Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς παιδική χαρά τα παιδιά της Ξάνθης

Χωρίς παιδική χαρά τα παιδιά της Ξάνθης

0
paidiki xara

Μπήκαν λουκέτα στις περιφραγμένες. Με ευθύνη των γονέων παίζουν στις υπόλοιπες

 

Χρειάζονται 2 – 2.50 εκ. ευρώ για να λειτουργήσουν και οι 43 παιδικές χαρές του δήμου Ξάνθης – Ο νέος δήμαρχος θ’ αποφασίσει πόσες θα λειτουργήσει

 
 
«Κάηκαν με το γάλα φυσάνε και το γιαούρτι» στο υπουργείο Εσωτερικών και από την χαλαρή νομοθεσία για τις παιδικές χαρές έχουν τόσο αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο με τις προδιαγραφές που θέτουν ώστε θα μείνουν τα παιδιά μας με 3 – 4 παιδικές χαρές αφού είναι αδύνατο ο δήμος να τις λειτουργήσει όλες με τόσο κόστος!
 
Χρειάζονται 2 – 2.50 εκ. ευρώ για να λειτουργήσουν και οι 43 παιδικές χαρές του δήμου Ξάνθης
Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Νίκος Σπυριδόπουλος η Επιτροπή που ορίστηκε για τον έλεγχο των παιδικών χαρών του δήμου μας υπολόγισε πως για να λειτουργήσουν και οι 43 με τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο θα χρειαστεί ο δήμος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς προϋπολογίστηκαν έξοδα 2 – 2.50 εκ. ευρώ! Υπενθυμίζουμε ότι χρειάζονται πιστοποιημένα όργανα, φύλακες, περίφραξη και έως και έλεγχο από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αν τα όργανα είναι κατάλληλα!
Στο μεταξύ με νέα τροποποιητική απόφαση του ΥΠΕΣ καθορίζεται με σαφήνεια η ευθύνη του κατασκευαστή των παιχνιδιών και η απαραίτητη ύπαρξη πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου για τον εξοπλισμό. Προσδιορίζεται το πεδίο ευθύνης των δημοτικών Αρχών και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούν κατά την ανακαίνιση, δημιουργία και συντήρηση των παιδικών χαρών.
Πλέον, για να κατασκευάσει ένας δήμος παιδική χαρά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστοποιητικού λειτουργίας.
Σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, για τους εξοπλισμούς που έχουν εγκατασταθεί μετά τον Νοέμβριο του 1998, εφαρμόζονται τα πρότυπα που ίσχυαν κατά τον χρόνο της εγκατάστασής τους. Για εξοπλισμούς για τους οποίους δεν προκύπτει χρόνος εγκατάστασης, ή δεν υφίσταται φάκελος κατασκευαστή με αναλυτικά στοιχεία, ο ΟΤΑ υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές επεμβάσεις. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση συγκρότησης και λειτουργίας Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών.
 
Ο δήμος Ξάνθης έκλεισε και τις 4 περιφραγμένες και τα παιδιά παίζουν σε ανοιχτές με ευθύνη των γονέων
Όπως είπε ο κ. Σπυριδόπουλος έχει μπει λουκέτο στις 3 – 4 περιφραγμένες παιδικές χαρές του δήμου μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Στο μεταξύ – σύμφωνα με πληροφορίες μας – το αδιαχώρητο γίνεται στην ανοιχτή παιδική χαρά στο πάρκο της Μεξικάνας. Οι γονείς πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους αφού και όλες οι περιφραγμένες είναι κλειστές (Πίσω από το διοικητήριο, στον Κήπο στην Κυψέλη. Απομένει πλέον στον νέο δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο να ν’ αποφασίσει πόσες τελικά ποδικές χαρές θα λειτουργήσει αλλά και να ορίσει υπεύθυνο για τις παιδικές χαρές όπως απαιτεί ο νόμος Μια θέση με μεγάλη ευθύνη για ευνόητους λόγους.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχύτητες οπτικών ινών σε ακόμα πιο προσιτές τιμές στην Ξάνθη

COSMOTE: Προγράμματα Fiber To The Home με επιδότηση €200 για 24 μήνες Σε εγγυημένες ταχύτη…