Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Υποσχέσεις για αλλαγές στην Περιφέρεια

Υποσχέσεις για αλλαγές στην Περιφέρεια

0
pavlidis mwraitis 1

Στρέφουν το βλέμμα στην ανάπτυξη της περιοχής και υπόσχονται μια άριστη συνεργασία

 

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι Διοίκηση του ΕΒΕΞ με Παυλίδη και Ζαγναφέρη

 
 
Με στόχο να κερδίσουν χρόνο και να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου κινούνται ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης και ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης. Σταθμός αυτής της δίμηνης προετοιμασίας τους ήταν η συνάντηση τους με τον Πρόεδρο και την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Στέλιου Μωραΐτη.
Στην συνάντηση που κράτησε πάνω από μια ώρα ο κ. Παυλίδης και ο κ. Ζαγναφέρης ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προγράμματα Χρηματοδότησης του ΕΒΕΞ, σχεδιάσανε δράσεις που θα υλοποιηθούν από 1 Σεπτεμβρίου σε θέματα αναπτυξιακά, επιχειρησιακά, Τουρισμού κ.λ.π. και ανταλλάξανε απόψεις.
 
Υποσχέσεις για μια άριστη συνεργασία
Και οι δύο πλευρές μετά την συνάντηση τους φάνηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι και υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει μια άριστη συνεργασία για την ανάπτυξη του τόπου μας.
«Με μεγάλη χαρά το Επιμελητήριο Ξάνθης υποδέχτηκε τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη της Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη . Τους ενημερώσαμε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, τις μελέτες, τις σκέψεις και για τις δραστηριότητες γενικότερα και ανταλλάξαμε απόψεις» ανέφερε μετά την συνάντηση ο κ. Μωραΐτης και συμπλήρωσε «είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή και η Αντιπεριφέρεια θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλων των τομέων και κυρίως στο τουριστικό και πολιτιστικό κομμάτι, στο οποίο έχουμε στοχεύσει και έχουμε κάνει ήδη μελέτες. Έχουμε ταυτόσημες απόψεις και θα συνεργαστούμε για το καλύτερο του τόπου μας»
Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως: «ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στην πρόταση του Επιμελητηρίου για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση. Δεν έχω αναλάβει ακόμα καθήκοντα. Θα αναλάβω την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Μέχρι τότε όμως είμαι σε μια διαδικασία ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών. Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι ότι η Περιφέρεια δεν θα συνεχίσει στην ίδια πορεία. Η Περιφέρεια δεν θα συνεχίσει συντηρητικά, στατικά, κλασικά. Θα υπάρξει μια ανακατεύθυνση και διαρθρωτική κίνηση καίριας σημασίας στο χώρο της ανάπτυξης. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη στο ΕΣΠΑ έχουμε καταθέσει κάποιες προτάσεις, οι οποίες υπεισέρχονται στον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού. Ανατρέπουν πράγματα, δημιουργούν νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες. Ευκαιρίες και δυνατότητες όμως που θα μείνουν χωρίς ουσία εάν ο ίδιος ο επιχειρηματικός, ο επαγγελματικός κόσμος, αλλά και όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας δεν υπεισέρθουν σε αυτή τη λογική. Η περιφέρεια μας είναι μια περιφέρεια που πρέπει να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Άκουσα ενδιαφέρουσες προτάσεις από την πλευρά του Προεδρείου, της Διοίκησης αλλά και των στελεχών. Προτάσεις που είναι προς την θετική κατεύθυνση». Ο ίδιος ολοκλήρωσε την δήλωση του αποκαλύπτοντας πως μοιράστηκε με τον κ. Μωραΐτη την επιθυμία του να δημιουργηθεί μια ενδόπεριφερειακή καταναλωτική κίνηση, την οποία είναι διατεθειμένοι να την κινητοποιήσουν, αφού πρώτα την σκεφτούν και την υιοθετήσουν οι επιχειρηματίες».
Το κύκλο των δηλώσεων έκλεισε ο κ. Ζαγναφέρης, ο οποίος σημείωσε: «Δεχτήκαμε με χαρά την πρόταση γιατί το Επιμελητήριο θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φορείς του ελληνικού κράτους. Μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβουμε θέλουμε να έρθουμε σε επαφή και σε συνεργασία και με άλλους φορείς, ώστε να δούμε τα προβλήματα τους, να τους υποσχεθούμε ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία και θα είμαστε δίπλα τους από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε την διοίκηση της περιφέρειας».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…