Σχόλια 09/07/14

0
pnigmos
Τρία Μυστήρια που θα παραμείνουν άλυτα: Το γέτι των Ιμαλαΐων, ο Bigfoot της Αμερικής και ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου…


 
 
Άλλοι φταίνε συνήθως
 Το Γυμνάσιο Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης, έχει εξαιρετικές μαθητικές επιδόσεις. Γι’αυτό και το επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας προχθές. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Και η επιτυχία αυτή οφείλεται τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές. Προσπαθούν από κοινού για την επιτυχία και την κατακτούν.
Σε μας εδώ, το 43% των μαθητών έμειναν μετεξεταστέοι. Και διαμαρτύρονται οι καθηγητές για την «αποτυχία» και κατηγορούν το υπουργείο και τη μέθοδο που χρησιμοποίησε και την οποία ζητούν να αποσυρθεί και άλλα φαιδρά.
Κουβέντα βέβαια δεν λέει η γνωστή ΕΛΜΕ (της Μέσης Εκπαίδευσης) για πιθανές, έστω, ευθύνες των καθηγητών. Αναμενόμενο θα πείτε. Θέλει θάρρος ν’αποδεχτείς τις δικές σου ευθύνες και μάλιστα δημόσια.
-Ψιλά γράμματα αυτά για κάποιους…
«Ε»


 

Κατάχρηση
 Σήμερα λοιπόν, θα έχουμε πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία από την ΑΔΕΔΥ. Για άλλη μια φορά θα απεργήσουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στο δημόσιο. και ρωτάει ο αφελής Έλληνας που πληρώνει αυτό το δημόσιο: Τι εξυπηρετεί αυτή η κατάχρηση του δικαιώματος των απεργιών; Δεν έχουν καταλάβει ότι κάθε τρεις και λίγο απεργίες δεν αποδίδουν; Ότι το ιερό δικαίωμα έγινε κατάχρηση και ευτελισμός;
Τόσο μυαλό χρειάζεται; Ή το καταλαβαίνουν και κάνουν το κορόιδο;
«Ε»


 
Γνωστά πράγματα
 Μόνον ως αφελείς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε όλους όσους πίστεψαν ότι ο νέος υπουργός Κικίλιας θα έδινε λύση και θα δεσμευόταν για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής. Καλό και θετικό για την Ξάνθη να το έκαμνε.
Όμως ο πολιτικός ρεαλισμός άλλα λέει. Γι’αυτό ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε. Ήρθε, άκουσε, είδε, είπε τα γνωστά και έφυγε. Το ίδιο θα κάνει σύντομα στον τόπο μας και ο νέος υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανός. Γνωστά πράγματα…
«Ε»


 
Βάζει εμπόδια
 Μπορεί να έχουμε 1,5 εκατομμύρια ανέργους, μπορεί να μιλάει κάθε τόσο ο Πρωθυπουργός για εξωστρέφεια και να τονίζει ότι χρειάζεται να μεγαλώσει η παραγωγική πίτα της οικονομίας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μπορεί οι υπουργοί να ανακοινώνουν πανηγυρικά μέτρα για την πάταξη της γραφειοκρατίας.
Στο τέλος της ημέρας όμως, γίνεται σαφές ότι η χώρα παραμένει εχθρική προς το επιχειρείν και ότι χρειάζονται γερό στομάχι και…μεγάλο πορτοφόλι για να ξεπεράσει ένας επιχειρηματίας τα αλλεπάλληλα εμπόδια που βάζει σε κάθε βήμα του το ελληνικό κράτος.
Αν σε αυτά τα εμπόδια προστεθούν και τα τεράστια επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τις ανταγωνίστριές τους, π.χ. στη Γερμανία ή στη Γαλλία, αλλά και οι διασφαλίσεις που πρέπει να δώσουν οι εγχώριοι επιχειρηματίες στις τράπεζες για να πάρουν μια εγγυητική επιστολή ή κεφάλαια κίνησης, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ολοένα και περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες κλείνουν ή μεταφέρουν την έδρα του στο εξωτερικό.
Ακούει κανείς;
«Ε»


