί επαφές και του προέδρου του Κέντρου, μητροπολίτη Παντελεήμονα στην Αθήνα  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …