Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας στην Ξάνθη

Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας στην Ξάνθη

0
summer school duth 2

Πραγματοποιείται 7-11 Ιουλίου από το Δ.Π.Θ.

 
 
Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Business School του Nottingham Trent University της Μ. Βρετανίας.
Στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας συμμετέχουν φοιτητές και καθηγητές από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Msc International Business του Nottingham Trent University και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και προσκεκλημένοι ομιλητές. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ομοτίμους από διάφορες χώρες του κόσμου και να εξερευνήσουν μαζί το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν αληθινές επιχειρηματικές προκλήσεις δουλεύοντας μαζί με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και προτείνοντάς τους στρατηγικές για την επίτευξη και τη διατήρηση αναπτυξιακής πορείας. Ο συνδυασμός των πρακτικών και των θεωρητικών μαθημάτων από επιτυχημένους επιχειρηματίες και καθηγητές ενισχύει τις δεξιότητες των συμμετεχόντων και την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ βιώνουν σε πρακτικό επίπεδο το τι απαιτείται για να μετατραπεί μια ιδέα σε βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επωφελούνται από τη δικτύωσή τους με επιχειρηματίες που δρουν σε διεθνές επίπεδο και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες ενισχύουν τη στρατηγική τους μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων αιχμής.
 Η θεματολογία του θερινού σχολείου περιλαμβάνει:
• Στρατηγικές για την επίτευξη και τη διατήρηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων
• Η τέχνη της ηγεσίας
• Διεθνοποίηση και είσοδος σε νέες αγορές
• Κοινωνική οικονομία και κοινωνικός αντίκτυπος μέσω της επιχειρηματικότητας
• Έργα επιχειρηματικής συμβουλευτικής  και ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών
• Τεχνικές παρουσίασης και προσέλκυσης επενδυτών
 Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο θερινό σχολείο επιχειρημαιτικότητας και συνεργάζονται με τις ομάδες των συμμετεχόντων είναι: Prisma Electornics, Scigen, More than Themes, Coco – Mat, Elith, Anatolikos Vineyards, Systems Sunlight
 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Δ.Π.Θ.
Website: http://epixeireite.duth.gr/, Email: pgiourka@xan.duth.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…