 
11 νεκροί σε 48 ώρες
 Δεν το χωράει το μυαλό του ανθρώπου! Σε μια χώρα όπου από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι θα έπρεπε να μαθαίνουμε πώς να συνυπάρχουμε με τη θάλασσα, οι πνιγμοί φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες 48 ώρες πνίγηκαν 11 άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα. Ούτε πόλεμο να είχαμε!
Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους που υπερεκτίμησαν τις κολυμβητικές τους ικανότητες ή υπέστησαν καρδιακά επεισόδια κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους, αλλά γενικότερα υπάρχουν και πολλά περιστατικά που αφορούν μικρά παιδιά.
Άραγε είναι τόσο δύσκολο να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στα πλαίσια του μαθήματος της γυμναστικής, και μερικά μαθήματα κολύμβησης στα παιδιά μας; Όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι πισίνες υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πόλη. Ας το εφαρμόσουν επιτέλους για να σταματήσουμε κάθε καλοκαίρι να μετράμε θύματα…


 
Πιο θρήσκοι στην Ευρώπη οι Έλληνες!
 Οι Έλληνες είναι ο πιο θρήσκος λαός της Ευρώπης σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 19 ευρωπαϊκές χώρες. Οι μισοί Έλληνες δηλώνουν ότι προσεύχονται (46,2%) ενώ το 75% δηλώνουν θρησκευόμενοι!
Από τις 19 αυτές χώρες η Ελλάδα είναι η μοναδική ορθόδοξη χώρα, και το 26% σύμφωνα με την έρευνα, εκκλησιάζεται σταθερά. Στις καθολικές χώρες το ποσοστό των θρησκευόμενων φτάνει το 25,6% ενώ στις μικτές και προτεσταντικές το 7,7%.
Άλλη μια πανευρωπαϊκή λοιπόν πρωτιά για τη χώρα μας. Βέβαια οι πολλές προσευχές μας και οι εκκλησιασμοί δεν μας εμποδίζουν παράλληλα να έχουμε και την πρωτιά σε διαφθορά και φοροδιαφυγή.
Έτερον εκάτερον…


 
 Χωρίς ντροπή
 Έπαιρνε και ΕΚΑΣ με 23,4 εκ. καταθέσεις! Γεροντάκος, ελαφρώς κακόμοιρος (εμφανιζόταν), έπαιρνε μια συνταξιούλα, δήλωνε φτωχό εισόδημα και η πολιτεία του έδινε ΕΚΑΣ για να τον ενισχύσει περισσότερο.
Όμως, άλλη ήταν η πραγματικότητα για τον άνθρωπό μας. Το ΣΔΟΕ έψαξε στις καταθέσεις του και έβγαλε λαγούς! Σύνολο καταθέσεων 23,4 εκατομμύρια ευρώ! Από πού τόσα χρήματα; Από τοκογλυφία βέβαια. Ο γεροντάκος, «κακομοίρης» εκατομμυριούχος…
«Ε»


 
Καλά νέα
 Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η αγορά αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2014. Έτσι 37.469 νέα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν και η αγορά δείχνει σαφή άνοδο στις πωλήσεις νέων μοντέλων κυρίως επιβατικών.
Ο τομέας των αυτοκινήτων μπορεί να μην είναι ένας παραγωγικός τομέας στην οικονομία κυρίως της Ελλάδας, όμως είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο ότι «βγαίνουν» χρήματα για αγορά αυτοκινήτων από αρκετούς, ενώ πριν δύο-τρία χρόνια η αγορά καινούριων Ι.Χ. είχε γονατίσει.
«Ε»


 
Την τύχη του δικού μας εργοστασίου Ζάχαρης…
 … θα έχουν μάλλον και της Ορεστιάδας και των Σερρών που όπως φαίνεται θα μπει και σ’ αυτά λουκέτο και θα μείνει μόνο το κεντρικό στο Πλατύ και αυτό για πόσο άραγε; Μόνο που αυτά για να τα κλείσουν δεν χρειάζεται να βρουν το πρόσχημα ή τη εναλλακτική της βιοαιθανόλης….Βλέπετε τότε το 2009 όταν έκλεισε το δικό μας δεν είχε κρίση και έπρεπε να εφευρεθεί ένα εναλλακτικό σενάριο για να μας έρθει πιο μαλακά. Άλλο αν εγκαταλείφθηκε μετά με την δικαιολογία ότι μας χτύπησε η κρίση και τέτοιους καιρούς επενδύσεις δεν γίνονται. Τι τα θες…τι τα γυρεύεις! Η ουσία είναι μια …Δεν υπάρχει αθανασία ιδίως όταν πρόκειται για τέτοιου είδους βιομηχανικές μονάδες που η βιωσιμότητά τους εξαρτάται από τον πρωτογενή τομέα και από την διεθνή χρηματιστηριακή τιμή της ζάχαρης αλλά και την εγχώρια οικονομική κατάσταση και βεβαίως και από την διαχείριση της εταιρείας, Το πράγμα φάνηκε από νωρίς. Τόσες φορές έκαναν διαγωνισμό για να την πουλήσουν παρότι παρουσίαζε κέρδη και κρίθηκε άγονος.
Τι να λέμε τώρα…
Μ.Ξ.


