Σχόλια 22/07/14

0
Σημασία έχει ποιος είσαι, όχι ποιους-και πόσους-σκοτώνεις.


 
 
Εν αναμονή
 Θέμα ημερών είναι η έκδοση των αποφάσεων από το τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής επί των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από ενδιαφερόμενους για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Οι ενστάσεις αφορούν τις αποφάσεις που εκδόθηκαν σχετικά με την καταμέτρηση του αρμόδιου δικαστηρίου.
Συνολικά ενστάσεις υποβλήθηκαν για το δήμο Ξάνθης και τα Κιμμέρια όπως και στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου. Όλες οι ενστάσεις στρέφονται ως προς τον αριθμό των σταυρών από πλευράς υποψηφίων που θεωρούν ότι έγινε εις βάρος τους λάθος κατά την καταμέτρηση των σταυρών και δεν εξελέγησαν.
-Σύντομα τα νέα και η λήξη της όποιας αγωνίας.
«Ε»


 
Λόγια – λόγια
 Μας έχουν φλομώσει στα λόγια για το θέμα του Ασφαλιστικού χρόνια τώρα οι πολιτικοί μας και στην ουσία του όλου θέματος ελάχιστα άλλαξαν για να το βελτιώσουν.
Έτσι, η πλειονότητα των συνταξιούχων του ΙΚΑ φεύγει νωρίτερα, οι ένστολοι παίρνουν σύνταξη στο 53ο έτος της ηλικίας τους, πολυνομία, διαφορετικότητα στις παροχές, άσχετες και επιβλαβείς – δήθεν – ενοποιήσεις, βαβέλ παροχών, πολλές διοικήσεις με σπατάλη εσόδων, πολλά λογιστήρια, ληξιπρόθεσμες οφειλές τεράστιες, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθιστούν την Ελλάδα χώρα συνταξιούχων, γηρασμένη και τρόφιμο των διαφόρων καφέ.
Είναι λυπηρό, αλλά θα πρέπει να ομολογηθεί: Οι εργαζόμενοι σε κάποια καίρια πόστα είχαν δημιουργήσει μέσω του συνδικαλιστικούς τους κινήματος, Ταμεία με πλήθος ειδικών προσφορών και υψηλότατων συντάξεων, εφάπαξ και άλλα προνόμια.
Δυστυχώς, χρόνια πολλά μετά, έγιναν κάποιες προσπάθειες αλλά όπως φάνηκε από τη μελέτη των ΚΕΠΕ ήταν άτολμες και μισές. Όπως πάντα όταν πρόκειται να θιγεί η ιερή αγελάδα, το ελληνικό Δημόσιο.
«Ε»


 
Σωστή απόφαση
 Πολύ σωστά πράττει η διοίκηση του Γηροκομείου Ξάνθης, η οποία αποφάσισε να εκποιήσει 7 ακίνητα που διαθέτει από δωρεές και προσφορές προς το ίδρυμα.
Σκοπός της αξιοποίησης αυτής, το να συνεχίσουν και ολοκληρωθούν έργα στο κτίριο που είναι απαραίτητα για την αναβάθμισή του.
Πρόκειται για ακίνητα που αποδίδουν ελάχιστα έσοδα το μήνα, κάποια και εκτός Ξάνθης, και κρίθηκε πως ήταν προτιμότερη η πώλησή τους.
«Ε»


 
Περί Δροσεριτών
 Είναι προφανές πως όταν γίνεται αναφορά στο Δροσερό και τους Δροσερίτες πως αυτή δεν αφορά το σύνολο των κατοίκων. Εξάλλου αυτό θα ήταν και άδικο. Όμως μια σημαντική μερίδα αυτών, δυστυχώς, συνεχίζουν να λειτουργούν με τελείως αρνητικά και αντικοινωνικά δεδομένα.
Κι αυτοί είναι που έχουν γίνει η αιτία και η αφορμή της μεγάλης δυσφήμισης του οικισμού και των κατοίκων. Εδώ και χρόνια μάλιστα στον οικισμό έχουν εγκατασταθεί άτομα από Ορεστιάδα αλλά και Βουλγαρία, τα οποία είναι τελείως του περιθωρίου και της παρανομίας και τα οποία στο σύνολό τους έχουν πάρε-δώσε με την Αστυνομία.
Από την άλλη βέβαια, η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδηγεί αρκετούς Δροσερίτες προς τις κλεψιές, διότι αποφέρουν εύκολο χρήμα, ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί έχουν ασχοληθεί με το εμπόριο χασίς!
Δύσκολος και ιδιόμορφος οικισμός που θα πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί διότι το να «κλείνει τα μάτια» η Πολιτεία (Δήμος, Περιφέρεια, φορείς) δεν εξαφανίζουν το πρόβλημα.
«Ε»


