Σχόλια 12/07/14

0
Η ΔΗΜΑΡ έγινε ΡΗΜΑΔ…


 
 
Τι δημόσιο θεέ μου…
 Δεκάδες πολίτες ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά της ΔΟΥ. Από τον 2ο όροφο στον 4ο και από κει πάλι πίσω. Αιτία και αφορμή μια φορολογική δήλωση!
Ταλαιπωρία ανθρώπων, καθυστερήσεις και απώλεια παραγωγικού χρόνου. Κι όλα αυτά από το ελληνικό δημόσιο το οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες. Βέβαια μόνον αυτό δεν κάνει. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες, κυρίως όσοι έχουν πάρε-δώσε με συναλλαγές.
Τέτοια ντροπή και ευτελισμό νιώθει και εισπράττει ο πολίτης από τη ΔΟΥ. Που στον 21ο αιώνα δεν έχει ενιαία μηχανοργάνωση και επικοινωνία και κάθε όροφος έχει άποψη για το δικό του αντικείμενο!
-Τέτοια ξεφτίλα, που όμως τη νύφη πληρώνει ο πολίτης και μόνον.
Α ρε Ελλάδα, τελευταία σε όλα. Πρώτη μόνο στα λόγια και τις δηλώσεις για δήθεν εκσυγχρονισμό, για νέες εφαρμογές και άλλα παραμύθια. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και τραγική. Απώλεια ωρών για μια Φορολογική Ενημερότητα.
-Ντροπή!
«Ε»


 
Καλώς μεν, αλλά…
 Θετικά αξιολογείται η προσπάθεια των βουλευτών Σαλτούρου και Κοντού να επιλυθεί το θέμα του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης οριστικά και ν’ απαλλαγούν οι δέκα εργαζόμενοι και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί από το άγχος της λειτουργίας του ή μη. Λύνεται έτσι ένα θέμα σοβαρό και μπράβο τους που συνεργάστηκαν για να το λύσουν οριστικά.
Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα στον τόπο μας που ζητούν χρόνια πολλά τη λύση τους και οι βουλευτές μας, δυστυχώς, δίνουν μόνον υποσχέσεις. Και πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν πάνω από 200 οικογένειες.
Γιατί άραγε αυτή η διάκριση και το μειωμένο ενδιαφέρον; Δύο μέτρα και σταθμά κύριοι;
«Ε»


 
Απορρίφθηκε
 Προσωρινό τέλος είχαμε την Παρασκευή για το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ». Το α΄ θερινό τμήμα, μετά από συζήτηση, ψήφισε να μην γίνει δημοψήφισμα για το εν λόγω θέμα. Υπέρ αυτής της άποψης ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ αποχώρησαν ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή.
Μια εβδομάδα τώρα η εγχώρια πολιτική σκηνή εκινείτο γύρω από το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ» με δηλώσεις και αντιδηλώσεις με ακραίους χαρακτηρισμούς όπως συνήθως γίνεται στην μη σοβαρή χώρα μας για άλλη μια φορά δυστυχώς.
«Ε»


 
Πού ζούνε;
 Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας. Και μάλιστα νομιμόφρων, χωρίς αυθαίρετο, να πληρώνεις τους φόρους σου και μία και πολλές φορές, να πληρώνεις φόρο αλληλεγγύης επίσης, και γενικά να είσαι το υποζύγιο του υπουργείου Οικονομικών, η αγελάδα που την αρμέγουν όλοι γιατί έχει σπίτι και αυτοκίνητο!
Αυτά για τον Πολίτη σε μια χώρα που μόνο παίρνει και ελάχιστα δίνει. Και έχουμε από την άλλη το Πολιτικό μας σύστημα να μην καταλαβαίνει ούτε που πάει τη χώρα, ούτε πώς την πάει!
Τραγικό; Ακόμη χειρότερο. Αφασία. Ζουν στον κόσμο τους, ενδιαφέρονται για τον δικό τους μικρόκοσμο, αγνοούν ή και αδιαφορούν για τα σοβαρά προβλήματα, ασχολούμενοι με τα δευτερεύοντα, φοβούμενοι ν’ αποδεχθούν το σωστό και πραγματικό, γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συγκρουστούν για θέματα του νομού τους.
Κι απορούν αργότερα στις εκλογές, πού έφυγαν οι ψηφοφόροι τους, γιατί πήγαν στη Χρυσή Αυγή και γιατί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν κολλήσει η μία στο 20% και το άλλο στο 8% .
– Πού ζούνε αλήθεια οι πολιτικοί μας;
«Ε»


 
Σιγά το καλσόν
Η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχει το θεό της. Εγκαλεί το αρμόδιο υπουργείο Δημόσιας Τάξης –Προστασίας του Πολίτη, γιατί, άκουσον-άκουσον, τοποθέτησε σε περιπολίες τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς!
Σιγά ρε παλικάρια! Τι θα πάθουν δηλαδή εάν βγουν μια βόλτα στους δρόμους; Θα τους κάψει ο ήλιος; Έτσι κι αλλιώς στη σκιά του Εργατικού Κέντρου ήταν χθες το μεσημέρι. Εξάλλου άντρες είναι. Δεν θα πάθουν τίποτε κι ούτε πρόκειται να σκίσουν το καλσόν.
-Σοβαρότητα κύριοι συνδικαλιστές διότι και το γελοίο έχει τα όριά του. Φτάνει πια τόσο δούλεμα…λέμε εμείς.
«Ε»


