Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει πωλητήριο στα Λουτρά Ποταμιάς

Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει πωλητήριο στα Λουτρά Ποταμιάς

0
loutra potamias-empros

Αυτή είναι η έκταση των 132 στρεμμάτων που παρουσιάζει στους χάρτες του. Ο δήμος Αβδήρων όμως έχει παραχωρητήριο για 40 χρόνια από τον ΕΟΤ!

 

«Φωτιά στα μπατζάκια» του Τσολακίδη – Προτείνει να τα αγοράσει ο δήμος από το ΤΑΙΠΕΔ, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Τσιτιρίδη!

 
 
«Λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο» και στην περίπτωση αυτή «ξενοδόχος» είναι το ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται πως έκανε ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης. Ενώ ο ίδιος «λογάριαζε» να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση επενδυτή στα Λουτρά της Ποταμιάς το ΤΑΙΠΕΔ τα βγάζει το «σφυρί». Ναι η έκταση 132,110 στρεμμάτων στην Ποταμιά του Δήμου Αβδήρων (ΑΒΚ 3329), που διακρίνεται και στις φωτογραφίες των χαρτών των οικοπέδων του ΤΑΙΠΕΔ είναι τα Λουτρά της Ποταμιάς!
 
Η έκταση ΑΒΚ 3329 που πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ είναι τα Λουτρά της Ποταμιάς
Ήταν στις 23 Μαΐου 2014 όταν το «Ε» σε ρεπορτάζ του ανέφερε ποια ακίνητα από την περιοχή μας τίθενται προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και παρουσίαζε τους χάρτες που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ όπου για την συγκεκριμένη έκταση αναφέρεται ως περιοχή που υπάρχει γεωθερμικό πεδίο (Ποταμιά)με προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης τις ξενοδοχειακές μονάδες. Όμως δεν αναφέρεται τίποτε για τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις των Λουτρών οπότε δεν έγινε συνειρμός ότι πρόκειται για την συγκεκριμένη έκταση δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι τα Λουτρά έχουν παραχωρηθεί πριν 1,5 χρόνο από τον τότε ιδιοκτήτη τον ΕΟΤ για 30+10 χρόνια στον δήμο Αβδήρων.
 
«Φωτιά στα μπατζάκια» του Τσολακίδη – Προτείνει να τα αγοράσει ο δήμος από το ΤΑΙΠΕΔ
Ιδιαίτερα ενοχλημένος και προβληματισμένος είναι ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης ο οποίος αναρωτιέται πως είναι δυνατόν το ΤΑΙΠΕΔ να βγάζει στο σφυρί τα Λουτρά Ποταμιάς όταν έχει στα χέρια του το χαρτί της παραχώρησης από τον ΕΟΤ και όταν ο δήμος Αβδήρων έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την μίσθωσή τους. Η πρώτη του κίνηση ήταν να βάλει τον τοπογράφο του δήμου να το ελέγξει και προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ΤΑΙΠΕΔ όμως όπως μας είπε …δεν βρήκε άκρη!
«Είναι αυτονόητο ότι αν πουλήσει τα Λουτρά το ΤΑΙΠΕΔ θα χάσει έσοδα ο δήμος ενώ θα έπαιρνε τα μισθώματα από τον επενδυτή που θα πλειοδοτούσε στον διαγωνισμό. Εκτός αν ο δήμος τα αγοράσει από το ΤΑΙΠΕΔ…Αλλά αυτό είναι θέμα που θα το χειριστεί η επόμενη δημοτική αρχή», επισημαίνει ο κ. Τσολακίδης, ενώ δεσμεύεται ότι όσο είναι ακόμη στο τιμόνι του δήμου θα προσπαθήσει να ανατρέψει αυτή την απόφαση.
Το ζητούμενο βέβαια είναι αν τελικά είναι εφικτό αυτό καθώς στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περάσει όλα τα ακίνητα του ΕΟΤ και για να φτάσει στο σημείο να πουλά τα Λουτρά της Ποταμιάς σημαίνει ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν το παραχωρητήριο του ΕΟΤ προς το δήμο!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…