Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το περιβάλλον γιορτάζει στην Ξάνθη

Το περιβάλλον γιορτάζει στην Ξάνθη

0
imeraperival paidia

Μαθητές από όλα τα σχολεία του Νομού βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία και γιόρτασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο

 

Η Ξάνθη γιόρτασε με τους μικρούς της μαθητές την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το πρωί της Πέμπτης

 
 
Κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό γιόρτασαν τα παιδιά του Νομού μας την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Ο καιρός πέταξε για λίγο το βροχερό του πανωφόρι και φόρεσε το πιο λαμπερό του χαμόγελο ζεσταίνοντας τις καρδιές των παιδιών, αλλά και όσων βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία το πρωί της Πέμπτης. Γέλια, μουσικές, παιδικές φωνές και πολλά παιχνίδια συνέθεταν το σκηνικό, που χάρισαν στους Ξανθιώτες οι μαθητές σχεδόν όλων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού. Μέρος στην σημαντική αύτη μέρα όμως δεν θα μπορούσε να μην πάρει και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, οι υπάλληλοι του οποίου μοίρασαν δωρεάν δεντρίλια στους πολίτες.
 
Στόχος η ανακύκλωση
Με το βλέμμα στην ανακύκλωση και την επαφή των μαθητών τους με αυτή, κινήθηκαν και οι δάσκαλοι των σχολείων, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά είχαν στήσει πανέμορφους πάγκους με θέμα το περιβάλλον και είχαν ετοιμάσει όμορφα θεατρικά και παιχνίδια. Τα παιδιά με ζωγραφισμένη την χαρά τους στα μικρά προσωπάκια τους έμαθαν να αγαπούν τον πλανήτη παίζοντας, τόσο την χθεσινή μέρα, όσο και κατά την διάρκεια των ετοιμασιών.
«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει οργανώσει εδώ στην Κεντρική Πλατεία εκδηλώσεις για να τιμήσουμε την ημέρα αυτή» αναφέρει στο «Ε» ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Μάρκου και συμπληρώνει «έχουν έρθει και συμμετέχουν σχολεία από την πόλη αλλά και από γειτονικά χωριά. Επιπλέον, έχουν έρθει σχολεία και νηπιαγωγεία για να επισκεφτούν την πλατεία».
Μιλώντας για την πληθώρα των δραστηριοτήτων που λάμβαναν χώρα στην πλατεία ο κ. Μάρκου ξεχώρισε αυτή στην κορυφή της πλατείας στην οποία υπήρχαν κάδοι ανακύκλωσης. «Υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες και στο κεντρικό θεατράκι, αλλά και σε άλλους χώρους της πλατείας, με αποκορύφωμα, τους διάφορους μεγάλους κάδους που έχουμε στην άκρη για την ανακύκλωση διαφόρων υλικών» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπληρώνει «φαντάζομαι ότι είναι μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά. Εύχομαι να περάσαμε τα μηνύματα για το περιβάλλον, γιατί αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός μας. Μάλιστα, έχουμε θεσπίσει και έναν έπαινο για το σχολείο που θα έχει αφήσει τα λιγότερα απορρίμματα».
 
Θέλουμε πράσινα μπαλκόνια και ταράτσες
Στην προσπάθεια δημιουργίας μιας πιο πράσινης πόλης, αλλά και της ευαισθητοποίησης των πολιτών το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης μοίρασε δωρεάν καλλωπιστικούς θάμνους στους πολίτες.
«Με αφορμή την Ημέρα του Περιβάλλοντος ο Δήμος Ξάνθης κάθε χρόνο διοργανώνει την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, η οποία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά ώστε να είναι και αυτοί κοντά στο περιβάλλον. Σήμερα θα μοιράσουμε, το Τμήμα Πρασίνου, κάποιους καλλωπιστικούς θάμνους στους συμπολίτες της πόλης μας» αναφέρει για αυτή την ενέργεια ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Θεοδωρίδης.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…