Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δεν δεσμεύτηκε για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής ο Κικίλιας

Δεν δεσμεύτηκε για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής ο Κικίλιας

0
kikilias xanthiforeis

Απάντησε ότι θα το εξετάσει στους φορείς της Ξάνθης που του έθεσαν μετ’ επιτάσεως το αίτημα

 

Δεσμεύτηκε να αναβαθμίσει τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών. Παραδόθηκαν 3 αστυνομικά οχήματα

 
 
Το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης έθεσαν από κοινού οι φορείς του τόπου στον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη στα πλαίσια της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Κικίλιας με τη συνοδεία του ήλθε στην Ξάνθη το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουλίου και πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Μητροπολιτικό Μέγαρο Ξάνθης, όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων. Στην κλειστή σύσκεψη επί 1,5 περίπου ώρα που ακολούθησε συμμετείχαν ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης. Στη συνοδεία του υπουργού ήταν ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης ενώ στην αστυνομική του συνοδεία ο αστυνομικός διευθυντής Έβρου κ. Τσουκνάδης και ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης.    
 
Του ζήτησαν μετ’ επιτάσεως ν’ ανοίξει η Σχολή
Όπως αναφέρθηκε και στις δηλώσεις τόσο του κ. Παντελεήμονα όσο και του υπουργού καθώς και του βουλευτή κ. Κοντού, στη σύσκεψη κυριάρχησε το θέμα της Αστυνομικής Σχολής η οποία τον Αύγουστο του 2012 με αιφνίδια απόφαση του τότε υπουργού κ. Δένδια έκλεισε και μετατράπηκε σε Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών. Ή απόφαση αυτή τότε βρήκε έντονη αντίδραση από τους φορείς, με κινητοποιήσεις και συναντήσεις στην Αθήνα οι οποίοι και έλαβαν ως απάντηση ότι το μέτρο είναι προσωρινό. Έκτοτε ουδέν (μονιμότερο του προσωρινού…)!
Η απάντηση που πήραν από τον νέο υπουργό(μόλις 18 ημερών) είναι (τι άλλο;) ότι θα το εξετάσει θα το μελετήσει προσεκτικά και θα απαντήσει. Ο κ. υπουργός επιφυλάχτηκε να υποσχεθεί ή να δεσμευτεί για οτιδήποτε καθώς όπως είπε: «Θεωρούμε ότι έχουμε περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι έλληνες πολιτικοί υπόσχοντας πράγματα μπροστά στις κάμερες και στις τηλεοράσεις».
 
Τι είπε ο υπουργός Κ. Κικίλιας για τα Κέντρα Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών Έβρου – Ξάνθης – Δραμας
Να σημειώσουμε ότι αμέσως μετά ο υπουργός συνοδευόμενος από τους βουλευτές επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών (πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης) όπου και συζήτησε με τους αρμόδιους αστυνομικούς και ενημερώθηκε για θέματα του Κέντρου. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στην Δράμα στο Κέντρο του Παρανεστίου. Ο Υπουργός κατά την αποχώρησή του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχα πράγματι, μία εξαιρετικά χρήσιμη επίσκεψη, χθες στην περιοχή του Έβρου και σήμερα εδώ στη Δράμα.
Διαπίστωσα από κοντά την πρόοδο που έχει επιτελεστεί σε επίπεδο δομών και έργων στον τομέα της διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Αυτές τις δύο ημέρες ενημερώθηκα από τους ίδιους τους Αστυνομικούς για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.
Με τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποίησα, διαμόρφωσα μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στόχος μου είναι πλέον οι επόμενες κινήσεις, να δημιουργηθούν δηλαδή οι προϋποθέσεις, όλα τα απαραίτητα βήματα, που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή την ακριτική περιοχή.
Πρώτες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι η χθεσινή παράδοση τριών οχημάτων για την ενίσχυση του στόλου των τοπικών Αστυνομικών Αρχών, η επισκευή των ακινητοποιημένων οχημάτων που ξεκινά άμεσα και η απόκτηση πολύ σύντομα νέων οχημάτων με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
Καταλήγω, λέγοντας το εξής: Καθημερινά για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης επιχειρούν σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες αστυνομικοί, ένα σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο έργο που προσφέρουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.
Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσα στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
 
«Μας το οφείλουν γιατί μας το υποσχέθηκαν ότι θα είναι προσωρινό…»
 Παντελεήμων: «Όλοι οι φορείς θέσαμε το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Δοκίμων αστυφυλάκων Ξάνθης γιατί αυτό που μας υποσχέθηκαν ήταν η φύλαξη των ανθρώπων αυτών που θεωρούνται λαθρομετανάστες είναι ένα μέτρο προσωρινό. Επομένως μας το οφείλουν γιατί μας το υποσχέθηκαν. Ο κ. υπουργός έχει 18 μέρες που ανέλαβε καθήκοντα και είναι προς τιμήν του που αυτό το διήμερο το αφιέρωσε στην Θράκη. Θα το δει το θέμα γιατί το να υποσχεθεί κανείς ναι ή όχι είναι κάτι πρόχειρο. Εμείς όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα το δει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
 
“Θα γίνει το καλύτερο δυνατό εφόσον όμως μελετήσουμε την κατάσταση…”
Κικίλιας: «Είναι μεγάλη τιμή για μας που μας δέχτηκε ο σεβασμιώτατος και είχαμε την ευκαιρία μαζί με τους βουλευτές μας και το ν πρόεδρος του Επιμελητηρίου και όλους τους φορείς να συζητήσουμε για πράγματα κοινού ενδιαφέροντος με πολύ μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα τόσο σημαντικά που αφορούν το υπουργείο και έχουν άλλες σημαντικές προεκτάσεις στην περιοχή. Όπως σας είπε ο σεβασμιότατος εγώ δεν είμαι άνθρωπος των υποσχέσεων, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη η οποία υπάρχει παρόλο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση ειδικά από τα υδάτινα σύνορά μας της εισροής παρανόμων μεταναστών όσο αποσταθεροποιείται η κατάσταση στην ανατολική λεκάνη της Μεσόγειου και αυτές οι χώρες ζουν μια κρίση πολύ μεγάλη έτσι αντιμετωπίζουμε και μεις μια ανθρωπιστική κρίση. Θα γίνει το καλύτερο δυνατό εφόσον όμως μελετήσουμε την κατάσταση και δούμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Θεωρούμε ότι έχουμε περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι έλληνες πολιτικοί υπόσχοντας πράγματα μπροστά στις κάμερες και στις τηλεοράσεις».

 
«Όλοι μας θέσαμε το θέμα της επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής…»
Κοντός: «Μου έδωσε μεγάλη χαρά που είναι ο φίλος υπουργός στην Ξάνθη. Τον τιμά ιδιαίτερα ότι 18 μέρες μετά την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του αποφάσισε να ξεκινήσει τις επισκέψεις του στην Ελλάδα από την Θράκη και όλοι μας θέσαμε το θέμα της επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής και ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα, να το μελετήσει και σύντομα να έχουμε μια απάντηση και ελπίζω να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…