 
Νέο μέτωπο από ΣΥΡΙΖΑ
 Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κυβέρνηση να ησυχάσει στιγμή το καλοκαίρι είναι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Πριν καλά-καλά κοπάσει η αναστάτωση από την αποτυχημένη απόπειρα να επιβληθεί διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Μικρή ΔΕΗ, αρχίζουν νέους αγώνες για τον αιγιαλό.
Και πάλι από την αρχή καλέσματα σε «ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς για να συγκροτηθεί μέτωπο προκειμένου να αποκρουστούν οι ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία και το περιβάλλον». Και πάλι αναμένεται να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για να τον ενημερώσει ο Αλέξης Τσίπρας, για τους κινδύνους που εγκυμονούν για το έθνος οι αλλαγές αυτές.
Δυστυχώς χάνουν τη σοβαρότητά τους με όλους αυτούς τους συνεχείς ανένδοτους αγώνες που ξεκινούν, τον έναν μετά τον άλλον και για όλες τις αλλαγές που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί με τα συνεχή καλέσματα σε αγώνες και κινητοποιήσεις κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν δίνουν πλέον σημασία ακόμη κι αν είναι για σημαντικά ζητήματα γιατί κουράστηκαν με τις πολεμικές ιαχές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας κάνουν ένα διάλειμμα να ηρεμήσουμε λιγάκι για ένα μήνα και απ’ το φθινόπωρο εδώ είμαστε πάλι, ας αρχίσουν ξανά τους αγώνες…


 
Παρέα με το φεγγάρι!!!
Μία πολύ φωτεινή πανσέληνο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη σημερινή νύχτα. Είναι η πρώτη από τις τρεις σούπερ πανσελήνους που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Η λαμπρότερη όλων θα είναι στις 10 Αυγούστου, όταν θα υπάρξει η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2014, καθώς η Σελήνη θα βρεθεί στην κοντινότερη απόστασή της από τη Γη (το λεγόμενο περίγειο). Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Αυγουστιάτικο φεγγάρι υπερέχει όλων. Μια τρίτη αρκετά μεγάλη πανσέληνος θα λάβει χώρα και στις 9 Σεπτεμβρίου.
Ευκαιρία λοιπόν – μια και είναι και Σάββατο – να χαλαρώσουμε και να ρομαντζάρουμε σε κάποια παραλία παρέα με το φεγγάρι!!!
Μ.Ξ.


 
Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Ψυχολογικό
 Αλλάζει χέρια και επωνυμία το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης μετά την τροπολογία – προσθήκη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε, όπως ακριβώς είχαμε γράψει και στο φύλλο της Παρασκευής 10 Ιουλίου. Έτσι από ΝΠΙΔ γίνεται ΝΠΔΔ και με την επωνυμία «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων με Αναπηρία Ξάνθης» και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εστάλη από το γραφείο του κ. Κοντού πρόκειται για μια διορθωτική τροπολογία καθώς εκ παραδρομή δεν συμπεριλήφθηκε το Ψυχολογικό στο νέο φορέα που συστάθηκε με το άρθρο 23 του ν. 3402/2005 του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης, που αποτελεί παράρτημα. Η τροπολογία έχει υπογραφές των δύο βουλευτών της Ξάνθης του κ. Κοντού και του κ. Σαλτούρου, οι οποίοι προφανώς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν αυτή τη διάταξη και όντως τα κατάφεραν.
Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα λειτουργίας των πολιτικών μας γα το μέλλον….
Μ.Ξ.


 
 Σε δουλειά να βρισκόμαστε!
 Ποτέ δεν θα καταλάβουμε τι είχε κατά νου η Κυβέρνηση όταν αποφάσισε να βγάλει στην διαθεσιμότητα τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, τους οποίους όχι μόνο επαναπροσέλαβε με τις ίδιες αρμοδιότητες, αλλά και τους πλήρωνε στο διάστημα που μεσολάβησε, χωρίς να τους απασχολεί.
Πέρα από το γεγονός ότι δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος από την όλη διαδικασία, κατάφερε να εξοργίσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες και να δώσει μια ακόμη αφορμή για πορείες και απεργίες.
Γ.Τ.


 
 Όπως βολεύεται ο καθένας…
 Ακόμα ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει την έλλειψη παιδείας, περιβαλλοντικής συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης, που χαρακτηρίζει ορισμένους Ξανθιώτες, αποτελεί η επιλογή συμπολίτη μας να αφήσει το στρώμα του δίπλα σε κάδο, εγκλωβίζοντας μάλιστα το καπάκι, το οποίο ήταν μισάνοιχτο. Η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι άλλοι κάτοικοι να μην μπορούν ούτε να πετάξουν τα δικά τους απορρίμματα, αλλά και να ταλαιπωρούνται από την δυσοσμία, η οποία γινόταν πιο έντονη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.
Να σημειώσουμε –αν και είναι γνωστό- ότι όταν επιθυμούμε να πετάξουμε τόσο μεγάλα αντικείμενα ή μπάζα, υποχρεούμαστε να έρθουμε σε επαφή με το Τμήμα Καθαριότητας, οι υπάλληλοι της οποίας θα έρθουν να τα παραλάβουν από το σπίτι μας κατόπιν συνεννόησης.
Γ.Τ.


 
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…