 
Η επίσκεψη Κικίλια…
 Κοτζάμ υπουργός Δημόσιας Τάξης ήρθε στην πόλη μας, είχε σύσκεψη με τους φορείς στην Μητρόπολη, επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών όμως ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης ήταν άφαντος! Όπως επίσης και ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης ο οποίος δεν τον συνόδευε όπως συνηθίζεται. Τι συμβαίνει και οι αρχές της περιφέρειας δεν εμφανίζονται πουθενά ενώ πέρσι δεν άφηναν πανηγύρι για πανηγύρι; Τα φορτώσανε στον κόκορα επειδή έχασαν στις εκλογές; Αντίθετα ο Γιώργος Παυλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό και επίσης του έθεσε το θέμα της επαναλειτουργία της Σχολής. Να σημειώσουμε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η Σχολή στο άδειο κτίριο καθώς το διδακτήριο είναι άδειο και μόνο οι κοιτώνες είναι κατειλημμένες από τους παράνομους μετανάστες
Όσον αφορά τον κ. Κικίλια μαθαίνω ότι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στις αρχές. Όχι δεν δεσμεύτηκε για τίποτε καθώς δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού τώρα ενημερώνεται αλλά έδειξε μια άλλη νοοτροπία έξω από τα στερεότυπα που αν μη τι άλλο υποδηλώνει την θέληση για δουλειά χωρίς πολλές φανφάρες και υποσχέσεις…Κι αυτό είναι καλό γιατί από λόγια χορτάσαμε…
Μ.Ξ.


 
Σφίγγει το ζωνάρι
 Σφίγγει το ζωνάρι και για τους συνδικαλιστές, μετά τις φωτιές που άναψαν οι απεργίες στην ΔΕΗ. Η κυβέρνηση σκέφτεται την άμεση αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει στα τέλη του έτους.
Μάλιστα, η αλλαγή που απαιτεί την υπερψήφιση μια απεργία με ποσοστό 50%+1 για να θεωρηθεί νόμιμη, θεωρήθηκε υπερβολική και «άναψε τα αίματα» στο στρατόπεδο των συνδικαλιστών. Ωστόσο, δεν είναι και τελείως παράλογη, αν αναλογιστεί κανείς τις δεκάδες κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν με το ζόρι 10 άτομα.
Οι τελευταίες περισσότερη ζημιά κάνουν καθώς δεν έχουν δυναμική, αλλά αντίθετα ξεφτιλίζουν το δικαίωμα στην απεργία.
Γ.Τ.


 
Η ιστορία στους δρόμους συνεχίζεται
 Καθημερινό ανέκδοτο έχει καταντήσει η απροσεξία και η ανευθυνότητα ορισμένων οδηγών της Ξάνθης, οι οποίοι όχι μόνο έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε παρκινγκ –με τις ευλογίες της Τροχαίας πολλές φορές, η οποία αδυνατεί να τους συμμορφώσει- αλλά και με τον τρόπο που κινούνται στους δρόμους. Έτσι, μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους χαζεύοντας ή προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο παρασύρουν σκαλωσιές ή σταματούν λίγα εκατοστά πριν τους αμέριμνου πεζούς.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας ηλικιωμένος οδηγός σταμάτησε λίγα εκατοστά πριν χτυπήσει νεαρή κοπέλα, καθώς αποφάσισε να προσπεράσει μια ουρά 4 αυτοκινήτων πάνω σε στροφή, ενώ το πρωί της Τρίτης άλλος οδηγός παρέσυρε την σκαλωσιά έξω από τον Ερυθρό Σταυρό δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία του ιδιαίτερα στενού δρόμου της οδού Βενιζέλου.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…