Σχόλια 18/07/14

0
Μετά το Μαζιώτη σειρά έχει τώρα να συλληφθεί ο Σήφης ο κροκόδειλος…


 
 
Ανέκδοτα
 Πολλά ανέκδοτα κυκλοφορούν για την υπόθεση της σύλληψης του τρομοκράτη Μαζιώτη. Τα περισσότερα είναι σκωπτικά εις βάρος των δικαστών και αρκετά θετικά – από την άλλη – για τους άντρες της Αστυνομίας.
Σπάζουν κόκαλα τα ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο για το νομικό μας σύστημα που άφησε, αυτό, ελεύθερο το Μαζιώτη λόγω συμπλήρωσης του δεκαοκτάμηνου της κράτησής του χωρίς να ορισθεί δίκη πριν 2 χρόνια.
«Ε»


 
 Χρειάζεται αυτογνωσία
 Πίστευα, βοηθούντος και του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από τις εκλογές μέχρι σήμερα, ότι κάποιοι αυτοδιοικητικοί θα ήταν κατά τι πιο προσεκτικοί και προσγειωμένοι.
Το ότι ψάχνουν να βρουν «πατήματα αθωότητας» σίγουρα δεν τους τιμά, διότι το να χάνει κανείς είναι στοιχείο αυτογνωσίας που πρέπει να διακρίνει όσους πολιτεύονται και ασχολούνται με τα κοινά.
«Ε»


 
Ήταν προσφορά
 Δεν έγινε σαφές το χθεσινό μας δημοσίευμα για το ΚΤΕΛ Ξάνθης που «οργώνει» την Ελλάδα με τα λεωφορεία του, ότι η τιμή των 75€ για Αθήνα ήταν τιμή προσφοράς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Κάνουμε την επισήμανση αυτή διότι επιβάτες πήραν το ΚΤΕΛ Ξάνθης ζητώντας εισιτήριο με την τιμή αυτή. Βέβαια τους εξηγήθηκε ευγενικά ότι ήταν προσφορά η οποία είχε λήξει.
«Ε»


 
Παράνομα τα «σαμαράκια»
 Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου και το Σωματείο Ταξί Ξάνθης ήταν και η τοποθέτηση των γνωστών «σαμαριών» σε τμήμα δρόμου στην περιοχή του Νοσοκομείου.
Το τι θα αποφασιστεί δεν μπορούμε να το προδικάσουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η τοποθέτηση «σαμαριών» είναι πράξη παράνομη. Και βέβαια, σε περίπτωση ατυχήματος ποιος θα έχει την ευθύνη αυτής της απόφασης;
«Ε»


 
Όχι έμποροι υποσχέσεων
 Κάνουν λάθος, μεγάλο λάθος εάν κάποιοι αυτοδιοικητικοί νομίζουν ότι ο κόσμος τους έδωσε λευκή επιταγή. Απεναντίας, δεν δίνει λευκή επιταγή. Ας θυμούνται λοιπόν ότι εξελέγησαν για να υλοποιήσουν έργα και να μην μεταβληθούν σε εμπόρους υποσχέσεων.
Ας τα έχουν αυτά τα λίγα αλλά ουσιαστικά υπόψιν τους οι δήμαρχοι που εξελέγησαν.
«Ε»


 
Πάλι για τη ΣΕΚΑΠ
 Κουραστική έως ανερμήνευτη έχει γίνει η ενασχόληση του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τα τεκταινόμενα στη ΣΕΚΑΠ.
Είναι προφανές πως ελλείψει θεμάτων λόγω θέρους, ασχολούνται με ό,τι παλιό, άσχετα εάν έχει πλέον μπαγιατίσει πάρα πολύ και έχει χάσει την επικαιρότητά του.
Και κάτι ουσιαστικό. Αυτή η επιθετική ενασχόληση με τη ΣΕΚΑΠ που αποσκοπεί; Στον έλεγχο ή το κλείσιμο της βιομηχανίας;
Να το πούνε να το γνωρίζουμε, διότι μ’αυτή την τακτική και οι ελάχιστες εναπομείνασες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Αυτό θέλουν; Να υπάρξει κι άλλη ανεργία στο νομό;
Επιτέλους, να βοηθήσουν και αυτοί να υπάρξει εργασιακή ειρήνη για το καλό του τόπου!
«Ε»


 
Ηλεκτρονικός έλεγχος «πόθεν έσχες»
Στο στόχαστρο μπαίνουν πολιτικοί, δήμαρχοι και πρόεδροι ΝΠΔΔ με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων και δημοσίων λειτουργών από τον Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς κ. Ι. Τέντε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι θα συσταθεί ειδική πενταμελής επιτροπή στο Κοινοβούλιο η οποία θα ελέγχει τα «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων, η οποία θα αποτελείται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς, καθώς και έναν εκ των υποδιοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος. Παράλληλα από το Νοέμβρη το νέο σύστημα θα συγκρίνει αυτόματα κάθε μεταβολή στα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων αυτών και θα πραγματοποιείται αμέσως έκτακτος έλεγχος.
Στο σύστημα θα «περάσουν» και οι δηλώσεις προηγουμένων ετών, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα αποτελεσματικότερης σύγκρισης των στοιχείων και οι έλεγχοι να επεκταθούν σε βάθος χρόνου.


