Σχόλια 15/07/14

0
mudial telos
Μετά τη λήξη του τελικού του Μουντιάλ ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του τηλεκοντρόλ στις γυναίκες…


 
 
Υπερήφανοι «καβαλάρηδες»
 Πρόκειται για κατοίκους του Δροσερού συνήθως. Οι οποίοι έρχονται στην πόλη εποχούμενοι για να εισπράξουν είτε από τα ΕΛΤΑ είτε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το επίδομά τους. Γεμίζει η πλατεία Ελευθερίας από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα Δροσεριτών που δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα μεν αλλά αυτούς λίγο τους ενδιαφέρει.
Αυτοί είναι υπερήφανοι «καβαλάρηδες», ήρθαν να εισπράξουν τις επιδόσεις τους στο καβάλημα και έχουν γραμμένους κανονικά όλους τους άλλους.
-Ξάνθη η μοίρα σου…
«Ε»


 
 Φερράρι στην Ξάνθη
 Πρωί Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και ιδού το ξάφνιασμα. Μπροστά μας μια κατακόκκινη Φερράρι!
Κυλούσε αργά, νωχελικά και έστριψε προς Παναγή Τσαλδάρη. Είχε πινακίδες γερμανικές και από περιέργεια είδαμε τον οδηγό της. Μελαχρινός, με αλυσίδες στο λαιμό και το χέρι.
Μια τέλεια αντίθεση με το κύρος και το στάτους του θρυλικού αυτοκινήτου με το αλογάκι σαν σήμα του, όνειρο άπιαστο για πάρα πολλούς εραστές του αυτοκινήτου.
«Ε»


 
Πίσω στα δικά μας
 Πέφτοντας η αυλαία του 20ου Μουντιάλ ποδοσφαίρου, είναι λογικό να γυρίσουμε στα του οίκου μας. Να προσγειωθούμε στη μίζερη ελληνική πραγματικότητα η οποία δυστυχώς δεν είναι και η καλύτερη.
Από τη μια το απαξιωμένο ελληνικό πρωτάθλημα που αυτοϋπονομεύεται χρόνια τώρα, όπου ο πρωταθλητής είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός. Και από την άλλη, η ελπίδα ότι η δική μας ομάδα-εκπρόσωπος, η SKODA Ξάνθης, έχοντας ως προπονητή τον Τσιώλη θα καταφέρει φέτος να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο παίζοντας ωραίο και παραγωγικό ποδόσφαιρο.
Με τη σκέψη πάντα ότι οι ομάδες χτίζονται σιγά-σιγά, με μεθοδικότητα και πρόγραμμα και σε βάθος χρόνου κι όχι από τη μια ημέρα στην άλλη.
Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή, εγχώρια ποδοσφαιρική περίοδο.
«Ε»


 
Μουντιάλ τέλος
 Μουντιάλ ποδοσφαίρου τέλος. Η πανδαισία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τελείωσε την Κυριακή με κυπελλούχο την ομάδα της Εθνικής Γερμανίας, που κέρδισε 1-0 την ομάδα της Αργεντινής. Ένας μήνας γεμάτος ποδόσφαιρο αντιπροσωπευτικό από πολλές χώρες που συμμετείχαν από διάφορα μέρη με διαφορετική νοοτροπία.
Η νίκη της Γερμανίας θεωρείται δίκαιη από τους διάφορους αθλητικούς σχολιαστές. Γενικώς, η νικήτρια κυπελλούχος ομάδα είχε πιο ολοκληρωμένη ομάδα ως σύνολο, στηριζόμενη σε εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές και έχοντας ως κορμό της εθνικής παίκτες της Μπάγερν που παίζουν μαζί στο πρωτάθλημα.
Περισσότερα για τον αγώνα της Κυριακής και άλλα σχόλια στις αθλητικές σελίδες.
«Ε»


 
Αρρωστημένη νοοτροπία
 Υποθέτουμε πως ο δήμος Ξάνθης γενικώς και οι εμπλεκόμενοι στα του δημοτικού θεάτρου μας ειδικώς, δεν περιμένουν να τους συγχαρούμε βέβαια για όλα όσα καθυστέρησαν να πράξουν για να έχουν έτοιμο το θερινό θέατρο στην ώρα του.
Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι τα αυτονόητα σ’ αυτήν τη χώρα είναι τα ζητούμενα. Δυστυχώς, το απόδειξαν για άλλη μια φορά όλοι στο δήμο. Η δε προσωπική εμπλοκή του ίδιου του δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη για να βρεθεί λύση, δεν απαλλάσσει κανέναν. Έχουν ευθύνες και θα πρέπει να το παραδεχτούν.
-Άραγε τι εντύπωση μεταφέρουν στο δημότη οι υπηρεσίες του δήμου και οι προϊστάμενοι αυτών όταν δεν μπορούν να συντονιστούν και να επιλύσουν ένα δικό τους θέμα;
-Άραγε το σκέφτηκαν αυτό το στοιχείο που θίγει καίρια το κύρος του δήμου Ξάνθης;
«Ε»


 
Αποχωρεί η Μέρκελ;
 Την είδηση-βόμβα ότι η Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να αποχωρήσει οικειοθελώς από την καγκελαρία, δημοσίευσε το γνωστό περιοδικό Spiegel, προκαλώντας τεράστια έκπληξη στη Γερμανία, εν μέσω πανηγυρισμών για την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. Εικάζει δε το περιοδικό ότι η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας και της Ευρώπης, σκοπεύει να διεκδικήσει ένα διεθνές αξίωμα, όπως για παράδειγμα τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ ή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και τα δύο αυτά αξιώματα θα «χηρέψουν» στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017.
Μάλιστα η Μέρκελ έχει ήδη ετοιμάσει το δρόμο για την διάδοχό της (γυναίκα κι αυτή), την σημερινή υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν, την οποία θεωρεί την καταλληλότερη για να συνεχίσει την πολιτική της.
Πέτυχε φαίνεται όλους τους στόχους της η Μέρκελ, έχοντας καταφέρει μέσα σε οκτώ χρόνια να εγκαθιδρύσει απόλυτα τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη. Τώρα ίσως να στοχεύει ακόμα περισσότερα για τη Γερμανία σε παγκόσμιο επίπεδο. Λέτε η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου στο ποδόσφαιρο να έκανε τη Μέρκελ να ονειρεύεται και παγκόσμια κυριαρχία;


 
 Ήρθε ο αναπληρωτής του Ερντογάν και δεν πήραμε χαμπάρι!
 Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι έρχεται στο νόμο μας ο αναπληρωτής του Ερντογάν, του πρωθυπουργού της Τουρκίας και κανείς δεν μαθαίνει τίποτε! Πάει κατευθείαν σ’ ένα πρόσωπο και ένα Σύλλογο που τον ρόλο του και την νομική της   οντότητα (πρώην ΤΕΞ) δεν αποδέχεται η χώρα μας, απευθύνει πολιτικές ομιλίες σε κόσμο και οι τοπικές αρχές – πλην της αστυνομίας – αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ αγρόν αγοράζουν…Καμιά ενημέρωση από πουθενά. Αναρωτιέμαι αν στην αρχή της αμοιβαιότητας αυτό θα μπορούσε να γίνει στην Τουρκία …Η χώρα μας είναι μια ανοιχτή και δημοκρατική χώρα και κανείς δεν έχει αντίρρηση με τέτοιες επισκέψεις αλλά να τηρούνται λίγο και τα προσχήματα…
Μ.Ξ.


 
Βούλιαξαν την Κυριακή οι παραλίες μας από Βούλγαρους λουόμενους.
 Οι περισσότεροι είναι επισκέπτες της Κυριακής που φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους με τρόφιμα από την Βουλγαρία και …οικοσκευές έρχονται κάνουν το μπάνιο τους και μετά καταλαμβάνουν δασάκια ή δεντράκια ψήνοντας και τρώγοντας. Μερικοί μάλιστα αφήνουν και τα σκουπίδια τους. Γι αυτό πολλοί εστιάτορες κυρίως παραπονιούνται ότι δεν παίρνουν ούτε νερό και ότι μόνο τα σκουπίδια τους μας αφήνουν…Είναι γνωστό ότι ο νομός μας προσελκύει τουρίστες χαμηλών εισοδημάτων από την Βουλγαρία γιατί οι ματσό πάνε Θάσο, Πέραμο, Χαλκιδική.
Μέχρι να φτιάξουμε και μεις τις ανάλογες υποδομές για να προσελκύσουμε τουρίστες με υψηλά βαλάντια ας μην παραπονιόμαστε…Ο τουρισμός χρειάζεται σχέδιο, στόχευση και στρατηγική. Κάτι που μας λείπει βεβαίως …βεβαίως!!!
Μ.Ξ.


