Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν την «βγάζει καθαρή» το Τμήμα Καθαριότητας

Δεν την «βγάζει καθαρή» το Τμήμα Καθαριότητας

0
kathariotita

Καθημερινά παράπονα από τους πολίτες για τις υπηρεσίες του δήμου στον τομέα της καθαριότητας

 

Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα που έχουν πετάξει ασυνείδητοι πολίτες δίπλα σε κάδους «περιμένουν» για μήνες κάποιον να τα μαζέψει

 
 
Σκουπίδια, μπάζα, έπιπλα και κλαδιά δέντρων είναι μόνο λίγα από τα αντικείμενα που μπορεί να βρει κανείς πεταμένα δίπλα σε κάδους σε διάφορες γωνιές της πόλης μας. Οι κάτοικοι, όπως φαίνεται δεν σέβονται ούτε τις ίδιες τους τις γειτονιές, τις οποίες πολλές φορές μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο. Η κακιά αυτή συνήθεια μάλιστα φαίνεται να δυσκολεύει ακόμη περισσότεροι το έργο του Τμήματος Καθαριότητας του δήμου, το οποίο αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αρμοδιότητές του έτσι και αλλιώς.
 
Σκουπιδότοπος στην Μεσολογγίου
Κατάληψη σε οικόπεδο του δήμου, που βρίσκεται επί της οδού Μεσολογγίου και Σκιάθου γωνία, έκαναν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι πέρα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους και το παρατημένο τροχόσπιτο πετούν γύρω από τους κάδους ο,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Σκουπίδια, μπάζα, έπιπλα, οικοδομικά υλικά που έχουν περισσέψει, αλλά και κλαδιά από δέντρα είναι μόνο λίγα από τα αντικείμενα που «στολίζουν» το συγκεκριμένο σημείο. Την τραγική εικόνα της ευρωπαϊκής πόλης εν έτη 2014, όμως, έρχεται να ολοκληρώσουν ένα παρατημένο αυτοκίνητο 4χ4 και χόρτα περιμετρικά του οικοπέδου.
 
Περιμένοντας κάποιον να τα μαζέψει
Πάνω από δυο μήνες στολίζουν την οδό Τζαβέλα ένας ξεχαρβαλωμένος καναπές και ένας μεγάλος σωρός από χόρτα. Κάτοικοι της γύρω περιοχής, όπως φαίνεται, μπέρδεψαν την έννοια του κάδου και θεώρησαν καλό να αφήσουν παραπλεύρως από αυτόν ότι τους ήταν άχρηστο και δεν χωρούσε μέσα. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής παραπονιούνται για αυτή την εικόνα της γειτονιάς τους και ζητούν από τον δήμο να επιληφθεί του θέματος. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετό καιρό ακόμα, καθώς οι υπάλληλοι του δήμου περνούν καθημερινά από το σημείο εδώ και 2 μήνες και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τα μαζέψουν.
 
Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους πολίτες
Με την Δημοτική Αρχή τα έχουν βάλει οι υπόλοιποι κάτοικοι που βλέπουν τις γειτονιές τους να παρουσιάζουν τριτοκοσμικές εικόνες. Οι ίδιοι ζητούν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Τάσο Θεοδωρίδη να επιληφθεί άμεσα επί του θέματος αφήνοντας αιχμές για τις αδυναμίες του τμήματος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του.
Βέβαια, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα εν λόγω αντικείμενα δεν βρέθηκαν μόνα τους εκεί, καθώς και ότι είναι παράνομη η απόρριψη μεγάλων αντικειμένων, εάν δεν έρθει πρώτα σε επαφή ο ενδιαφερόμενος με τον δήμο.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …