Σχόλια 04/07/14

0
pagida 1
Ξέρεις τι είναι να πετυχαίνεις, να μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο και εκείνο να κλείνει; Το παίρνεις και προσωπικά…


 
 
Τα θερινά σινεμά
 Καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά δεν λέει. Δυστυχώς η πόλη μας τη στερήθηκε αυτήν τη χαρά που μας πρόσφεραν τα «Θερινά Ολύμπια».
Ήσυχα βράδια Ιουλίου και Αυγούστου που ήταν και μια ευκαιρία για συνάντηση των Ξανθιωτών. Παρέες, χαλαρή διάθεση, παγωμένη μπύρα και άλλα συνοδευτικά. Με τις μοσχοβολιές από τα γύρω λουλούδια, τις καρέκλες τις πάνινες, τύπου σκηνοθέτη. Μια άλλη εικόνα όλα αυτά, για μας γνωστή και αγαπητή.
Με προσδοκία να την δούμε να επαναλαμβάνεται και πάλι. Άραγε φέτος θ’ ανοίξουν τα θερινά Ολύμπια; Εάν όχι, τότε θα μείνουμε μια πόλη επαρχιακή χωρίς θερινή κινηματογραφική απόλαυση.
«Ε»


 
Και εκδρομή και Βιβλιοθήκη
 Εκδρομή στη Θάσο πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Μαγγάνων την Κυριακή 29 Ιουνίου. Μαζί με τις γυναίκες του Συλλόγου στο πράσινο όμορφο νησί ταξίδεψε και η κυρία Γεωργία Ανδρέου η οποία ενίσχυσε οικονομικά την εκδρομή από κοινού με το βουλευτή Δημ. Σαλτούρο.
Ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών παράλληλα ετοιμάζει το χώρο αλλά και τα ράφια για τη δημιουργία μιας μικρής δανειστικής βιβλιοθήκης στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.
Για το λόγο αυτό καλεί κάθε Ξανθιώτη που θέλει να βοηθήσει με βιβλία που του περισσεύουν, να απευθυνθεί στο μέλος του συλλόγου κυρία Γεωργία και στο τηλέφωνο 6970369948. Να’ ναι σίγουροι ότι τα βιβλία τους θα πιάσουν τόπο!
«Ε»


 
Καίγονται οι μικρομεσαίοι
 Η φορολογία που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια είναι άδικη και πρωτοφανής για , όλα τα παγκόσμια δεδομένα! Σε καμία προοδευτική χώρα δεν υπάρχουν τέτοιες φορολογικές επιβαρύνσεις από την μία μέρα στην άλλη!!
Δεν χρειάζεται να σας τα ξαναθυμήσουμε… μας πιάνει κρύος ιδρώτας… αλλά είναι άδικο γιατί το βασικότερο είναι ότι οι φορολογικές αυτές αλλαγές έγιναν σε μια εποχή που τα εισοδήματα συρρικνώθηκαν αντίστροφα από την αύξηση της φορολογίας παντού…!!
Πληρώνουμε τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο από τη στιγμή που τα εισοδήματα μας μειώθηκαν και με όλα τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία… Κι όμως κανείς δεν αντέδρασε… μας “έπεισαν” ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο… και έρχεται το φετινό φορολογικό να “.καταδικάσει” τους πάντες σε πληρωμές ακόμα και αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν και χιλιάδες συμπολίτες μας θα “χρωστούνε”, μετά τις τράπεζες και στην εφορία με την απόγνωση τους να μεγαλώνει και την κοινωνική συνοχή να κρέμεται σε μια κλωστή”..!!
«Ε»


 
Για τους άλλους
 Όλοι φωνάζουμε, θέλοντας ένα σωστό και δίκαιο κράτος με στιβαρούς θεσμούς, δίκαιη κατανομή και άλλα παρόμοια… Ένα κράτος ευρωπαϊκό και μοντέρνο. Αν όμως όντως συνέβαιναν αυτά, πόσοι Έλληνες θα το άντεχαν, δεδομένου ότι είμαστε μαθημένοι αλλιώς, δρούμε στη βάση του ατομικού μικροσυμφέροντος, κι όταν αυτό δεν ικανοποιείται, αρχίζουμε και το παίζουμε επαναστάτες, πάμε σε άλλη “ομάδα”, βρίζουμε, δυσανασχετούμε. Το καλό είναι καλό μόνο αν εφαρμόζεται για τους άλλους, χωρίς όμως να θίγει τα δικά μας συμφέροντα –τότε είναι απαράδεκτη αδικία.
Υπ’ αυτήν την έννοια κι επειδή οι πολιτικοί μας ξέρουν κι απ’ την καλή κι από την ανάποδη, όταν είναι προ των εκλογών, βρίσκονται σε δίλημμα: να συνεχίσουν να ασκούν μια σκληρή πολιτική, να παρεμβαίνουνε κάνοντας οδυνηρές, αλλά σωστές αλλαγές που μακροπρόθεσμα θα ωφελήσουν όλους, ή να το γυρίσουνε στο ” δώσ’ τα όλα”, που είναι πάντα αποτελεσματικότερο; Να λοιπόν η απορία, το μεγάλο δίλημμα…!
«Ε»


 
Λευκή απεργία-αποχή
 Δεν είναι μυστικό, το γνωρίζουν όλοι. Αυτοί που καθυστερούν να πάνε να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είναι άλλοι από τους επαγγελματοβιοτέχνες. Κι έχουν τους λόγους τους οι άνθρωποι. Διότι το «κοστούμι» θα τους το κόψουν και θα τους το ράψουν στα μέτρα τους!
Θα τους λιανίσει η εφορία φέτος και το ξέρουν. Γι’αυτό αργούν να πάνε, γι’αυτό κάνουν μια άτυπη λευκή απεργία. Ζημιές έχουν οι επιχειρηματίες, δηλαδή είναι μέσα για μέσα και θα πληρώσουν φόρο!
Αυτά βέβαια μόνον σ’ αυτό το αστείο και ληστρικό κράτος για τους ιδιώτες συμβαίνουν.
«Ε»


 
 Βαρύ χαράτσι
 Ιδού και η πραγματικότητα. Διαβάστε και φρίξτε: φόρο λοιπόν θα πληρώσουν οι μικρομεσαίοι που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζει το ετήσιο εισόδημα, αλλά και επιβαρύνσεις που μπορούν να φτάσουν έως και 40% για πλασματικά κέρδη και ανύπαρκτα εισοδήματα επαγγελματιών.
Επιφυλάσσει δηλαδή το φετινό «ραβασάκι» της Εφορίας για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες μια εξοντωτική αντιμετώπιση.
Έτσι, οι ατομικές επιχειρήσεις φορολογούνται ακόμη και για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν, καθώς το υπουργείο υπολογίζει φόρο με συντελεστή 26% και βέβαια ακόμη και για πλασματικά εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τα τεκμήρια.
Βαρύ, βαρύτατο το χαράτσι φέτος για τους μικρομεσαίους δυστυχώς, που βιώνουν πολύ μεγάλες δυσκολίες.
«Ε»


 
Δύο ναι κι ένα όχι
 Τα τηλέφωνα άναψαν εχθές καθώς ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιώντας τη δέσμευσή του από το Αμύνταιο για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, άρχισε τις τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι εισέπραξε δύο ναι κι ένα όχι, μέχρι στιγμής. Ναι είπε χωρίς επιφυλάξεις ο Πάνος Καμμένος, θετικός ήταν ο Φώτης Κουβέλης, ενώ όχι είπε –ποιος άλλος;- το ΚΚΕ. Επίσης βολιδοσκόπησε και τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά δεν έγινε γνωστό τι απαντήσεις πήρε και από ποιους.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση κατηγορεί ως προσωπικά υπεύθυνο για το ενδεχόμενο ενός black out, τον Αλέξη Τσίπρα καθώς θεωρούν ότι δοκιμάζει τις δυνάμεις του με αφορμή τη ΔΕΗ, προκειμένου να αναμετρηθεί το φθινόπωρο για την εκλογή προέδρου.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «Οι εποχές που οι συνδικαλιστές καθόριζαν την τύχη της ΔΕΗ τελείωσαν. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα. Δεν ανήκει η ΔΕΗ στους συνδικαλιστές, κι αν υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές, η κυβέρνηση πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιδράσει». Προσθέτοντας ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία του κόσμου δεν ανέχεται πρακτικές όπως αυτές των συνδικαλιστών της ΔΕΗ».
Μόνο που αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πλέον και τόσο σιωπηλή. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κανείς ακούει κόσμο να βρίζει και να καταφέρεται κατά των καλοβολεμένων συνδικαλιστών…


 
Δεν έχει παραστάσεις στο θερινό τον Ιούλιο
 Μετά τον «Μαγεμένος Αυλό» την θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ που ακυρώθηκε επειδή δεν τα βρήκαν δήμος και ΔΗΠΕΘΕ στο ενοίκιο, άλλη μια παράσταση ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται. Πρόκειται για την παράσταση ΤΡΩΑΔΕΣ προγραμματισμένη στην Ξάνθη για τις 16 Ιουλίου. Αυτή την αφορά όμως δεν έφταιξε το ενοίκιο αλλά – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «εφόσον ο Δήμος δεν θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις τον Ιούλιο». Τι θα πει αυτό; Απλούστατο ότι ο δήμος δεν το δίνει για παραστάσεις το καλοκαιρινό θεατράκι γιατί δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και πυροπροστασίας και τόσο καιρό τώρα περιμένουν την έκθεση έλεγχου των τεχνικών υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ ο δήμος χάνει έσοδα και οι Ξανθιώτες αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις!
Μ.Ξ.


 
 Τα μάτια σας δεκατέσσερα…
 Γράφαμε προχθές για τις κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια που πολλές φορές γίνονται παγίδες και πρόξενοι ατυχημάτων στους συμπολίτες μας. Όμως όπως φαίνεται και οι …καλοτεχνίες κρύβουν παγίδες όπως για παράδειγμα ένα υποτυπώδες σκαλάκι στις κυλιόμενες σκάλες του εμπορικού κέντρου στην οδό Ελπίδος μπορεί αν δεν προσέξει κανείς να πέσει όπως και έχει συμβεί να σπάσουν πόδια εκεί! Ή λίγο πιο κάτω ο μεταβολικός φαρδύς αρμός που ενώνει το πεζοδρόμιο της Ελπίδος με την Μ. Καραολή που επίσης έχουν γίνει ατυχήματα στο σημείο αυτό καθώς γλιστράει και ειδικά αν βρέχει δεν καταλαβαίνεις πότε…ξαπλώνεσαι!!!
Γι αυτό τα μάτια σας δεκατέσσερα!!!
Μ.Ξ.


 
Ώρα για διακοπές!
 Ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουν τα δικά τους εισιτήρια οι 473.000 δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΓΑ.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 880.000.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, αν κληρώθηκαν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ και πληκτρολογώντας τον αριθμό μητρώου και τον αριθμό αίτησής τους.
Να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια αυτά είναι πολύ σημαντικά, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε πολλές οικογένειες, οι οποίες ζορίζονται οικονομικά, να αποδράσουν με μικρή συμμετοχή από την καθημερινότητα και να ζήσουν λίγες οικογενειακές στιγμές ξέγνοιαστα. Δυστυχώς όμως, δεν ήταν λίγες οι φορές κατά το παρελθόν, που κάποιοι κάνανε κατάχρηση αυτού του δικαιώματος ή χειρότερα στερούσαν την θέση από κάποιον άλλον όταν οι ίδιοι δεν το δικαιούνταν.
Γ.Τ.


 
Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ για την έκτακτη εισφορά
 Το υπουργείο Οικονομικών σε χθεσινή του ανακοίνωση διευκρινίζει ότι τα δημοσιεύματα περί πρόθεσης της κυβέρνησης για παράταση της έκτακτης εισφοράς –τα οποία φιλοξενήσαμε και εμείς στο χθεσινό μας φίλο- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
-Να τους πιστέψουμε;
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…