 
Πολύ κακό για το τίποτε…
 Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις στο Θερινό θέατρο μετά από την καθοριστική παρέμβαση του δημάρχου κ. Στυλιανίδη να λύσει με το σπαθί του τον γόρδιο δεσμό που επί μήνες δεν μπορούσαν να λύσουν οι υπηρεσίες του δήμου και απλά αντάλλασαν έγγραφα, έδιναν προεγκρίσεις και μετά τις ανέστειλαν και άλλα τραγελαφικά! Ήδη έχει τελειώσει η διάνοιξη της δεύτερης εξόδου κινδύνου ενώ η ΔΕΥΑΞ έχει εγκαταστήσει τον κρουνό και τις πυροσβεστικές φωλιές και η μελέτη επίσης που εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες τελικά και όχι από το τμήμα Περιβάλλοντος και ω του θαύματος τελείωσε μέσα σε τρεις μέρες!
Έτσι απομένει να τη στείλουν στην Πυροσβεστική η οποία αφού κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο θα δώσει το …ρημάδι το πιστοποιητικό πυρασφάλειας και θα προλάβουν να γίνουν οι προγραμματισμένες παραστάσεις στις 23 – 24 – 25 Ιουλίου
Πολύ κακό για το τίποτε δηλαδή!!!
Μ.Ξ.


 
Τέλος του χρόνου η απόφαση για το αρδευτικό
 Αργεί ακόμη η απόφαση του ΣτΕ για το Αρδευτικό έργο της Ξάνθης. Η δίκη έγινε το Μάρτιο και σύμφωνα με νομικούς κύκλους θα πάρει 8 – 12 μήνες για να εκδοθεί η απόφαση δηλαδή τέλος του 2014. Απρόβλεπτο είναι και ποια θα είναι η απόφαση. Θα μπει τέλος στο έργο ή θα δοθεί το πράσινο φως να ξεκινήσει όπως είχε γίνει πριν την προσφυγή των Οικολόγων; Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν οι δικαστές πεισθούν για την αναγκαιότητα του έργου τότε θα είναι θετική η απόφαση αν όμως μείνουν στην τυπική διαδικασία με βάση το Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θράκης τότε ίσως και η απόφαση να είναι αρνητική καθώς αυτό μόνο αυτό εν μέρει και όχι εν όλω καλύπτει το έργο ως προς την αναγκαιότητα του.
Δηλαδή όλα είναι ανοιχτά και όλα τα περιμένουμε…
Και να σκεφτεί κάνεις ότι αν δεν το έβαζαν στο μάτι οι Οικολόγοι που φοβήθηκαν μη στερέψει ο Νέστος τώρα θα κόντευε να τελειώσει και οι αγρότες μας θα είχαν νερό στα χωράφια τους και χαμηλότερο κόστος παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι θα τους έμενε και κανένα ευρώ στην τσέπη τους
Μ.Ξ.


 
Από παράταση σε παράταση
 Όπου θέλει κάνει τα στραβά μάτια η Κυβέρνηση, καθώς μετά από παράπονα λογιστών και φοροτεχνικών υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση τη Δευτέρα για δύο ή τρεις ημέρες σε ό,τι αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου αν εξυπηρετηθούν 100.000(!) φορολογούμενοι.
Κάποια στιγμή θα πρέπει όλο αυτό να σταματήσει και να μάθουν οι έλληνες να είναι συνεπείς. Γιατί, όσο υπάρχουν τέτοια παραθυράκια, πάντα θα είμαστε της τελευταίας στιγμής.
Γ.Τ.


 
 Το απόλυτο αίσχος!
 3.356 συνταξιούχοι φαντάσματα, 387,4 εκατ. παράνομες (;) αποζημιώσεις, τεράστιες εκπτώσεις σε πολιτικούς και οικεία τους πρόσωπα σε κλινικές, κατάληψη θέσεων με πλαστά ή ξένα πτυχία, μαύρη εργασία, συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απανωτοί φόροι, εκτόξευση της ανεργίας και της παραβατικότητας και μετά μιλάμε για έναν περήφανο λαό και αναρωτιόμαστε γιατί μας θεωρούν παράσιτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήρθαν να μας κάνουν «κουμάντο»…
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …