Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν παίρνει την ευθύνη

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν παίρνει την ευθύνη

0
dhmotiko joun

 Ελήφθησαν μόνο αποφάσεις με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Αντιπολίτευση και συμπολίτευση κράτησαν χαμηλούς τόνους

 

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας με θέματα κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα

 
 
Σε υποτονικό κλίμα και με θέματα κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Τα μέλη περιορίστηκαν στην λήψη αποφάσεων που αφορούσαν έργα για βελτίωση του οδικού δικτύου και αιτημάτων για τη δημιουργία θέσεων φορτοεκφόρτωσης καθώς το σώμα δεν δεσμεύεται για θέματα εκτός των κατεπειγόντων λόγω της επικείμενης αλλαγής της Δημοτική Αρχής.
Τα μέλη της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τα θέματα καθώς δεν κρίνανε ότι θα έπρεπε να φέρουν το χαρακτηρισμό κατεπείγον, με την κα Μπέτυ Πατσίδου να υποστηρίζει ότι κάποιες εισηγήσεις ήταν ανεπαρκείς και ψευδείς. Άμεσα επενέβη η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Αικατερίνη Μανά, η οποία υπογράμμισε πως ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία εισαγωγής των θεμάτων προς συζήτηση και πως το κάθε ζήτημα συνοδευόταν από την αντίστοιχη εισήγηση των υπηρεσιών.
 
Οι κακοτεχνίες πληρώνονται…από τον εργολάβο
Δεν ενέκριναν το αίτημα αποζημίωσης της εταιρίας ΝΑΣΚΟΣ για τις εργασίες της για αποκατάσταση καταστροφών που παρατηρήθηκαν στο εν λόγω έργο, το οποίο πρόσφατα είχε παραδοθεί στο Δήμο. Η εταιρεία ισχυρίστηκε πως οι καταστροφές προκλήθηκαν από βανδαλισμούς κάτι που ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης αμφισβήτησε καθώς μετά από επίσκεψή του στον χώρο διαπίστωσε πως οι αρχικές εργασίες του στην παιδική χαρά δεν ήταν σωστές. 
«Δεν θα δώσουμε αποζημίωση. Πήγα και είδα. Τα κάγκελα εξαρχής δεν είχαν τοποθετηθεί καλά με αποτέλεσμα αν ένα παιδάκι τα κουνούσε αυτά θα βγαίνανε. Έπρεπε από την αρχή να τα είχαν κάνει, όπως είναι τώρα. Οι φθορές έγιναν επειδή δεν ήταν σωστές οι κατασκευές» υπογράμμισε ο Δήμαρχος κατευθύνοντας συμπολίτευση και αντιπολίτευση να μην δεχτούν το αίτημα.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η κα Πατσίδου, η οποία χαρακτήρισε ψευδή την εισήγηση της υπηρεσίας λέγοντας πως θα πρέπει να συνοδεύεται από υπογεγραμμένη αυτοψία των υπηρεσιών από την οποία να προκύπτουν οι καταστροφές.  
 
Λάθος προγραμματισμός
Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν το αίτημα της παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ασφαλτικός τάπητας της οδού Ανδρέου Δημητρίου». Ο εργολάβος κατέθεσε το εν λόγω αίτημα με την αιτιολογία ότι οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση και την τοποθέτηση φρεατίων δεν μπορούσαν να γίνουν το χειμώνα, λόγω καιρικών συνθηκών.
Το αίτημα καταψήφισαν ο κ. Ανταμπούφης και ο κ. Βορίδης, οι οποίοι σημείωσαν ότι εξαρχής δεν ήταν λογικό να προγραμματιστεί ένα τέτοιο έργο για τον χειμώνα, αφού υπήρχαν τέτοιοι περιορισμοί.
 
Άκυρο και στον Τσεγγελίδη
Από τα τελευταία θέματα που κλήθηκε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η έγκριση ή μη της παραίτησης του κ. Γιάννη Τσεγγελίδη. Το συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη του τον ελάχιστο χρόνο που έχουν μέχρι την λήξη της θητείας τους και την αδυναμία να ορίσουν νόμιμα τον αντικαταστάτη του, αποφάσισαν να μην εγκρίνουν το αίτημα του, ώστε να μπορεί να τον καλύπτει ο πρώτος αναπληρωματικός σε κάθε επιτροπή στην οποία ανήκει.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…