 
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι
 Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των κτηνοτρόφων της περιφέρειας μας, οι οποίοι πλέον έχουν πάρει απόφαση, όπως έχει δηλώσει στο «Ε» κατά το παρελθόν ο κ. Λουκμακιάς, ότι θα ζουν με τις ασθένειες των ζώων τους. Έχοντας περάσει Ευλογιά και βρουκέλλωση, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον καταρροϊκό πυρετό, ο οποίος ανιχνεύθηκε σε κοπάδι στο Σουφλί.
Γ.Τ.


 
Κάθε πέρσι και καλύτερα
 Κάθε πέρσι και καλύτερα φαίνεται να λένε οι επιχειρηματίες της Θάσου, οι οποίοι αν και βλέπουν τουρίστες στο νησί δεν είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό τους. Όπως μοιράστηκαν μαζί μας, οι φετινές αφίξεις στο νησί είναι λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές. Μάλιστα, οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού είναι ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι κατοικούν στους γύρω νομούς.
Μια ζωή αχάριστοι οι Θασίτες… Τους μάθαμε πλέον!
Γ.Τ.


 
Βάζει μπρος ο Μπατζακίδης
 Τα πρώτα δείγματα της οργάνωσης και της μεθοδικότητάς του έδειξε ο Γιώργος Μπατζακίδης ως επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης της ΟΕΒΕ Ξάνθης. Οι πρώτες του κινήσεις ήταν να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες, ώστε η Ομοσπονδία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα και άλλες αποσπάσεις στην προετοιμασία για τις εκλογές της, τον Αύγουστο. Ο ίδιος προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για να διαδεχθεί το Σωτήρη Τσιακίρογλου, άλλωστε η δραστηριοποίηση και η παρέμβασή του τόσο ως γραμματέας της ΟΕΒΕ όσο και ως πρόεδρος των κρεοπωλών είναι γνωστή και «τεσταρισμένη» εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, άλλοτε «φωναχτά» και άλλοτε σιωπηλά προωθεί ενέργειες για την τόνωση του τουρισμού, τον οποίο θεωρεί τομέα με πεδίο… ανάπτυξης λαμπρό. Να σημειώσουμε δε, ότι παράλληλα βρίσκεται και στο τρίτο έτος σπουδών στο ανοιχτό πανεπιστήμιο στον τομέα ελληνικού πολιτισμού, απ’ όπου κατάφερε να πάρει φέτος και υποτροφία!
Ε.Δ.


 
Αχ αυτό το θερινό σινεμά!
 Τα τελευταία χρόνια που δε λειτουργεί το θερινό σινεμά στην Ξάνθη, τα καλοκαίρια με πιάνει μία μελαγχολία. Ειδικά φέτος που είχαμε και όλη αυτή τη… θεότρελη περιπέτεια με το υπαίθριο θέατρο ήθελα να σκάσω!
Τι όμορφες που ήταν οι βραδιές θερινού σινεμά στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, με θέα το φεγγάρι και μοναδικό ήχο να σε αποσπά το άνοιγμα απ’ το κουτάκι της μπύρας του διπλανού. Ειδικά, όταν πλέον είχαν δεσμεύσει τα δικαιώματα των χολιγουντιανών ταινιών οι μεγάλες αλυσίδες κινηματογράφου, βλέπαμε και ανεξάρτητες παραγωγές από Αμερική και Ευρώπη που αλλιώς δε θα χαμε καμία ευκαιρία να τις παρακολουθήσουμε στη μεγάλη οθόνη.
Τώρα μείναμε με τη μελαγχολία και με εκείνο τον όμορφο και αγαπημένο χώρο να φιλοξενεί μόνο πανηγυρτζίδικα στις γιορτές παλιάς πόλης.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…