 
 Καλή επιτυχία!
 Θερμές ευχές απευθύνουν όλοι οι βιοτέχνες στο νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών –Βιομηχάνων, αγαπητό συμπολίτη Σάκη Πατσατζή. Και του εύχονται, στη δύσκολη παρούσα οικονομική συγκυρία να καταφέρει, μαζί με τους υπόλοιπους της διοίκησης, να προωθήσει ορισμένα θέματα του κλάδου των βιοτεχνών-βιομηχάνων. Και βέβαια ανάμεσά τους το μεγάλο και σοβαρό θέμα της απόδοσης της επιδότησης εργασίας, του γνωστού 12%.
Βέβαια δυο λόγια και για τον επί σειρά ετών πρόεδρο του Συνδέσμου, αγαπητό Βασίλη Σκαρλάτο. Ο οποίος αποτύπωσε το δικό του στίγμα στη διοίκηση του Συνδέσμου, τον οποίο υπηρέτησε ανιδιοτελώς επί χρόνια.
Κρατάμε τη δήλωσή του ως παρακαταθήκη: «Αντισταθήκαμε, είπε, στο λαϊκισμό…αγωνιστήκαμε για να γίνει πιο φιλική και αποδεκτή η επιχειρηματικότητα».
Λόγια σοφά και πραγματικά, για μια χώρα που αντί να αγκαλιάζει το επιχειρείν, το βάζει απέναντι και το πολεμάει. Δυστυχώς…
«Ε»


 
Σαμαράς: «Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη αλλά απέτυχε»
 Με αφορμή τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης ο πρωθυπουργός σε άρθρο του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, εξαίρει τη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Γράφει όμως και για τη σημερινή κατάσταση και για τη μάχη ενάντια στον λαϊκισμό. «Την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά. Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε! Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει!»


 
Μας δουλεύουν και την Κυριακή…
 Με γλαφυρό τρόπο, όπως πάντα, ο Θάνος Τζήμερος στηλίτευσε την υποκρισία των συνδικαλιστών που αντιτίθενται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Έγραψε: « “Θέλω ο εργαζόμενος να μην δουλεύει την Κυριακή” είπε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόλις τέλειωσε η εκπομπή που την έβγαλε δημοσιογράφος, τεχνικοί, γραμματεία, μακιγιέζ, σεκιούριτι κ.λπ. του καναλιού που δουλεύουν την Κυριακή, πήγε να φάει σε μια ταβέρνα που δουλεύει την Κυριακή, πήρε τσιγάρα και εφημερίδα από περίπτερο που δουλεύει την Κυριακή, μετά πήγε για καφέ σε καφετέρια που δουλεύει την Κυριακή, γύρισε σπίτι του με το μετρό ή με ταξί που δουλεύει την Κυριακή, μπήκε στο ασανσέρ και είχε ρεύμα, άνοιξε τη βρύση και ήρθε νερό, γιατί κάποιοι δουλεύουν στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ την Κυριακή, χαιρέτησε το γιο του που έφευγε διακοπές με πλοίο που αποπλέει την Κυριακή, και το βράδυ πήγε στον φίλο του τον Ηλία που γιόρταζε αγοράζοντας γλυκά από ζαχαροπλαστείο που δουλεύει την Κυριακή.
Μας δουλεύει και την Κυριακή ο εργατοπατέρας.»


 
 Σκάνδαλο ή «φιάσκο»;
 Έγινε τόσος ντόρος, όλοι μιλούσαν για σκάνδαλο Βατοπεδίου, εξαιτίας του έπεσε μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση Καραμανλή και όμως η Μονή κερδίζει την μια δίκη μετά την άλλη σε σχέση με την αντιδικία της με το Δημόσιο. Όλες οι υποθέσεις με τις «ιερές» λεγόμενες ανταλλαγές τα δικαστήρια τις έκριναν νόμιμες πλην δύο επειδή έγινε κατάτμηση ακινήτων και όχι γιατί κρίθηκαν μη νόμιμες οι ανταλλαγές. Ο ηγούμενος Ευφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος μόνο καταδικάστηκαν αλλά τουλάχιστον για τον ηγούμενο Ευφραίμ γνωρίζω ότι δεν εξέτισε όλη την ποινή του και έχει αποφυλακιστεί. Και οι παράπλευρες δίκες της υπόθεση γίνονται χωρίς να έχει εκδικαστεί η κύρια υπόθεση δηλαδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστονίδας που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Αν κερδίσει και αυτή τη δίκη η Μονή έναντι του δημοσίου τότε πλέον θα μιλάμε όχι για σκάνδαλο Βατοπεδίου αλλά για «φιάσκο» του σκανδάλου…
Και τότε θα έχουμε πολιτική δικαίωση της κυβέρνηση Καραμανλή για την υπόθεση αυτή!
Μ.Ξ.


 
 Την έβγαλε στο τζάμπα…
 Τι είπανε απ’ το δήμο; Ότι φτιάχνουν την ανατολική έξοδο κινδύνου στο θερινό θέατρο οι τεχνικές υπηρεσίες. Εμένα άλλα μου …κελάησε ένα πουλάκι…Ότι οι μισθωτές της Ξανθιπης με δικά τους έξοδα κάνουν τη διάνοιξη και όχι οι υπηρεσίες του δήμου. Προφανώς για να μη ξοδευτούν γιατί η δίοδος εφάπτεται με το ακίνητο που έχει μισθώσει. Επίσης τους κρουνούς που είναι και οι πιο δαπανηροί τις τοποθέτησε η ΔΕΥΑΞ. Δηλαδή με λίγα λόγια ο δήμος την έβγαλε στο τσάμπα αλλά σ’ αυτόν πιστώνεται ότι θα λειτουργήσει το θερινό σε λίγο.
Να τους επικροτούμε για τα αυτονόητα δηλαδή…
Μ.Ξ.


 
Ποτέ την Κυριακή
 Ζημιωμένοι βγήκαν για άλλη μια φορά, όπως φαίνεται, στην πλειοψηφία τους οι επιχειρηματίες που άνοιξαν την Κυριακή τα μαγαζιά τους, καθώς οι Ξανθιώτες προτίμησαν να περάσουν την μέρα τους κάνοντας ηλιοθεραπεία, παρά shopping therapy.
Αν ωστόσο κάποιοι επιμένουν ότι θα πρέπει να δώσει βαρύτητα η αγορά στο σαββατοκύριακο, καλό θα ήταν να συμφωνήσουν οι επιχειρηματίες να έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους την Δευτέρα.
Και καθώς μιλάμε για εξυπηρέτηση των πολιτών, ας σημειώσουμε ότι αναμφισβήτητα θα βόλευε περισσότερο όσους εργάζονται να είναι ανοιχτά οι Δημόσιες Υπηρεσίες και όχι τα καταστήματα, τα οποία μπορούν να επισκεφτούν κατά τις απογευματινές ώρες 2 και 3 φορές την εβδομάδα ή τα Super Market.
Γ.Τ.


 
Να ‘χαμε να λέγαμε…
 Πολύς ντόρος έχει γίνει με αυτές τις 7 Κυριακές οι οποίες “υποχρεώνουν” τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά. Όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται όμως, έχουν σκεφτεί ότι τις Κυριακές απολαμβάνουν τον καφέ τους γιατί κάποιοι δουλεύουν, τρώνε σε εστιατόρια και ταβέρνες γιατί κάποιοι δουλεύουν, αγοράζουν γλυκά ή λουλούδια για να πάνε επίσκεψη γιατί κάποιοι δουλεύουν, παίρνουν τσιγάρα ή εφημερίδα γιατί κάποιοι δουλεύουν, έχουν ρεύμα, νερό και μπορούν να μετακινηθούν γιατί κάποιοι δουλεύουν και βλέπουν τηλεόραση ή ακούν ραδιόφωνο γιατί και πάλι κάποιοι δουλεύουν;
Αλήθεια, το πρόβλημα για όλους αυτούς που διαμαρτύρονται εντέλει έγκειται στο ότι οι επιχειρηματίες θα δουλέψουν την Κυριακή ή στο ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πάει να αγοράσει;
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…